Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

ΙΔΕ ΑΛΗΘΩΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ!

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ ATALLAH HANNA: «Η ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ! ΩΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ! H ΚΑΤΟΧΗ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ»!


Ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας, Θεοδόσιος-Atallah Hanna (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), δήλωσε σήμερα το πρωί ότι η ειρήνη είναι καρπός της δικαιοσύνης και σε όσους μιλούν για ειρήνη, λέμε ότι η λέξη ειρήνη δεν είναι σύνθημα και αυτή η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς δικαιοσύνη, και με αυτό εννοώ τον τερματισμό της κατοχής και την εκπλήρωση των επιθυμιών και των προσδοκιών του παλαιστινιακού μας λαού.

Δεν είμαστε υπέρμαχοι του πολέμου, της βίας και της δολοφονίας, αλλά ταυτόχρονα δεν είμαστε ουδέτεροι όσον αφορά το ζήτημα του παλαιστινιακού μας λαού. 

Στεκόμαστε δίπλα στον καταπιεσμένο και ταλαιπωρημένο λαό μας που έχει το δικαίωμα να ζει ελεύθερα στην πατρίδα του όπως όλοι οι λαοί του κόσμου.

Οι Παλαιστίνιοι δεν θα παραδοθούν στην κατοχή, την καταπίεση, την αδικία και την πολιορκία. Οι Παλαιστίνιοι δεν θα παραδοθούν σε όλες τις πολιτικές καταπίεσης, εκβιασμού και πίεσης που στοχεύουν στην εκκαθάριση της παλαιστινιακής υπόθεσης.

Ο λαός μας είναι ζωντανός λαός που αγαπά τη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Δεν επιτρέπεται, σε καμία περίπτωση, να βάλουμε τον δήμιο και το θύμα στο ίδιο κουτί. 

Ο λαός μας είναι θύμα της κατοχής, η οποία αναπόφευκτα θα εξαφανιστεί, και εμείς, ως Παλαιστίνιοι Χριστιανοί, στεκόμαστε στο πλευρό του λαού μας. Το θέμα είναι δικό μας θέμα και αυτός ο λαός είναι ο λαός μας. 

Είθε ο Θεός να βοηθήσει αυτόν τον λαό που συνωμοτεί εναντίον του από όλες τις πλευρές, αλλά οι Παλαιστίνιοι δεν θα σηκώσουν τη σημαία της παράδοσης.

Χαιρετισμός στις ψυχές των μαρτύρων και χαιρετισμός σε όλους όσοι είναι εγκατεστημένοι και υπερασπίζονται αυτά τα εδάφη και τα ιερά τους.

Λέμε σε αυτόν τον κόσμο που διεκδικεί πολιτισμό και είναι πλούσιος σε δημοκρατίες και ελευθερίες ότι φέρετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί βλέπετε τις σοβαρές παραβιάσεις στην Ιερουσαλήμ και σε άλλους παλαιστινιακούς τόπους και κλείνετε τα μάτια στις πρακτικές και τις αδικίες της κατοχής.

Οι εικόνες της καταστροφής και του αίματος μας πλήγωσαν και ήμασταν και θα παραμείνουμε υπέρμαχοι της ειρήνης που βασίζεται στη δικαιοσύνη και όχι στην παράδοση. Άλλο η ειρήνη και άλλο η παράδοση.

 Πιστεύω ότι το μήνυμα των Παλαιστινίων προς ολόκληρο τον κόσμο είναι ότι δεν θα παραδοθούμε ανεξάρτητα από το πόσο μας επιτίθενται και το πώς συνωμοτούν τα ιερά μας και ο λαός μας.

Νιώθουμε θλίψη και πόνο για κάθε σταγόνα αίματος που χύνεται, ειδικά για πολίτες και αθώους. Είμαστε υπέρμαχοι της υπεράσπισης του παλαιστινιακού λαού και του νόμιμου δικαιώματός του να ζει με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

YΓ. σημειολογικά αναφέρω ότι συγκριτικά με προηγούμενες τοποθετήσεις του για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας μιλάει με τόση βεβαιότητα για τερματισμό Κατοχής..




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου