Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ" ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ "ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ


 ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΜΩΣ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ
Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Σήμερα είναι μέρα μνήμης μιας αποφράδας μέρας της 16ης Ιουλίου 2015.

Την ημέρα αυτή δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το κατωτέρω κείμενο ως “νόμος με αριθμό 4334” με τον οποίο ολοκληρώθηκε το καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ της χώρας που είχε αρχίσει από τον Μάϊο του 2010 με το πρώτο μνημόνιο.

Δυστυχώς σήμερα ο Έλληνας σαν την στρουθοκάμηλο, χώνει την σκέψη του στην άμμο των άμεσων προσωπικών προβλημάτων και αδυνατεί να σκεφθεί ως πολίτης αυτής της χώρας.

Την νοοτροπία του πολίτη την έχασε ο Έλληνας σταδιακά από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα , όπως και οι άλλοι πολίτες των λαών της Δύσης, αφού σκοτεινές δυνάμεις φρόντισαν να ναρκωθεί με το ναρκωτικό του ατομικισμού και να οδηγηθεί στην ψευδαίσθηση ότι ο καταναλωτισμός οδηγεί στην ευτυχία. Έτσι απεμπόλησε την αξιοπρέπεια του ελεύθερου και δημιουργικού πολίτη.

Με την νέα πανδημία που ζούμε σήμερα και σε συνδυασμό με τις πολιτικές που άσκησαν τα πολιτικά συστήματα όλων των χωρών της υφηλίου μέχρι σήμερα με οδήγησε σε κάποιες σκέψεις που θα ήθελα να τις εκθέσω.

Έφερα στο νου μου τα χωρία της Αγίας Γραφής σχετικά με τις κοσμικές εξουσίες. Των Ευαγγελίων (Ματθ. Κεφ. Δ 8-11), (Λουκάς Κεφ. Δ 5-8) & (Μαρκ. Ι 42-45)Των προφητειών (Μιχ. Δ. 1-8), (Δαν. Β 1-46, Ψαλμ. Νστ΄1-10, Ησαϊας Β 2-4 κ.α.) και τον τελικό επίγειο στόχο της Θείας Πρόνοιας, δοσμένο από το ίδιο το στόμα του Κυρίου μας στην επί του Όρους ομιλία Του στη Κυριακή προσευχή το “ελθέτω η Βασιλεία Σου γεννηθήτω το θέλημα Σου ως εν Ουρανώ και επί της Γης”(Ματθ. Κεφ.6 9-10). Από αυτά αντλώ την εξής αλήθεια.

Τα Κράτη όπως διαχρονικά δομήθηκαν έχουν, ως αυτοσκοπό και ως θεσμική διάρθρωση και ως νοοτροπία εξουσίας, αντίθετή στόχευση προς την ανωτέρω στόχευση της Εκκλησίας το “ελθέτω η Βασιλεία Σου γεννηθήτω το θέλημα Σου ως εν Ουρανώ και επί της Γης.

Δυστυχώς στο διάβα των αιώνων οι κοσμικές εξουσίες από τότε έως και σήμερα στο διάβολο ανήκουν και αυτόν υπηρετούν.

Δείτε τα γεγονότα από το 1919 μέχρι σήμερα ως αποτέλεσμα των ασκηθέντων πολιτικών που το επιβεβαιώνουν απόλυτα.

Η πολιτική που άσκησαν τα πολιτικά συστήματα των κοσμικών εξουσιών από το 1919 μέχρι σήμερα έχοντας την εμπειρία των δύο ανθρώπινων τραγωδιών του παγκοσμίου πολέμου και της “ισπανικής γρήππης” συνίσταντο στο να δοθούν οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι στην Επιστήμη και στην βιομηχανία για την ανακάλυψη σχεδίαση και κατασκευή πολεμικών πλοίων, αεροπλάνων, τανκ, βομβών, ατομικών όπλων, πυραύλων.

Δεν σκέφτηκαν καν ότι όφειλαν να δώσουν επαρκείς πόρους στην Επιστήμη και την βιομηχανία να μελετηθεί σε μεγάλο βάθος αυτός ο μικρόκοσμος των ιών, των μικροβίων, των μυκήτων κ.λ.π. και ας είναι ιστορικά βεβαιωμένο ότι σε κάθε αιώνα παρουσιάζονται κατά μέσον όρο τέσσερες πανδημίες.

Ούτε διέθεσαν τους αναγκαίους πόρους, ώστε να δημιουργούνται τα ανάλογα συστήματα που να διασφαλίζουν την δημόσια υγεία των κατοίκων των χωρών τους σε περίπτωση εκτεταμένων επιδημιών και ιδίως πανδημιών.

Τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα για την “πανδημία” του κορωναϊού, εστιάζονται μόνο στους εμβολιασμούς. Γιατί; Γιατί δεν γίνεται ανάλογη χρηματοδότηση για την ανακάλυψη φαρμάκων; Αυτό που δόθηκε στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ και όπως δημοσιεύθηκε και στον Αρχιεπισκοπό μας γιατί δεν το διαθέτουν σε όλους όσοι βαριά νοσούν;

Γιατί αυτή η μεροληπτική αντιμετώπιση των συγκεντρώσεων των Χριστιανών στις Θείες Λειτουργίες και τα άλλα μυστήρια της πίστης μας σε σχέση με άλλες πολιτικές ή αθλητικές συγκεντώσεις; Δείτε τι έγινε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ιταλίας Αγγλίας. Είναι πρόδηλο ότι η αφανής διεθνής που κυβερνά τον κόσμο έχει αφανείς στόχους.

Σημειώνω ότι οι περισσότεροι από ανήκοντες στην πολιτική και οικονομική ηγεσία διεθνώς αυτοπροσδιορίζονταν και σήμερα αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί και το τραγικότερο είναι ότι ως πιστούς Χριστιανούς τους αποδέχονταν και τους αποδέχονται οι εκάστοτε Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι και Επίσκοποι.

Η έλλειψη ορθοπραξίας στην πολιτική δράση, που πρέπει να είναι η συνέπεια της ορθοδοξίας στην Χριστιανική πίστη, ποτέ δεν ελέγχθηκε “από αμβωνος” ή για να είμαι απόλυτα δίκαιος υπήρξαν ελάχιστες που επιβεβαιώνουν δυστυχώς τον κανόνα.

Δυστυχώς μη έχοντας πνευματική ηγεσία αντάξια της Ιστορίας του, ο Λαός μας χάνει ότι πολύτιμο είχε από τον πολιτισμό του και την παράδοσή του ως αξίες και τρόπο ζωής.

Το χειρότερο όμως είναι ότι για να ξαναβρεί τον εαυτό του είναι δύσκολο.

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης που ζούμε, δεν υπάρχει οργανωμένη υγιής πνευματική ηγεσία στη χώρα, φορέας κοινωνικών οραμάτων με ανθρωποκεντρικό σημείο αναφοράς κατάλληλων να εμπνεύσουν την αναγκαία αγωνιστικότητα στον λαό για αντίσταση ενάντια στη “Νέα Τάξη

Πραγμάτων” στον σύγχρονο φασισμό.

Υπάρχουν βέβαια τέτοιες μεμονωμένες φωνές, αλλά τα ελεγχόμενα από το πουλημένο σύστημα των Μ.Μ.Ε., τις κρατούν στην αφάνεια.

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΜΩΣ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ.

Είναι ζωτική ανάγκη, υπαρξιακή για την χώρας μας, για το κράτος των Ελλήνων, οι φωνές αυτές να ενωθούν και να οργανωθούν στη δημιουργία ενός ευρέως δημοκρατικού και πατριωτικού μετώπου με μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα την απελευθέρωση της χώρας από την ιδιότυπη ΚΑΤΟΧΗ.

Υπαρξιακή ανάγκη είναι για το Εθνος μας να συγκροτηθεί συντακτική συνέλευση για τη σύνταξη νέου πράγματι δημοκρατικού συντάγματος με σαφή προσανατολισμό θέσπιση και ουσιαστικών θεσμών “άμεσης” Δημοκρατίας.


Νικήτας ΑποστόλουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου