Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΕΤΡΟΝ...Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ...ΔΟΣΕΙΣ!


ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΥΣΥΓΚΙΝΗΤΟΥΣ





Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης

Τόλμησα ως ευσυγκίνητος και διάβασα τον Δάσκαλο Δημήτρη Νατσιό.

Αντιθέτως με τον τίτλο, το βρήκα απολύτως κατάλληλο, τίποτε δεν έπαθα.
Απλά μου θύμισε τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου.

Έχω γράψει σχετικά πολλές φορές, ποιος ήταν και τι κληρονόμησα από αυτόν.
Ορφανό προσφυγάκι, μεγάλωσε.

Ίσα ίσα που γνώριζε να διαβάζει και να γράφει, ανορθόγραφα μεν καλλιγραφικά δε, όπως τον δίδαξαν οι δάσκαλοι που πρόλαβε και τους μνημόνευε, έβριζε τη ζωή γιατί δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σχολείο.

Εργάζονταν από τα εννιά του χρόνια στο μεροκάματο, ανέβηκε στο βουνό και πήρε εκούσια τα όπλα κατά του Γερμανού κατακτητή.

Ήταν πολύ ευαίσθητος στην αδικία και ευσυγκίνητος στον ανθρώπινο πόνο. Πρωτοστατούσε σε διαμαρτυρίες και απεργίες.
Μάλωνε με όλους τους συμβιβασμένους και τους δωσίλογους.
Ήταν σκληρός και άγριος και δεν τα πήγαινε καλά με όλους τους παπάδες, μόνο με πολύ λίγους .

Όμως δάκρυζε μπροστά στην εικόνα του Άη Δημήτρη, που τον έσωσε με την παρουσία του.

Βούρκωνε από λύπη ή χαρά.

Οι άντρες δεν κλαίνε, μόνο βουρκώνουν στα μάτια αν έχουν πρόσωπο και δεν το κρύβουν, πάντα βγαίνουν μπροστά, έλεγε.

Δεν ήταν ψύχραιμος και συνετός να κάνει το κορόιδο και να βολευτεί, όπως οι πολλοί γύρω του.

Τα πλήρωσε ακριβά σε χρήμα και διώξεις από τους ασυγκίνητους αναίσθητους απογόνους του Δανέζου, όπως γράφει και μας μαθαίνει ο δάσκαλος, για τον Σουλιώτη γερο-Νίκα .

Ο γερο-Νίκας, ευαίσθητος και ευσυγκίνητος δεν άντεξε την προσβολή, ούτε και υπολόγισε τον βασιλιά και το τσιράκι του.

Δεν είχε μετρήσει τον Τούρκο και τον πολέμησε, θα σιωπούσε μπροστά στους ξενόφερτους κυβερνήτες και τους τροϊκανούς που
τον συνόδευαν;

Το ίδιο και ο Καψάλης που ανατινάχθηκε μαζί με τα γυναικόπαιδα, αντί να παραδοθεί στην Τουρκιά.

Ήταν ίσως αγράμματος και αυτός και ο γερο-Νίκας και δεν είχαν ευρωπαϊκούς τρόπους, όπως έχουμε εμείς σήμερα .

Έτσι όπως φρόντισε να μας μεταδώσει το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό μας σύστημα .

Ίσως η απάντηση του με τα σημερινά δεδομένα να κρίνεται ρατσιστική, γιατί ο Δανέζος τόλμησε να συγκρίνει την ράτσα του με τους Μεσολογγίτες και πιθανόν να είχε μπλεξίματα με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Το ίδιο και ο Καψάλης για πολλαπλό φόνο εκ προθέσεως, που ήταν και αυτός ευσυγκίνητος και λειτούργησε διαφορετικά, διόλου υπεύθυνα και ψύχραιμα θα λέγαμε σήμερα.

Το σύστημα που εφαρμόζεται και σήμερα στα σχολεία μας βελτιωμένο, από τότε που οι δυτικοί ηγεμόνες μας, οι δυτικοθρεμένοι διάδοχοι κυβερνήτες μας και οι ιεράρχες της εκκλησίας μας ως ΝΠΔΔ πλέον.

Αυτοί μεταλαμπάδευσαν σε μας τα φώτα του δυτικού διαφωτισμού του διαφωτισμού των αποικιοκρατών, των αιρετικών του Πάπα, όπως αυτοί ισχυρίζονταν ότι είχαν παραλάβει και συντηρήσει από τους δικούς μας προγόνους όσο διάστημα εμείς ζούσαμε ως ραγιάδες, αγράμματοι και αμόρφωτοι.

Αυτό που οι εντόπιοι φωστήρες και λακέδες των, συνεχίζουν να αναπαράγουν με άμεσα ορατά αποτελέσματα σε κάθε πτυχή της ζωής μας σήμερα.

Έτσι ανοίξαμε τα μάτια μας και γίναμε κράτος σύγχρονο ευρωπαϊκό και δεν δίνουμε σημασία σε προσβολές και πατριωτικά ξεπερασμένα πρότυπα.

Μεγάλη παραφωνία ο αγώνας μας του 40-41, όταν ο Δανός βασιλιάς παρέδωσε το στέμμα του στον Γερμανό μοτοσικλετιστή που του μετέφερε το τελεσίγραφο του Χίτλερ.

Έκτοτε δεν υποπέσαμε ξανά στο ίδιο παράπτωμα να αντισταθούμε συναισθηματικά φορτισμένοι, έστω και να νικήσουμε.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε τα όποια θέματα από απόσταση θέσεως και ασυγκίνητα και αναίσθητα ή ψυχρά και ρεαλιστικά, όπως οι φλεγματικοί εγγλέζοι και όλοι οι λοιποί ευρωπαίοι, απόγονοι των σταυροφόρων και παιδιά του Πάπα και του Λούθηρου .

Έτσι, όπως μας έμαθαν και δεχθήκαμε οι διάφοροι εθνάρχες, βασιλείς και εξ εσπερίας πολιτικοί σωτήρες.

Τι σθένος ψυχικό και αυτοκυριαρχία διέθεταν και διαθέτουν όλοι αυτοί πάντοτε και εμείς τους αντιγράφουμε.

Με πόση ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση έβλεπαν οι σύμμαχοι μας να μας σφάζουν οι Τούρκοι στην Σμύρνη, στην Κύπρο και αλλού παντού και πάντα.

Άξιοι μιμητές και συνεχιστές ψύχραιμοι μη ευσυγκίνητοι οι σημερινοί πολιτικοί, στρατιωτικοί, θρησκευτικοί και λοιποί ηγέτες μας.

Αυτοί πάντα μόλις τα πράγματα έσφιγγαν ή ξέφευγαν, την κοπανούσαν στη δύση κοντά στα αφεντικά τους και μας άφηναν μόνους να βγάλουμε το φίδι από τη τρύπα.

Υπάκουοι τζιτζιφιόγγοι του Σπόνεκ, Τόμσεν, Μέρκελ, Μακρόν, Σόιμπλε, Στόλτεμπεργκ & Cia.

Έτσι φτάσαμε αισίως σε κατάσταση υπάκουου στρουθοκαμήλου .

Πλέον δεν εκτιθέμεθα άκοσμα να αντιμιλάμε όπως ο γερο-Νίκας και να εκθέτουμε το πρόσωπό μας σε κίνδυνο.

Σωστά και τυπικά, εφοδιασμένοι με κοινωνική ευαισθησία μόνον, φοράμε μάσκες συνειδητά πλέον.

Αυτά ως προς την δύση και τους δυτικούς, για την ανατολή και τους εξ ανατολών επανέρχομαι όταν δοθεί η αφορμή γραπτώς

Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης

4 σχόλια:

  1. Ορφανό προσφυγάκι τότε και αγνοούμενοι του 22 .
    Θύμα της πολιτικής του βασιλιά και του Βενιζέλου.
    Ορφανά προσφυγάκια τώρα και αγνοούμενοι του 74.
    Θύματα του εθνάρχη Καραμανλή, του Μακαρίου και της εθνικής πολιτικής όλων των κομμάτων.
    Εισαγόμενα προσφυγάκια και αγνοούμενοι 800000 νέοι μετανάστες σήμερα και ακόμα μετράμε νέα θύματα.
    Ώς πότε θύματα;
    Για να δω την μαγκιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδελφέ εν Χριστώ Κώστα Καλιμαυκίδη, πολύ ορθά θέτεις το θέμα του στραβού κατηφορικού δρόμου που ως κοινωνία από την επανάσταση του 1921 ακολουθούμε. Συνειρμικά μου ήλθαν κάποιες σκέψεις ερωτήματα από πότε είμαστε σε κατηφορικό δρόμο και όχι στην ευθεία οδό της αλήθειας που ο Κύριος μας αποκάλυψε. Οι Χριστιανοί των πρώτων αιώνων την ειδωλολατρική Αυτοκρατορία της Ρώμης όχι τυχαία την αποκαλούσαν Βαβυλώνα και βεβαίως απέρριπταν την Θεοποίηση του Αυτοκράτορα. Όμως ο ιστορικός και Επίσκοπος Ευσέβιος εισήγαγε το πολιτικό δόγμα ότι ο Αυτοκράτορας "εκ Θεού είχε το βασιλεύειν" αντίθετα με όσα η Καινή Διαθήκη μας αποκαλύπτει για τις κοσμικές εξουσίες ότι δηλαδή εξουσιαστής των ήταν ο διάβολος. (Ματθ. Κεφ. Δ 8-11), (Λουκάς Κεφ. Δ 5-8& ΚΒ 25-27) & (Μαρκ. Ι 42-45) Έχοντας αυτήν την διαπίστωση και το γεγονός ότι η Αυτοκρατορία συνέχιζε να έχει ως αυτοσκοπό, ως θεσμική διάρθρωση και ως νοοτροπία εξουσίας,εκείνη που είχε και πριν, η εισαγωγή του ανωτέρω πολιτικού δόγματος ήταν τουλάχιστον ένα στραβοπάτημα.Μετά την εδραίωση του ανωτέρω δόγματος το 380 μ.Χ. ο Μ. Θεοδόσιος με διάταγμα (Cod. Theod. XVI, 1,2)ενσωμάτωσε την Εκκλησία στην δομή της Αυτοκρατορίας καθιερώνοντας την ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ (RELIGIO IMRERII)
    Το διάταγμα όριζε ότι “οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά με ποινές που η εξουσία μας ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ, θα κρίνει ότι πρέπει να επιβάλλει”. Πρόσθετε στο προηγούμενο ένα νέο δόγμα οτι οι πράξεις των Αυτοκρατόρων καθοδηγούνται από την Θεία Πρόνοια!!!!, έστω και εάν αυτές ήταν άσκηση ομής βίας!!!!! Αστοχίες ως προς την ορθή πίστη, αμαρτήματα που είχαν τις τιμωρητικές συνέπειές τους. Τις επιδρομές των βαρβάρων την κατάλυση του Δυτικού τμήματος της Αυτοκρατορίας, την διαχρονική αναταραχή στην Εκκλησία λόγω της αμφοτερίζουσας στάσης των εκάστοτε Αυτοκρατόρων έναντι των αιρέσεων. Την εμφάνιση του μωαμεθανισμού και την εδραίωσή του σε σημαντικό τμήμα της Αυτοκρατορίας. Τέλος η απομάκρυνση από την Χριστιανική ορθοπραξία των Χριστιανών των τριών πρώτων αιώνων έφερε και την πτώση του 1453. Αυτά συνοπτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το υπέροχο και τεκμηριωμένο συνοπτικό σχόλιο σου, σε συνάφεια με το κείμενο, αξιότιμε Νικήτα, βγαίνει το
    το συμπέρασμα ότι από τις χρονολογίες που αναφέρεις και μετά ακολουθούμε ένα επιβεβλημένο πολιτικό-θρησκευτικό σύστημα εξουσίας που τολμούμε να ονομάζουμε ορθοδοξία .
    Αυτό μας οδήγησε ελλείψει ορθοπραξίας ,στα γεγονότα που αναφέρεις και στις διαπιστώσεις του κειμένου για την απόλυτη ορατή σήμερα αλλοτρίωση μας και ως έθνος, παρά τις όποιες αναλαμπές στην πορεία μας.
    Πιστεύω έχεις τον τρόπο και την γνώση να τα παρουσιάσεις αναλυτικά σε ένα νέο άρθρο σου.
    Οι άξιες φωνές είναι θαμμένες και καπελωμένες από τότε με το πρόσχημα της υπακοής.
    Το ότι ο Κύριος μας ανέχεται ακόμη ,είναι διότι τελούνται προσευχές και μυστήρια από λίγους ορθοδόξους μη εκκοσμικευμένους μύστες ,που αναδεικνύουν αγίους πέραν της θρησκείας και της θρησκοληψίας.
    Ανεξάντλητο το θέμα ,ζήτα και θα βρείς τον τρόπο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κουμούνια να καταρασθε. Η πληγη του 20' αιωνα. Τωρα στον 21' τα σιωνιστικα καθαρματα ονειρευονται κουμουνιστικη επικράτησή, με τα ζωα απο κατω κ την παγκοσμια ολιγαρχια απο πανω. Τωρα τα σιωνιστικά κουμουνια εχουν κ τα μπολια στη φαρετρα τους. Οποτε δημιουργουν ζομπυ με μια ενεση, κ δεν απαιτουνται χρησιμοι ηλιθιοι κ σοβιετιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή