Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ο ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΤΕ)


ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!



Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής 

Στις 28 Ιουνίου του παρόντος έτους αποδείχτηκε περίτρανα για μια ακόμη φορά πόσο εμπαίζει τον ελληνικό λαό και δεν αφουγκράζεται τις ανησυχίες της νεολαίας ο Πρωθυπουργός! 

Έναντι πινακίου φακής (150 ευρώ προπληρωμένης κάρτας) προσπαθεί να την πείσει να εμβολιαστεί όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο κίνδυνος να νοσήσουν από κορωνοϊό είναι μηδαμινός, ενώ ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουν αρνητικές επιδράσεις δεν είναι αμελητέος! 

Πρόσφατο δημοσίευμα της Deutsche Welle αναφέρει ότι τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDCs) επιβεβαίωσαν ότι από τον Απρίλιο έχουν υπάρξει περισσότερες από χίλιες αναφορές μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμούς mRNA στις ΗΠΑ!

Ακόμη, σύμφωνα με την αναφορά του εφευρέτη των εμβολίων mRNA τα εμβόλια (μπόλια) αυτά είναι ακατάλληλα για τις ηλικίες 18 με 22; 

Δηλωτικό του γεγονότος ότι τα εμβόλια που παρέχονται είναι σε πειραματικό στάδιο και ως εκ τούτου δικαιολογείται η αμφιβολία για την ασφάλεια αυτών που εμβολιάζονται είναι η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΦ, ότι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Astrazaneca άτομα με προηγούμενο σύνδρομο διαφυγής τριχοειδών! Άραγε πως αισθάνονται τώρα τα άτομα αυτής της κατηγορίας που το έκαναν και είχαν ανεπιθύμητα αποτελέσματα; Χρησιμοποιήθηκαν η όχι ως πειραματόζωα; 

Και αποκλείουμε στο μέλλον να δημοσιευτούν και άλλες ανακοινώσεις, κατόπιν εορτής, που θα συνιστούν να μην προβούν στον εμβολιασμό άλλες κατηγορίες εορτών.

 Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα , ότι βρίσκεται εν εξελίξει το μεγαλύτερο παγκόσμιο πείραμα στην ιστορία, από την νέα τάξη πραγμάτων, με θύματα τους πολίτες και ίσως ο ιστορικός του μέλλοντος το χαρακτηρίζει ως το μεγαλύτερο έγκλημα ή η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία της ανθρωπότητας!

Aξίζει να επισημανθεί ότι υφίσταται και άλλη μέθοδος καταπολέμησης του covid-19 που είναι ασφαλής έναντι των εμβολίων, τα οποία ενέχουν κινδύνους και ονομάζεται φάρμακο-ορός από T-λεμφοκύτταρα, βρίσκεται η έρευνα στο τελικό στάδιό της με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα γι΄αυτούς που το έλαβαν και πρέπει να αναδειχθεί, καθώς και να αξιοποιηθεί από τις υγειονομικές αρχές της χώρας μας! Στην έρευνα αυτή συμμετέχουν Έλληνες ιατροί της αιματολογικής κλινικής και του εργαστηρίου του νοσοκομείου Παπανικολάου!

Δηλαδή με λίγα λόγια ο κ. Μητσοτάκης λόγω έλλειψης πειστικών επιχειρημάτων για την αναγκαιότητα εμβολιασμού των νεαρών ηλικιών καταφεύγει σε άθλιες μεθοδεύσεις ωθώντας σε κίνδυνο τις συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, ενώ με τη συγκεκριμένη εξαγγελία του δίνει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε άτομα χαμηλής νοημοσύνης και αντιληπτικής ικανότητας!

 Κύριε Μητσοτάκη αυτό που χρειάζονται οι νέοι σήμερα είναι εργασία και ύπαρξη αξιοκρατίας! Αυτά μπορούν να επιτευχθούν με προώθηση μεταρρυθμίσεων, πάταξη γραφειοκρατίας, εξάλειψη του πελατειακού κράτους, που επί ημερών σας διευρύνθηκε υπέρμετρα και απλοποίηση νόμων, ώστε να υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας!

Επιπρόσθετα με την ανακοίνωση των μέτρων διευκόλυνσης των εμβολιαζομένων ο κ. Πρωθυπουργός διχάζει τους Έλληνες πολίτες διαχωρίζοντας τους σε εμβολιαζόμενους και μη, ενώ ρέπει σε διδακτορικές συμπεριφορές που συναντάει κανείς στα απολυταρχικά καθεστώτα παρέχοντας αρχικά προνόμια στους εμβολιαζόμενους και ύστερα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, καθιστώντας υποχρεωτικό τον εμβολιασμό!

Δυστυχώς κύριε Μητσοτάκη και κυβερνητικά και μη στελέχη της ΝΔ έχετε παρεκτραπεί εντελώς. Αυτό είναι το δημοκρατικό πνεύμα που επιβάλλει το πολίτευμά μας και κληθήκατε να υπηρετήσετε με την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας πριν 2 χρόνια η επιθυμείτε να αλλάξετε, άτυπα, την φύση του πολιτεύματός μας και να δημιουργήσετε μια μεταδημοκρατική δυστοπική κοινωνία, στο όνομα της δήθεν προστασίας μας από τον covid-19, που θα μας εισάγει στην ολοκλήρωση της παγκοσμιοποίησης και την απαρχή της Νέας Παγκόσμιας διακυβέρνησης, αρχηγός της οποίας θα είναι ο Αντίχριστος σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη!

Απέναντι σε όλα αυτά τα σκοτεινά που βιώνουμε και θα βιώσουμε πρέπει να αντιτάξουμε την πίστη μας προς τον Κύριο με νοερά προσευχή, ειλικρινή μετάνοια, Θεία κοινωνία κατόπιν Θείας εξομολόγησης και ελεημοσύνες! 

Επί ευκαιρία δεν πρέπει να κοινωνούμε αν δεν εξομολογούμαστε, αλλιώς δεν υφίσταται όφελος για μας, αλλά αντιθέτως διαπράττουμε αμαρτία και είναι σαν να λαμβάνουμε ένα φάρμακο χωρίς χρησιμότητα ή όταν προβαίνουμε σε Μετάληψη των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων, αναξίως, κάποιες φορές γίνεται και φωτιά που καίει τα σωθικά από παραχώρηση του Θεού μας για παραδειγματισμό!

Για περισσότερες διευκρινιστικές πληροφορίες επί του θέματος παραθέτω σύνδεσμο με καταγραφή πραγματικού περιστατικού 

Ειδικά, η Θεία εξομολόγηση είναι απαραίτητη για να σωθούν οι ψυχές μας! Δεν πρέπει να διστάζουμε να εξομολογούμαστε! Τα οφέλη που μας προσφέρει επί Γης και στην επουράνια ζωή είναι σημαντικότατα μπροστά στον ενδοιασμό που τυχόν νιώθουμε λόγω ντροπής. 

Αν γνωρίζαμε τι μεγάλη αξία έχει θα σπεύδαμε μαζικά να εξομολογηθούμε! Είναι χρυσός που μας παρέχει ο Θεός! Ο ιερέας που μας εξομολογεί είναι ο πρεσβευτής μας προς τον Θεό! Δεν πρέπει εσκεμμένα να αποκρύπτουμε αμαρτίες στην εξομολόγηση! 

Σε όποιες αμαρτίες και να υποπέσουμε, ακόμα και τις μεγαλύτερες (π.χ. εκτρώσεις, πορνεία, μοιχεία), αν υπάρχει ειλικρινή μετάνοια και τις εξομολογηθούμε ο φιλεύσπλαχνος Θεός μας συγχωρεί! 

 Δοθείσης της ευκαιρίας δεν πρέπει, σύμφωνα με φωτισμένους γέροντες και Μητροπολίτες (π.χ. ιερέας Σάββας Αγιορείτης, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος) της εκκλησίας μας να προβαίνουμε σε χρήση της μάσκας εντός των Ιερών Ναών κατά την Θεία λειτουργία, γιατί αποτελεί βλασφημία προς το Άγιο Πνεύμα!

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι εκτρώσεις ισοδυναμούν με δολοφονία ανθρώπου και θα πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία ακόμα και για ιατρικούς λόγους καθότι το έμβρυο έχει ψυχή! 

Κάποιοι αντιτείνουν ότι κάναμε έκτρωση σε ένα έμβρυο γιατί γνωρίζαμε ότι θα εξέλθει προβληματικό από τη γέννα ή υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να κινδυνεύσει η έγκυος. Πρέπει πριν κοινωνήσουμε να έχουμε καθαρή καρδιά με συγχωρητική διάθεση για όλους ακόμα και αυτούς που μας έβλαψαν! 

Η εξομολόγηση έχει διττό ρόλο, καθώς μας ταπεινώνει γιατί ο θεός απεχθάνεται την αλαζονεία και την εωσφορική υπερηφάνεια και μας συνετίζει, ώστε να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τις ίδιες αμαρτίες! 

Επίσης, στη φαρέτρα μας πρέπει να υφίστανται η προσευχή με το κομποσχοίνι, η ειλικρινής μετάνοια, ο εκκλησιασμός, η ταπεινότητα, η φιλανθρωπία, η νηστεία την περίοδο που διανύουμε, το διάβασμα του Ψαλτηρίου του Δαβίδ μαζί με το Μικρό και Μεγάλο Απόδειπνο, την Μικρή και Μεγάλη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, το Θεοτοκάριο, καθώς και Παρακλήσεις προς τους Αγίους!

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι είμαστε παροδικοί εδώ και κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα αναχωρήσουμε για τα ουράνια και την αιωνιότητα! Το ζήτημα είναι όταν έρθει εκείνη η ώρα να φύγουμε έτοιμοι! 

 Πολλές φορές στην καθημερινότητά μας λειτουργούμε ωσάν να υπάρχει πιθανότητα να ζήσουμε αιώνια εδώ, ενώ καθημερινά αποδημούν συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μας! 

 Πρέπει να σκεφτούμε πόσο ασήμαντοι είμαστε με την ανθρώπινη λογική- όταν από την αρχή της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα έχουν εκδημήσει περίπου 108.988.552.251(https://www.prb.org/) δισεκατομμύρια άνθρωποι- και πόσο σημαντικοί για το δημιουργό μας που μας καλεί να μετανοήσουμε ειλικρινά και να βελτιωθούμε σαν Χριστιανοί για να σωθούμε και να ζήσουμε αιώνια μαζί του!!

Εν κατακλείδι, Κύριοι της ΝΔ οι αλλοπρόσαλες πολιτικές που ακολουθείται, ο παραλογισμό σας στη λήψη αποφάσεων και ο περιορισμός της ατομικής και θρησκευτικής ελευθερίας που επιβάλλεται, καθώς και οι αυταρχικού τύπου συμπεριφορές σας φαίνεται ότι υπηρετούν τον στόχο της εγκαθίδρυσης ενός νέου οικονομικοπολιτικού συστήματος της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ που αναλυτικά περιγράφεται στο βιβλίο, των Klaus Schwab και Thierry Malleret ανώτερων στελεχών του διεθνιστικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και μπορεί όποιος επιθυμεί να το κατεβάσει από ΕΔΩ, που προ μηνών εθεάθη στο γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Facebook: Θεοφάνης Γκατζής



Υ.Γ.  Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στην μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Αποστόλου Παύλου, Αποστόλου Πέτρου των δώδεκα Αποστόλων, των Εβδομήκοντα Αποστόλων, των Ευαγγελιστών, Αποστόλου  και Ευαγγελιστή Ιωάννη  του Θεολόγου, των  προφητών Ηλία, Ιωήλ, Eνώχ, Ησαΐα, Δαβίδ, Ζαχαρία και Αβραάμ, των Αγίων του Θεού Πάντων, Ισιδώρου του εν Χίω, Φανουρίου, Ιωσήφ, Ιωάννη Προδρόμου, Λαζάρου,  Ιωσήφ του Μνήστωρος, Εφραίμ του Σύρου,  Γρηγορίου του Θεολόγου, Ιωάννη Ναζιανζηνού, Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Δημητρίου,  Ισαάκ του Σύρου, Κυπριανού, Λουκά, Ιουστίνης, Νικηφόρου του Λεπρού, Πορφυρίου, Παϊσίου, Σπυρίδωνα του θαυματουργού, Ισαάκ του Σύρου, Δοσιθέας του Κιέβου,  Βασιλείου, Αικατερίνης, Παρασκευής, Διονυσίου εν Ολύμπω, Κόρης, Αλεξάνδρου του Σβιρ, Αλεξάνδρου εν Πύδνης, Νικοδήμου του Αγιορείτη, Αλεξάνδρου, Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, Ματρώνας της Αόμματης, Νικολάου του Καβάσιλα, Εφραίμ Νέας Μάκρης, Αποστόλου Ματθία και Θωμά, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Όλγας, Νικολάου, Παϊσιού, Πορφυρίου, Στάρετς Σεραφείμ της Βίριτσα,  Ευγενίου Ροντιόνωφ, Πάντων Μαρτύρων από τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο μέχρι σήμερα, Γερασίμου του Μεγαλοχωίτου, Νικολάου του Νέου στα Καμπιά, Θεοφάνη του νέου εν Ναούσης, Φωτίου, Κλήμη, Δομιτίλλα της Μάρτυρας, Στυλιανού, Σεραφείμ της Βίριτσα,  Αναργύρων  εκ Ρώμης Κοσμά και Δαμιανού  Παγκρατίου του Μάρτυρα, Νεομάρτυρα του Ακακίου,  Θεοφάνη Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Αναργύρων, Θεοδώρων, πάντων των εν Σιβηρία Αγίων, Παταπίου,  Συμεών του Στυλίτη,  Λέοντος Επισκόπου Κατάνης του Θαυματουργού, Ιωάννη της Μονεμβασιάς, Παιδομάρτυρα Γαβριήλ, Νίνας, Τρύφωνα,  Κλεοπάτρα, Μόνικα, Μεθοδία της Κιμώλου, Αθηνά, Βερνίκη, Αργυρή, Σάββα του Ηγιασμένου,  Μιλτίαδου,  Κυριακής, Μαρίας της Μαγδαληνής, Νικολάου Βελιμίροβιτς, Ιουστίνου Πόποβιτς, Ιωάννoυ Μαξίμοβιτς, Ιωάννου της Κροστάνδης, Καλλιόπης,  Mαρίας της  μητέρας τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Μάρκου, Μελίτων του Μάρτυρα, Πέτρος του Μάρτυρα  ἐκ Σινώπης, Δηναρίας  βασίλισσας Γεωργίας, Γελασςίου ὁ ἐν τῇ μονῇ Ραμέτι Ρουμανίας ἀσκήσαντα, Πέτρου του Θαυματουργού  του πρίγκιπα, Παρασκευὴς  ἐν Κέβρολσκ Ρωσίας, Μιχαὴλ του Νεομάρτυρα του Πακνανᾶς, Σωφρονίου Ἐπισκόπου Ἰρκούτσκ, Γεωργίου  του Ἁγιορείτη  ἐξ Ἰβηρίας, Μαρτιάλιου Ἐπισκόπου Λιμὸζ Γαλλίας, Λέων του Ἐρημίτη, Κωνσταντῖνου του Θαυματουργού, Βασιλείου κτήτορα τῆς Μονῆς Βαθέος Ρύακος, 25 Μάρτυρες οἱ ἐν Νικομηδείᾳ, Μαυρικίου, 2000 Μαρτύρων, Πέτρου του  Πατρικίου ἐν τοῖς Εὐάνδρου, Κοσμά  και Δαμιανού των  Αναργύρων,  τῶν ἐν νήσῳ Λέσβῳ διαλαμψάντων Ἁγίων, Νικάνδρου ἐν Πσκὼφ Ρωσίας, 70 Μαρτύρων, τριών Μαρτύρων,  Θωμαΐς της Λεσβίας, Θωμαΐς της μάρτυς,  Θωμά του δια Χριστόν Σαλού,  Αλεξίου επισκόπου Βιθυνίας, Σάββα του  Οσιομάρτυρα του Σταγειρίτη, Ιερωνύμου, Πάντων των εν τω Αγιωνύμω Όρει του Άθω διαλαμψάντων Αγίων, Πάντων των Ρώσων και Ρουμάνων Αγίων, πάντων των Ευρυτανών  Αγίων, Πάντων των Νεοφανών Μαρτύρων τῶν μετά τήν ἅλωσιν τῆς Κωνσταντινουπόλεως μαρτυρησάντων, πάντων Νεομαρτύρων, Αλεξίου του Γουιλκς- Μπέρρυ, Τύχων Πατριάρχη Μόσχας, Ιωάννη του Σικάγο, Αλεξάνδρου της Νέας Υόρκης, Ραφαήλ του Μπρούκλυν, Μαρδαρίου του Λιμπερτυβίλ, των Αγίων Κυρίλλου, Μεθοδίου Κλημέντου Ναούμ, Σάββα, Γκοράσδονου και Αγγελαρίου, Χιλίων Σαράντα Μαρτύρων, Παντελεήμων,Ανθούσα η ομολογήτρια, Τυφλός, Εκατό πενήντα τρείς Μάρτυρες από τη Θράκη, Μανουήλ, Χριστόδουλος ο εκ Kασσάνδρας, Νικόλαος του Νόβγκοροντ

Στους αποθανόντες γέροντες Ευμένιο Σαριδάκη, Ανανία,  Τύχωνα, Εφραίμ Κατουνακιώτη, Εφραίμ της Αριζόνας, Φιλόθεο Ζερβάκο, στον ιερομόναχο Αμβρόσιο Λάζαρη, τη γερόντισσα Γαλακτία, και στους ιερείς Ιωάννη Καλαΐδη,  Φώτιο Λαυριώτη και στον πνευματικό μου Αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου, Οσίων του Θεού Νήφωνα, Ιλαρίων του Τβάλι, Συμεὼν του Νεοφανή, Ολυμπιάδας της  Διακόνισσας, Ευπραξίας, Μακαρίου Ζελτοβόδα του  Θαυματουργού, Ιακώβου  εν  Αλάσκα, Συμεὼν  του Αρχιμανδρίτη  και στυλίτη «ὁ ἐπέκεινα τοῦ Ἀνάπλου», Γεροντίου του  Αγιορείτη, Ιερουσαλήμ της Μάρτυρας, Ιγνατίου του  Στειρωνίτη,  Νείλου του Ασκητή, στους γέροντες Ευμένιο Σαριδάκη (πνευματικό τέκνο του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού), Τύχωνα, Δημήτριο, Ανανία, Νικολάου της Όπτινα, Υάκινθου, Ιωσήφ Βατοπεδινό, Βασίλειο Καυσοκαλυβίτη, Ιωσήφ τον Ησυχαστή, Αθανάσιο, Μακάριο, Αβράμιο, Ιωασάφ, Γεδεών, Δανιήλ, Γεράσιμο, Διονύσιο, Ιλαρίων, Ευστράτιο, Γαβριήλ, Χαρίτων, Ιγνάτιο, Ιάκωβο, Εφραίμ Κατουνακιώτη, Θεοδόσιο,  Χατζη- Γεώργη, Θεόφιλο, Γρηγόριο, Τιμόθεο, Παϊσιο, Αρσένιο τον Σπηλαιώτη, Ιωσήφ τον Διονυσιάτη, Φιλόθεο Ζερβάκο, Αμβρόσιο Λάζαρη, Βησσαρίωνα, στην Ηγουμένη Μαρία, στον κρυμμένο γέροντα, τον άγνωστο  Σπηλαιώτη, στον Επίσκοπο Αντώνιο, στους ιερείς  Βασίλειο τον Θαυματουργό, Δανιήλ Γούβαλη, Χριστόφορο Παπουλάκο,  Ηλία Διαμαντίδη τον μυροβλήτη, Γιάννη τον εξορκιστή, Βασίλειο Τρομπούκη, Ευστράτιο Παπαχρήστο, Φώτιο Λαυριώτη, Σοφιανό Τσαντσαρίδη, Ιωάννη Καλαΐδη, στους ασκητές μέσα στον κόσμο Ιωάννη  Παχουλίδη τον ερημίτη,  Σπυρίδωνα του Μηνεττού του κοσμοκαλόγηρου, Κωνσταντίνο το Μικρό τον ευλαβή νεωκόρο,   Μαρία Μιχαήλ, Κυράκο τον παράλυτο, Παπα- Παναή Θεωδωρακοπούλου, Αλεξάνδρας Σκόντζου, Σοφίας Παναγιωτίδου, Λωξάνδρας Κωμοδρόμου, Ζωής Δεμιρτζιδάκη, Θωμά Γκαϊτατζή, Μυροφόρας Ευθυμίου, Δήμητρας και Εύας Σαουλίδου, Νικόλαο Νεοκάζη, Απάστολο Τσαλαπάτα, Αικατερίνης Δέρβας, Βασιλικής Κουζάρης, Δημητρίου Αργυροπούλου, Χριστοφόρου Βαφειάδη, Ελπίδας Ξανθοπούλου, Ευθαλίας Πατέρας, Γεωργίου Ιλανίδη, Παναγιώτας Χατζηκτωρής, Ελένης Πολυβίου, Αναστασίου Μαλαμά, Χαρίκλειας Πουρσανίδου, στους ιερείς Γεώργιο Χαραλαμπίδη, Ευστάθιο Γιαννακίδη, Σεραφείμ Ρόουζ, Ευάγγελο Χαλκίδη, Βασίλειο  Πραβήτα, στις Πρεσβυτέρες Κυριακή Γ. Τσιτουρίδου και Πολυξένη, στους ιερείς Λάζαρο Αμβροσιάδη, Ιωάννη Σγούρα, Παύλου Φλωρένσκυ, Δημητρίου Παπαδημητρίου, Σάββα Ζαράρη, στον πατέρα Θεόκλητο του Γκάλβεστον, στις γερόντισσες Λαμπρινή Βέτσου, Ταξιαρχία, Παρθενία,  Άννα,  στο Σωφρόνιο του Έσεξ, στον Αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Ματαθαιόπουλο, στην  Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά,  στον Ιερομόναχο Σεραφείμ Δημόπούλο, στις γερόντισσες  Γαλακτία και Μητροδώρα την Έγκλειστη, στην Ηγουμένη Ταξιαρχία, στον ιερέα Γεώργιο Μεταλληνό,  στον Μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνο Καντιώτη, στις ασκήτριες μέσα στον κόσμο Κέτη Πατέρα, Γιαννούλα Θάνου, Τατιανή Σαββίδου, Σοφία Σαμαράς, Αθηνά Σγούρου, Βαΐα Γεργιαννάκη- Κωστούλα,  «Ελέναμπα» η προορατική, στους ασκητές μέσα στον κόσμο Κωνσταντίνο Σωτηρίου, Σωτήριο Βακουφτσή και Νικόλαο Σαββούδη.

στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά, στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ), στη Χαρίκλεια, στους αόρατους ασκητές του Αγίου Όρους, στο Νομπελίστα Καθηγητή Λουκ Μοντανι, στον καθηγητή,  Σουχαρίτ Μπάγκντι, στο Δρ. Michael Yeadon, στους ιατρούς Αντωνίου, Γάκη  και Αρβανίτη, στην Πολυξένη, τη Μαρία και τη Μαρία, στους ιερείς Βασίλειο Βολουδάκη, Στυλιανό Καρπαθίου, ιατρό  Αρχιμανδρίτη  Αντώνιο Στυλιανάκη, στους Μητροπολίτες Μόρφου Νεόφυτο, Κυθήρων Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου, στους Ηγουμένους των Ιερών Μονών Παύλου και Καρακάλλου του Αγίου Όρους Γέροντα Παρθενίου και Φιλοθέου, τον θείο μου Ευάγγελο, στον Αρχιμανδρίτη Σάββα τον Αγιορείτη, στους γέροντες Ευθύμιο και Γαβριήλ, στον ιερέα  Βασίλειο Βολουδάκη,  στο γέροντα Παρθένιο (Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου) και σε όλους του ασθενούντες και μη του κόσμου, 

των κάτωθι αποθανουσών και αποθανόντων γιαγιάδων μου Φανής Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανής Γκατζή, των παππούδων μου Βασιλείου Γκατζή (αναπήρου στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941), Βασιλείου Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα), των προπαππούδων μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), Δημητρίου Γκατζή, Σπυρίδωνος Μακρυγιάννη, Αθανασίου Σάββα και Θωμά, των προγιαγιάδων μου Μαρίας Μακρυγιάννης, Βασιλικής Σάββα, Ευανθίας Γκατζή και Φωτεινής, της νονάς μου Ελβίρας και του νονού μου Νικολάου, πάππου προς πάππου, των  κεκοιμημένων προγόνων, συγγενών και φίλων μου των πεσόντων ηρώων υπέρ της πατρίδας μας από αρχαιοτάτων χρόνων, σε όλους τους αγωνιστές του 1821, σε όλους που αγωννίστηκαν για τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους, του θείου μου Δημητρίου, της θείας μου Ηλιάδος, του Ηλία, της Φανής, της Μαρίας, του Αποστόλου, του Αριστείδου, του Ευαγγέλου, της Ευαγγελίας, του Γεωργίου, της Γαρουφαλιάς, της Ευτυχίας και του πνευματικού μου πατέρα Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Παπαθανασίου και σε όλους τους κεκοιμημένους από αρχής κόσμου,  !

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ  αυτούς που εκδήμησαν! 


2 σχόλια:

  1. Α στο καλό, σοβαγά ο μπαγάσας και τον είχα για άγιο ,παιδί πράμα του γκαντέμη.
    Κε Γκατζή ,δεν είναι πιο αρμόδιος ο πνευματικός σας ή ο ιερέας της ενορίας σας για τα μνημόσυνα που αναγράφετε, από τον χώρο ενός μπλόκ;
    Μηδέν άγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκοπός της επίγειας ζωής είναι η κατάκτηση της αιωνιότητας! Μέχρι την τελική κρίση με προσευχές υπέρ των κεκοιμημένων και μνημόσυνα υπέρ αυτών μπορεί να αλλάξουμε την κατάσταση τους, όπως λένε Άγιοι της εκκλησίας μας όπως Ο Άγιος Παϊσιος. Οπότε εγω ανά πάσα στιγμη φροντιζω να το κανω αυτό. Γο αυτό επειδή το θέμα του άρθρου έχει και πνευματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε άτομα που έχουν ορθοδοξο φρόνημα γι αυτο απευθυνομαι σε αυτους και παρακαλω για τα άνω που εκφράζετε απορία! Η προσευχή για ανάπαυση των κεκοιμημένων και δει αυτόν που δεν ξέρουμε βοηθαει πολύ και αυτούς και εμάς αγαπητέ φίλε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή