Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ZYKLON Β;


Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…ΚΑΙ Η ΑΝΟΙΚΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ



Το νέο δόγμα διαχείρισης παγκόσμιων ανθρώπινων πόρων είναι το Διαρκώς νέο αύριο future shock καθώς ”η αρετή τρελάθηκε η γεωμετρία τρελάθηκε η ύλη τρελάθηκε”( Kαζαντζάκης) κι επαληθεύεται αυτό που προείδε ο Αλμπέρ Καμύ ” ο άνθρωπος υποφέρει πρώτα απ΄όλα από τον άνθρωπο” επικαιροποιώντας του Σοφοκλή το ”ουδέν δεινότερον ανθρώπου πέλει”.

Έχει βαρέσει το σιωπητήριο της σιωπηρής πλειοψηφίας όπως και τότε όταν ο Υφηγητής Γεωπονικής Φραγκόπουλος ήταν ο μόνος που τόλμησε να μην προσέλθει στη διάλεξη του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Πριν πεθάνει έγραψε ένα σημείωμα: ”είναι καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζεις σκυμμένος.”

 Σήμερα που μοντερνοποίησαν το θάνατο εφαρμόζοντας το νόμο της ολιστικής ταυτότητας ”ό,τι ισχύει για το όλο ισχύει και για το μέρος” το δυσήνιο άτομο δικαιώνεται καζαντζακικά ” ευτυχία θα πει να κάνεις το χρέος σου κι όσο πιο μεγάλο είναι το χρέος τόσο πιο μεγάλη είναι η ευτυχία σου”.

Ο Χέγκελ δικαιώνεται κι αυτή τη φορά ” αυτό που διδάσκει η ιστορία είναι ότι δεν διδασκόμαστε ποτέ από αυτήν.”Αλλά ” η ρώσικη ρουλέτα δεν είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να παίζεται για πολύ”.

Η ανθρωπότητα διανύει αυτό που ο υπαρξιστής Κίρκεγκαρντ μας είχε προιδεάσει ” η ανθρωπότητα θα μπει στη μεγάλη νύχτα , όταν θα ζει χωρίς ελπίδα. Δηλ. χωρίς πίστη την οποία θα σκοτώσει η λογική”.

Συνυφασμένη ως κατάσταση με αυτό που ο Hermann Broch έγραφε στο ” αναφορικά με την δικτατορία του ανθρωπισμού ( σσ μια ακόμη) εντός της ολοκληρωτικής δημοκρατίας ( σσ. το σύγχρονο πολίτευμα): oι δικτατορίες υπό τη σύγχρονη μορφή τους είναι στραμμένες προς το ριζοσπαστικό κακό..”

”Τι θα γίνει αν η Ευρώπη αποδεχθεί το παράδοξο ότι η δημοκρατική της ανοικτότητα βασίζεται στον αποκλεισμό ( σσ. σήμερα στον αποκλεισμό των μη εμβολιασμένων με πειραματικά εμβόλια των μη εθελοντών) -” καμιά ελευθερία για τους εχθρούς της ελευθερίας” όπως έλεγε ο Ροβεσπιέρος;;”

Ο Slavoj Zizek εδώ δεν δέχεται τον αποκλεισμό ούτε για τους εχθρούς τους ελευθερίας πολύ περισσότερο αυτό δεν μπορεί να ισχύει για άλλου τύπου κοινωνικές ομάδες…
”O Θεός πέθανε στο Άουσβιτς” ήταν ο τίτλος ενός πολύ γνωστού βιβλίου για το Ολοκαύτωμα…. Με την επαναφορά των διώξεων του ρατσισμού της γκετοποίησης των απαγορεύσεων και περιορισμών για συγκεκριμένες ομάδες του αποκλεισμού μήπως ο επόμενος τίτλος θα είναι αντίστοιχος;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου