Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΗΓΕΤΙΣΚΩΝ

 Ο ΨΕΥΤΟ-ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ



Την ώρα που ο (κατά Μάριο Ντράγκι) δικτάτορας και (κατά τον Τούρκο καθηγητή Τζενγκίζ Ακτάρ) ισλαμοφασίστας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην μαρτυρική Κύπρο προσπαθώντας απεγνωσμένα να «νομιμοποιήσει» τις απαράδεκτες τουρκικές αυθαιρεσίες με την συνεργασία ντόπιων ανδρείκελων, η «Συντονιστική Επιτροπή Υπεράσπισης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο» (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το «Σωματείο Συμπαράστασης Αγώνα Κύπρου» (Σ.Α.Κ.) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση (19 Ιουλίου 2021), σχετικά με την συμπλήρωση 47 χρόνων από την τουρκική εισβολή καθώς και τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο. 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Καταγγέλουμε την επίσκεψη Ερντογάν στις 20 Ιουλίου στην Αμμόχωστο ως παράνομη, προκλητική και προσβλητική στη μνήμη των Ηρώων μας και των αθώων θυμάτων της ειδεχθούς τουρκικής εισβολής. Μόνος άθλιος στόχος της η νομιμοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου και η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που ήταν και ο μόνιμος στόχος των Τούρκων και των Βρετανών από το 1950.

Καταγγέλουμε τις πολιτικές ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου που όλα αυτά τα χρόνια δεν αγωνίστηκαν ποτέ έμπρακτα για να αποτρέψουν τις τουρκικές προκλήσεις και παρανομίες, αλλά αντίθετα με την αποτυχημένη πολιτική του κατευνασμού που εφάρμοζαν συνειδητά τις ενθάρρυναν, με αποτέλεσμα την κορύφωσή τους.

Ο αγώνας της Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. 

1) για την αντιμετώπιση κρίσεων όπως στην περίπτωση του εκτρωματικού σχεδίου Ανάν που εν τέλει καταποντίστηκε με την καταψήφιση του 76% των Ελλήνων της Κύπρου, 
2) για την ανάδειξη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, βάσει των Γενικών Αρχών Δικαίου του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε., ως τερατογενή εκτροπή από τους αναγκαστικούς κανόνες του Γενικού Διεθνούς Δικαίου, 
3) για την αποδόμηση των συνομιλιών προς επίλυση του Κυπριακού που επιχειρήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη σε κάθε διάσκεψη της Γενεύης με σκοπό την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας , της επιβάλλει να κινηθεί σε ένα θεμελιώδη άξονα:

Μηδενική ανοχή επιστροφής σε νέα Πενταμερή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κυπριακό που νομιμοποιεί τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η Τουρκία και συνεχίζει να διαπράττει, εξισώνοντας με την επίσημη σφραγίδα του, το κατεχόμενο έδαφος με το ελεύθερο, δημιουργώντας 2 κράτη ισότιμα και κυρίαρχα στην Κύπρο είτε με την μορφή Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας είτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή που νομιμοποιεί το κατεχόμενο βόρειο τμήμα της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

Προμετωπίδα του αγώνα μας τίθενται τα εξής δεδομένα:

1) Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος κυρίαρχο και ακατάλυτο σε όλη την επικράτεια. Αυτό σημαίνει ότι πέρα των ελεύθερων περιοχών της, απαιτείται και επιβάλλεται απελευθέρωση των κατεχομένων από την Τουρκία.

2) Οποιαδήποτε ενέργεια του Ο.Η.Ε εκτός παραμέτρων του Καταστατικού Χάρτη του, ήτοι εκτός παραμέτρων των Γενικών Αρχών Δικαίου που θωρακίζει την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Αρχών θα είναι άκυρη. 

Η ακυρότητα ισχύει και για την περίπτωση που θα παραμείνουν οι εγγυήτριες δυνάμεις, τα παρεμβατικά δικαιώματα και ο κατοχικός στρατός της Τουρκίας ακόμη και η αποχώρηση αυτού με χρονοδιαγράμματα.

3) Αποτρέπουμε με κάθε πρόσφορο μέσο, τις πολιτικές ηγεσίες και την πολιτική ελίτ, να συνάψουν επαχθείς συμβιβασμούς με την κατοχική και επεκτατική Τουρκία, είτε με προσφυγές στο Δικαστήριο της Χάγης, είτε με ύπουλα Μ.Ο.Ε (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης), απεμπολώντας έτσι την εθνική μας κυριαρχία π.χ. αποστρατικοποίηση νησιών.

4) Θέτουμε επιτακτικά στις πολιτικές ηγεσίες το ζήτημα της ανάκτησης της αμυντικής μας υπεροχής και την επέκταση της κυριαρχίας μας, επιβάλλοντας στους κυβερνώντες να προβούν στην καθολική επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια για όλη την Ελληνική επικράτεια καθώς επίσης και την ανακήρυξη της απανταχού Ελληνικής Α.Ο.Ζ., χαράζοντας κοινά σύνορα με την Κυπριακή Δημοκρατία.

5) Αγωνιζόμαστε για την απρόσκοπτη εγκαθίδρυση του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος-Κύπρου, τουτέστιν να τεθεί σε ισχύ διαρκώς και όχι περιστασιακά. Ενόψει αυτού απορρίπτουμε και καταπολεμούμε το προσχηματικό δόγμα της αποποίησης των ευθυνών εκ μέρους της πολιτικής ελίτ στην Ελλάδα, ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται αφού κατ’αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να εφαρμοστεί το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος- Κύπρου.

Τα τετελεσμένα που επιχειρούν οι Τούρκοι στο Αρχιπέλαγος, στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ. και στα Βαρώσια δεν θα περάσουν.

Θα οργανώσουμε αντικατοχικές εκδηλώσεις με σκοπό την δημιουργία κινήματος σε Ελλάδα και Κύπρο, που θα οραματίζεται την εθνικοαπελευθερωτική διάσταση αυτού του εγχειρήματος, όπως την συνέλαβαν και την εφάρμοσαν οι ηρωικές μορφές του Αυξεντίου, του Ευαγόρα, του Μάτση, του Καραολή, του Δημητρίου και αναρίθμητων ένδοξων ηρώων μας. 

Το γεγονός ότι είμαστε δύο κράτη, Κυπριακή Δημοκρατία και Ελληνική Δημοκρατία, δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα να αποκαλούμαστε Έλληνες, να είμαστε ένας λαός και να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωσή μας…

Αυτοί που επιδιώκουν, ξένα και εγχώρια φερέφωνα, να μας αφαιρέσουν αυτό το δικαίωμα, εμείς τους θεωρούμε ρατσιστές εφάμιλλους εκείνων που υποστηρίζουν το απαρτχάιντ και κατατάσσονται στο πλευρό των εχθρών της πατρίδας μας, αυτών που επιβουλεύονται την εθνική μας ανεξαρτησία, τους θεωρούμε δε σύγχρονους δοσίλογους.


1 σχόλιο:

  1. Εγέρασα μωρέ παιδιά σαράντα χρόνια κλέφτες, να μας ξεπουλάνε σε Ελλάδα και Κύπρο.
    Ο Τούρκος καταλαβαίνει μόνο από την δύναμη των όπλων.
    Πολιτικά επίκαιρος λόγος : Ελληνικέ Λαέ Θά θαθά θαθαθάθα,θά θαθού, θαθαμείς θα θασάς,θαθαθούμε.
    47 χρόνια τροπάρι,νισάφι πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή