Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ;


ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΓΓΛΙΑΣ: 6,6% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ    ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ DELTA ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ Μ’ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ. ΤΟ 50%
ΤΩΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ.!






Περισσότεροι και οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται!

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια από τις πιο εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο κατά της νόσου του Coronavirus 2019 (COVID-19). 

Από τα 68 εκατομμύρια άτομα του περισσότερα από 45 εκατομμύρια έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και πάνω από 33 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Ωστόσο, μια νέα έκθεση που κυκλοφόρησε από τη Δημόσια Υγεία Αγγλίας (Public Health England) υπογράμμισε το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες, περισσότερα πλήρως εμβολιασμένα άτομα έχουν πεθάνει από την παραλλαγή Delta σε σύγκριση με τα μη εμβολιασμένα άτομα.




Η έκθεση, με τίτλο «Παραλλαγές ανησυχίας SARS-CoV-2 και παραλλαγές υπό έρευνα στην Αγγλία, Τεχνική ενημέρωση 16», εξέτασε 60.624 μολύνσεις από τη Δέλτα μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 14 Ιουνίου, εκ των οποίων 35.521 κρούσματα παρατηρήθηκαν σε μη εμβολιασμένα άτομα και 4.087 κρούσματα παρατηρήθηκαν σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα που μολύνθηκαν τουλάχιστον 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση τους. 

Το ποσοστό θανάτου για πλήρως εμβολιασμένα άτομα ήταν 0,636 τοις εκατό, το οποίο ήταν 6,6 φορές υψηλότερο από αυτό των μη εμβολιασμένων με ποσοστό θανάτου 0,0957 τοις εκατό. 

Αναφέρθηκαν 26 θάνατοι μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων, έναντι 34 θανάτων στους μη εμβολιασμένους. Τα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων ήταν και τα δύο κάτω από το ένα τοις εκατό. 

Πλήρως εμβολιασμένα άτομα βρέθηκαν επίσης πιο επιρρεπή σε νοσοκομειακή περίθαλψη από τα αντίστοιχα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Από τα 4.087 πλήρως εμβολιασμένα άτομα, το 2,05 τοις εκατό (84 άτομα) κατέληξε σε νοσοκομείο. Μεταξύ των 35.521 μη εμβολιασμένων ατόμων, μόνο 1,48% (527 άτομα) νοσηλεύτηκαν. Αν και μολύνονται περισσότερο οι ανεμβολίαστοι εν τούτοις πεθαίνουν από Δέλτα και νοσούν βαρύτερα γι αυτό και νοσηλείες οι εμβολιασμένοι.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο επίσης η Delta είναι λιγότερο επικίνδυνη από την Alpha (CFR 0,2% έναντι 1,9%), αλλά μόλυνε πολλούς εμβολιασμένους ένα εμβόλιο που τους προστατεύει άσχημα από σοβαρές επιπλοκές και θανάτους :το 50% των μολυσμένων άνω των 50 ετών που πέθαναν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Π.Ο.Υ 9/7/21: ενδεχόμενη συσχέτιση μ΄εμβόλιο mRNA Covid (Pfizer/BioNTech, Moderna) φλεγμονής καρδιάς αλλά το όφελος υπερτερεί του κινδύνου.. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου