Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΝΩ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ...ΕΜΒΟΛΙΑΔΑ!


ΠΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΔΕΝΔΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΙΙΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός


Στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ κατ’ επανάληψη ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης προτίμησε τις Μυστικές Συνομιλίες με τους Τούρκους, και ο ΥπΕξ Δένδιας υλοποίησε μια πολιτική εθνικά κρίσιμων και μεγάλων σφαλμάτων. Έτσι ενίσχυσαν συστηματικά την μόνιμα κατακτητική Τουρκία σε βάρος Ελλάδος και Κύπρου.

Όμως, η διαχρονικά εμμανής προπαγάνδα του Ενιαίου Κυβερνητισμού, που τώρα υπηρετεί η ΝΔ, παρουσιάζει μια τελείως ανεστραμμένη εικόνα της εξωτερικής πολιτικής μας, σαν διεθνή θρίαμβο... 

Ο σημερινός πρωθυπουργός συγκρίνεται, για λόγους κυνικής ψηφοθηρίας, με τον απελθόντα. Αλλά η σύγκριση με ό,τι χειρότερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα, ως πρωθυπουργό (οι κατοχικοί, δωσίλογοι εξαιρούνται) δεν αποτελεί τίτλο τιμής για τον Μητσοτάκη. 

Γιατί ο Τσίπρας θα μείνει στην Ιστορία ως αυτός που παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη Μακεδονία (όνομα, εθνότητα, γλώσσα). Βεβαίως υπάρχει συνεχόμενη ευθύνη και του Μητσοτάκη.

Η σημερινή κυβέρνηση οδήγησε τον ελληνισμό σε απανωτές ήττες και στον Αττίλα ΙΙΙ, στα Βαρώσια. Έτσι δικαίως ο ελληνικός λαός βλέπει νέες «Πρέσπες» σε Αιγαίο και Κύπρο.

Όλο το 2020 οι Τούρκοι κινήθηκαν ανεξέλεγκτα στο Αιγαίο και τις κυπριακές θάλασσες (Πέλαγος Κιλικίας και Μεσόγειος) με τα ερευνητικά και πολεμικά τους πλοία να εισέρχονταν μέχρι και στα έξη (6) ν. μ., Ελλάδος και Κύπρου. Ταυτόχρονα, τα πολεμικά αεροπλάνα τους έκαναν χιλιάδες παραβιάσεις πάνω από ελληνικά εδάφη -τα νησιά μας.

Η Τουρκία στην πράξη έχει κάνει κατοχή στο μισό Αιγαίο, ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού. Τα ψαροκάικά της ψαρεύουν και μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, μέχρι Εύβοια, Κύθηρα, Κρήτη, βάσει δημοσιευμένων δορυφορικών φωτογραφιών.


Οι Δένδιας–Μητσοτάκης αντιμετώπισαν (σκοπίμως;) ανεύθυνα το τουρκολιβυκό σύμφωνο. Έτσι η Τουρκία το θεωρεί πάγιο κεκτημένο μαζί με τις βάσεις της στη Λιβύη.

Οι ίδιοι, προχώρησαν σε συμφωνίες ΑΟΖ που οδηγούν σε παράδοση ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία, α. με την Ιταλία, μια συμφωνία που ΔΕΝ βασίζεται στο Δίκαιο της Θάλασσας UNCLOS III, 1982, αλλά σε προηγούμενο Δίκαιο περί Υφαλοκρηπίδας το οποίο ευνοεί την Τουρκία. β. με την Αίγυπτο, συμφωνία με την οποία εγκαταλείπεται στην Τουρκία η μισή Ρόδος, το Καστελόριζο και οτιδήποτε ελληνικό ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού.

Απόλυτη απόδειξη του πώς παραδίδεται μεθοδικά η εθνική μας κυριαρχία στους Τούρκους είναι το ότι οι Ερντογάν και Ουζουγκεργκίν (πρέσβης στην Αθήνα) δέχτηκαν με χαρά(!) τις εν λόγω συμφωνίες, λέγοντας: «Αρκεί η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδος–Τουρκίας να διαπνέεται από την ίδια φιλοσοφία πού διαπνέονταν οι συμφωνίες Ελλάδος-Ιταλίας και Ελλάδος-Αιγύπτου.» Κατόπιν η Τουρκία απαίτησε ΑΟΖ 100% δική της στο Καστελόριζο, 60% στο Αιγαίο και αλιευτικά δικαιώματα στο ΙΟΝΙΟ.

Οι Δένδιας–Μητσοτάκης, μαζί με τον υπόλοιπο Ενιαίο Κυβερνητισμό κομμάτων Κατοχής της εξουσίας, και την νεοτροτσκιστικό αξιωματική Αντιπολίτευση, ΣΥΡΙΖΑ, προωθούν πάση δυνάμει προσφυγή στη Χάγη, όπου ευνοείται η Τουρκία. Ενώ, ΔΕΝ προτείνουν το Διεθνές Δικαστήριο του Αμβούργου το οποίο δικάζει βάσει του προαναφερθέντος Δικαίου της Θάλασσας, 1982, που ευνοεί την Ελλάδα.

Ο Μητσοτάκης, υπακούοντας στους φανατικά τουρκόφιλους συμβούλους του, επέτρεψε μυστικές συνομιλίες στο Βερολίνο, μετά τις 11/7/20, με την Τουρκία, υπό την αιγίδα της Μέρκελ. Τις συνομιλίες παραδέχεται ο ίδιος ως «μυστικές» σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στην πρωθυπουργική ιστοσελίδα, στις 12/10/20.

Η κυβέρνηση της ΝΔ διεξήγαγε μυστικές συνομιλίες και στο ΝΑΤΟ, 1/10/2020, τις οποίες δημοσιοποίησε ο Γ. Γ., Στόλτενμπεργκ, με την επωνυμία: «Μηχανισμός Αποσυμπίεσης» (Deconfliction Mechanism), που αποσκοπούσε στην μη ανάσχεση τουρκικών αεροπλάνων πάνω από το Αιγαίο και έτσι την στην πράξη μετατροπή του σε τουρκική θάλασσα.

Αρχές του 2021, η κυβέρνηση συμμετείχε στις καταφανώς εθνοβλαπτικές «Διερευνητικές Συνομιλίες», στις οποίες οι Τούρκοι απαίτησαν ΑΟΖ στο μισό Αιγαίο, αποστρατικοποίηση νήσων, και να τους παραδοθούν… εκατοντάδες ελληνικά νησιά. Ταυτόχρονα πραγματοποιούσαν δεκάδες υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών τους πάνω από τα νησιά μας.

Οι Τούρκοι σταμάτησαν το πρόγραμμα εξορύξεων στην Κύπρο απαιτώντας το 80% της ΑΟΖ του νησιού. Η Ελλάς δεν αντέδρασε.

Ο Μητσοτάκης, προσωπικά, έκανε αγώνα για να ΜΗΝ επιβληθούν κυρώσεις στην ΕΕ κατά της Τουρκίας λέγοντας, ότι: «οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός».

Ο ίδιος στην ομιλία του, στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, 25/9/2020, ΔΕΝ συμπεριέλαβε καν το Κυπριακό, ενώ ασχολήθηκε πιεστικά… με την Κλιματική Αλλαγή!!!

Κατά την πολυδιαφημισμένη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, 13/4/21 –Βρυξέλλες, συμφωνήθηκε «ειρηνική επίλυση διαφορών και ήρεμο καλοκαίρι». Την ίδια μέρα σημειώθηκαν δεκάδες τουρκικές παραβιάσεις. Ένα μήνα μετά ο Ερντογάν εισέβαλλε και τυπικά στα Βαρώσια και ελέγχει ασφυκτικά την Αμμόχωστο.

Ο Μητσοτάκης συμφώνησε στην ΕΕ να ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΟ εκ μέρους της Ελλάδος, οι διαδικασίες για την τελωνειακή Ένωση ΕΕ–Τουρκίας. Παράλληλα, ανέχεται να διοχετεύονται στην Τουρκία, μέσω υπόγειων διαδικασιών, πολλά δισεκατομμύρια. 

Και, όχι μόνο για τους παράνομους, βιαίως εισερχόμενους μετανάστες στη χώρα μας, οι οποίοι παραβιάζουν κατάφωρα την Σύμβαση της Γενεύης, περί Προσφύγων, 1951.

Στις 14/7/21, με παράνομες τουρκικές NAVTEX περικυκλώθηκε ξανά η Ρόδος και το Καστελόριζο, η ΑΟΖ των οποίων στην πράξη ελέγχεται από την Τουρκία.

Οι Τούρκοι παραβιάζουν στο Κυπριακό όλες τις αποφάσεις του ΣΑ –ΟΗΕ: 550, 789, 1251 κ.α., χωρίς καμία διεθνή κύρωση. Οι άκρως υποκριτικές διαμαρτυρίες του Λευκού Οίκου και της ΕΕ δεν έχουν φέρει καμία αλλαγή στη στάση τής, εκ στόματος Μπάιντεν, γενοκτόνου Τουρκίας. 

Ο Ερντογάν ανακήρυξε δύο ισότιμα κράτη στην Κύπρο και το επέβαλλε στην πράξη... Προχώρησε στον Αττίλα ΙΙΙ, ανακηρύσσοντας ΑΡΧΙΚΑ τουρκικό το 3,5% της Αμμοχώστου, ενώ οι Τούρκοι εργολάβοι θα ανοικοδομήσουν το 100% των Βαρωσίων. Έτσι σαλαμοποιεί την πόλη επιμένοντας στα παράνομα τετελεσμένα, του 1974.

Στόχος της Τουρκίας μετά τα «δύο κράτη» να ελέγξει ολόκληρη την Κύπρο.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε με δριμύτητα, στις 20/7/21, προσωπικά εναντίον του Μητσοτάκη, αναφερόμενος σε: «απελευθέρωση της Κύπρου από τα χέρια των Ελλήνων τυράννων». 

Πρόσβαλε τις κυβερνήσεις ΗΠΑ και τον πρόεδρο της ΕΕ. Έτσι απέδειξε σε όλους πώς αξιοποιεί την εγκληματικά λανθασμένη πολιτική της Δύσης και ειδικότερα την ενδοτικότητα της κυβέρνησής μας.

Η απίστευτη δήλωση Δένδια στην Σ. Αραβία (20/4/21) «η Ελλάς δεν θα σκάψει στον βυθό της Μεσογείου για πετρέλαιο και αέριο. Το Αιγαίο είναι ένας παράδεισος.», ολοκληρώνει την ήδη επελθούσα καταστροφή.

Η λύση θα έρθει μόνο εάν Ελλάδα και Κύπρος δείξουν αποφασιστικότητα να αγωνιστούν και με τα όπλα, εάν χρειαστεί. Ταυτόχρονα ο ελληνισμός οφείλει να ενισχύσει περαιτέρω κάθε συμμαχία, με προτεραιότητα τους άξονες: Γαλλία – Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, όπως και με Αίγυπτο – ΗΑΕ – Ινδία.

Η Κυπριακός ελληνισμός οφείλει κατεπειγόντως να οργανωθεί και εξοπλιστεί με πρότυπο το Ισραήλ, πράγμα που έπρεπε να είχε κάνει μετά το 1974! Και, η Ελλάδα εξοπλιζόμενη ταχύτατα να ενεργοποιήσει πάραυτα Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα με την Κύπρο, ενισχύοντάς την με όπλα και άνδρες.

Επειδή ο επί 47 χρόνια ενδοτισμός της επάρατης Μεταπολίτευσης των Μνημονίων, του εθνομηδενισμού και της εθελοδουλίας απέτυχε οικτρά, είναι πλέον εκ των ων ουκ άνευ αναγκαίο να υπάρξει σε Ελλάδα και Κύπρο προετοιμασία και για παλλαϊκή άμυνα, με εκπαίδευση βασιζόμενη στα αρχαιοελληνικά πρότυπα του πολίτη-οπλίτη. Το σύνολο της πολιτικής τάξης της Τουρκίας και όχι μόνο ο Ερντογάν, απειλεί και θα απειλεί θανάσιμα την Ελλάδα.

Ο Δένδιας στις 21/7/21, (OPEN, SKAI κ.α.) δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για βελτίωση σχέσεων όσο η Τουρκία συνεχίζει να παρανομεί στην Κύπρο». Είναι πλέον πολύ αργά για τέτοιες υποκριτικές διαπιστώσεις!

Ο πρωθυπουργός και ο ΥπΕξ οφείλουν, έστω και τώρα…, να πράξουν αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Ποτέ δεν είναι αργά να υπηρετήσουν την Ελλάδα.


Γιώργος Ρωμανός
Συγγραφέας – Αναλυτής, 
Ιστορικός ερευνητής




1 σχόλιο:

  1. Κε Ρωμανέ ,πλήρης και άψογος είστε σε όσα αναφέρετε΄
    Υπάρχει μόνον μια προϋπόθεση για να υπηρετήσουν την Ελλάδα.
    Να απαιτήσει ο λαός να βγάλουν το σκουφάκι κιπά η να εφαρμόσει την απειλή του Κεμάλ Ατατούρκ για τα φέσια.
    Κόβει το κεφάλι το φέσι ή το φέσι κόβει το κεφάλι.
    Τόσο απλά πρωτοπόροι οι Τούρκοι και έφτιαξαν από νομάδες κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή