Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ; (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ JFK; )


ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΝΗΛΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ;
ΒΙΝΤΕΟ

Του Παντελή Οικονόμου

Παρόλο που το Ισραήλ έχει φτάσει σε ένα υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων, παρατηρείται μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και αύξηση των κρουσμάτων. Σε μία χώρα με πληθυσμό μικρότερο από το δικό μας (8,798,428), τα κρούσματα στις 24/7 είναι 1430 και εν μέσω καλοκαιριού αυξάνονται μέρα με την ημέρα, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία και δείχνω στο διάγραμμα.



Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου για την αποφυγή λοίμωξης έχει πέσει στο 39%, ενώ όσο πιο παλιά έχει γίνει η δόση, τόσο μικρότερη είναι η αποτελεσματικότητα. Σε όσους π.χ. έχουν κάνει τον εμβολιασμό τον Ιανουάριο, η αποτελεσματικότητα είναι μόλις 16%! Υποστηρίζεται επίσημα ότι το ποσοστό αποτροπής σοβαρής νόσου είναι 91%, όμως το ινστιτούτο Gertner και ο Dr. Amit Huppert που διενήργησαν έρευνα, διαπίστωσαν ότι είναι 80% στο γενικό πληθυσμό και μόλις 50% στους ηλικιωμένους.

Η καμπύλη των νοσηλειών που πηγαίνει παράλληλα με τα κρούσματα, δεν δείχνει μείωσή τους με τους εμβολιασμούς, όπως φαίνεται σε ένα από τα διαγράμματα.


Ακόμα και το ποσοστό 91% αποτροπής σοβαρής νόσου να ισχύει και ενώ φαίνεται μεγάλο, ίσως είναι τελικά μικρό, γιατί ούτως ή άλλως το ποσοστό όσων είναι θετικοί (εμβολιασμένοι και μη) και νοσηλεύονται, είναι πάρα πολύ μικρό σε σχέση με το σύνολο των θετικών και η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο ήπια, άρα συνδέεται με λιγότερες νοσηλείες.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Naftali Bennett, οι μη εμβολιασμένοι είναι ένα εκατομμύριο, αλλά αναφέρεται στους ενήλικες (περίπου το 84% είναι εμβολιασμένο), γιατί τα νούμερα δείχνουν ότι μόνο 5.100.000 (το 61% περίπου του πληθυσμού) έχει εμβολιαστεί πλήρως και ένα μικρό ποσοστό περίπου 5%, έχει κάνει τη μία μόνο δόση.





Προφανώς αφαιρούνται τα παιδιά, για τα οποία δεν υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλά ήδη έχουν εμβολιαστεί 100.000 παιδιά ηλικίας 12-16 ετών, ενώ ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 12 ετών αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την Washington Post σήμερα στο Ισραήλ οι περισσότεροι θετικοί στον COVID είναι εμβολιασμένοι, ενώ ο Αμερικανός γερουσιαστής του Ουινσκόνσιν Ron Johnson υποστήριξε ότι έχει δει στοιχεία από το Ισραήλ, όπου το 84% όσων νοσούν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.


Ακόμα και τα Ισραηλινά συστημικά ΜΜΕ, όπως η Jerousalem Post, αναφέρουν ότι από τους 143 ασθενείς με τον ιο που νοσηλεύονται, το 58% είναι εμβολιασμένοι.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι το ένα εκατομμύριο που αρνείται τον εμβολιασμό θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του και την κοινωνία.

Η αλήθεια είναι οτι οι μη εμβολιασμένοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν θεραπείες και ότι η πιθανότητα να νοσήσουν είναι πάρα πολύ μικρή, ιδίως με τη μετάλλαξη Δέλτα, παίρνοντας αυτό το μικρό ρίσκο, γνωρίζοντας όμως και ότι υπάρχουν σοβαρές γνωστές και πιθανές άγνωστες απώτερες παρενέργειες του εμβολίου.


Όσο για τον κίνδυνο που θέτουν την κοινωνία, όπως υποστηρίζει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, μάλλον ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τους εμβολιασμένους, αφού είναι ήδη πάρα πολλοί, και τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι νοσούν και μεταδίδουν σε μεγάλο ποσοστό.

Με την εφαρμογή των νέων μέτρων, που δημιουργούν πολίτες δύο κατηγοριών, στους εμβολιασμένους δεν εφαρμόζονται τα μέτρα προφύλαξης και αποφυγής συνωστισμού μεταξύ τους (κλειστοί χώροι, συναθροίσεις) όσο στους μη εμβολιασμένους, άρα αναμένω να δω αύξηση των κρουσμάτων από και στους εμβολιασμένους. 

Πώς λοιπόν μπορεί να δικαιολογηθεί υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, όταν η μετάλλαξη Δέλτα είναι ήπια σε σχέση με τα προηγούμενα στελέχη και όταν στο Ισραήλ που έχει εμβολιάσει σχεδόν όλους τους ενήλικες, αυτούς δηλαδή που κινδυνεύουν περισσότερο, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων φθίνει με τον χρόνο, και τείνει να μηδενιστεί μετά τους 6 μήνες, τα εμβόλια είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Δέλτα, οι νοσηλείες εξακολουθούν να αυξάνονται μέσα στο καλοκαίρι, παράλληλα με τα κρούσματα και η μεγάλη πλειοψηφία όσων νοσούν πλέον είναι εμβολιασμένοι;

Σε αυτό το ερώτημα θα πρόσθετα τους κινδύνους και τις βλάβες από τα ίδια τα εμβόλια (θάνατοι, θρομβώσεις και μόνιμες σωματικές βλάβες) που καταγράφονται όλο και περισσότερο στα επίσημα συστήματα φαρμακοεπαγρύπνισης.

 Παντελής Οικονόμου, 
Γενικός Ιατρός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου