Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ


ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΑΦΙΑ




Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Οι Ταλιμπάν, δηλαδή οι σπουδαστές του κινήματος της ισλαμικής γνώσης, αποτελούν το πολιτικό-θρησκευτικό κίνημα που κυβέρνησε το Αφγανιστάν μεταξύ 1996 – 2001 εγκαθιστώντας ένα βάναυσο θεοκρατικό καθεστώς και προκαλώντας παγκόσμια φρίκη με τις «δραστηριότητες» του.

Τον Δεκέμβριο του 2001 οι Ταλιμπάν εκδιώχτηκαν βίαια από την εξουσία μετά την στρατιωτική επέμβαση των Αμερικανών, η οποία διήρκησε 20 χρόνια.

Όπως είναι γνωστό, το Αφγανιστάν αποτελεί την βασική πηγή ηρωίνης παγκοσμίως από το όπιο που παρασκευάζεται με τις παπαρούνες που (σήμερα) καλλιεργούνται σε 3.500.000 περίπου στρέμματα, προσφέροντας στην παγκόσμια αγορά περισσότερους από 9.000 κυβικούς τόνους κάθε χρόνο.

 Ο έλεγχος της παραγωγής παπαρούνας βρίσκεται ήδη υπό τον απόλυτο έλεγχο των Ταλιμπάν οι οποίοι αναμένεται να αυξήσουν ανενόχλητοι την παραγωγή τους μετά την πολιτική απόφαση των Η.Π.Α. να θέσουν τέρμα στην στρατιωτική παρουσία τους στο Αφγανιστάν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, σύμφωνα με καταγγελίες του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτρογλου στο Γερμανικό Spiegel, πολλών άλλων Τούρκων πολιτικών και δημοσιογράφων όπως η Αρζού Γιλτίζ που διέφυγε στην Γερμανία και απειλείται με δολοφονία, αλλά και του αρχιμαφιόζου – τέως συνεργάτη της τουρκικής πολιτικής εξουσίας Σεντάτ Πεκέρ, έχει μετατρέψει ολόκληρη την Τουρκία σε ένα κράτος-μαφία.

Το έντονο λοιπόν ενδιαφέρον του τουρκικού κράτους-μαφία και προσωπικά του Ρ.Τ. Ερντογάν, να εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο Καμπούλ του Αφγανιστάν για να προσφέρει (δήθεν) εξυπηρέτηση στην διεθνή κοινότητα, είναι φανερό πως οφείλεται στην επιδίωξη εγκαθίδρυσης ενός ασφαλούς διαδρόμου μεταφοράς ηρωίνης προς την Τουρκία.

Ένας άλλος διάδρομος όχι βέβαια τόσο ασφαλής, έχει ήδη δημιουργηθεί από την Λατινική Αμερική προς την Τουρκία για την μεταφορά κοκαΐνης με τα πλοία των «εφοπλιστών» της γνωστής οικογένειας Γιλντιρίμ (πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας), όπως προκύπτει από τις σχετικές καταγγελίες του αρχιμαφιόζου Σ. Πεκέρ. 

Τα θεμέλια του διαδρόμου τέθηκαν από το 2018 όταν ο Ρ. Τ. Ερντογάν επισκέφτηκε την Βενεζουέλα και συμφώνησε σε ευρεία «συνεργασία», (καταστρατήγηση του Αμερικανικού εμπάργκο, ανταλλαγή χρυσού, νομιμοποίηση μαύρου χρήματος κ.α.) «κερδίζοντας» το παράσημο του «απελευθερωτή» με το οποίο τιμήθηκε από τον Νικολά Μαδούρο.

Η μετεξέλιξη της Τουρκίας και των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κέντρα διακίνησης ναρκωτικών, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, παράνομου τζόγου και επίσημης πλέον συνεργασίας τουρκικού υπόκοσμου με την πολιτική εξουσία των ισλαμιστών και των γκρίζων λύκων που συγκυβερνούν, κατέστησε την σημερινή Τουρκία ένα αδίστακτο κράτος-μαφία που επιθυμεί διακαώς να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του με εξαιρετικής ποιότητας ηρωίνη από την παγκόσμια πηγή της, δηλαδή το Αφγανιστάν.

Από την άλλη πλευρά, οι Ταλιμπάν γνωρίζοντας τις δυνατότητες ενός κέντρου διακίνησης ηρωίνης μέσα στην Τουρκία και δίπλα σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ανάγκες εξασφάλισης μαύρου χρήματος για τον πλήρη έλεγχο του Αφγανιστάν και την χρηματοδότηση ισλαμιστικών κινημάτων, καλοβλέπουν το ενδεχόμενο «συνεργασίας» με το τουρκικό κράτος-μαφία.

Έτσι παρακολουθούμε συνεχώς διάφορες, συχνά αντικρουόμενες, δηλώσεις που δείχνουν καθαρά την τελική κατάληξη των «διαπραγματεύσεων».

Στις 14 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με το Reuters, οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν απειλές εναντίον της Τουρκίας λόγω της συμμετοχής της στην φύλαξη του αεροδρομίου της Αφγανικής πρωτεύουσας : «Το ισλαμικό εμιράτο του Αφγανιστάν καταδικάζει αυτήν την αποτρόπαια απόφαση. Αν οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν επανεξετάσουν την απόφασή τους και συνεχίσουν την κατοχή της χώρας μας, το ισλαμικό εμιράτο θα αναλάβει δράση εναντίον τους».

Στις 19 Ιουλίου 2021, ο Ρ. Τ. Ερντογάν πριν αναχωρήσει για την κακόγουστη φιέστα στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε -μεταξύ άλλων- για το θέμα του αεροδρομίου της Καμπούλ και τα εξής: «Θα μιλήσουμε για το θέμα αυτό με τους Ταλιμπάν. Δεν έχουμε διαφορετική πεποίθηση από εκείνη των Ταλιμπάν. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για αυτά τα θέματα μαζί τους».

Στις 21 Ιουλίου 2021 Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Zabihullah Mücahid μίλησε στο Αραβικό TRT : «Είναι αδέλφια μας, έχουμε πολλά κοινά σημεία. Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία».

Στις 22 Ιουλίου 2021 ο ίδιος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti, δήλωσε περίπου τα αντίθετα : «Εμείς έχουμε ήδη αντιταχθεί στην θέση της Τουρκίας και μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο να μείνουν στην χώρα άλλες ξένες δυνάμεις».

Στις 24 Ιουλίου 2021 ο Ρ.Τ. Ερντογάν δήλωσε πως «Η Τουρκία δεν βλέπει τίποτε κακό στην πίστη των Ταλιμπάν». Φυσικά, αφού εμφορείται από τις ίδιες ακριβώς θεοκρατικές πεποιθήσεις που συνδυάζονται άριστα με το εμπόριο ναρκωτικών και το μαύρο χρήμα. 

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι Τούρκοι ζητούν και την συμμετοχή της Αλβανίας στην «φύλαξη» του αεροδρομίου της Καμπούλ. Βέβαια αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Έντυ Ράμα έχει χαρακτηριστεί σαν ο Pablo Escobar της Αλβανίας, ενώ η χώρα θεωρείται πλέον ως η «Κολομβία της Ευρώπης». Είναι συνεπώς ο πλέον κατάλληλος «φύλακας» του αεροδρομίου της Καμπούλ για την ασφαλή μεταφορά ηρωίνης και στο «παράρτημα Αλβανίας» της Τουρκίας.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α: Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εποχή προσλαμβάνονται στην Τουρκία έμπειροι Σύριοι μισθοφόροι, οι οποίοι θα προσφέρουν υπηρεσίες «φύλαξης του αεροδρομίου Καμπούλ» για λογαριασμό της Τουρκίας, έναντι αμοιβής αρκετών χιλιάδων δολαρίων κάθε μήνα.


Τα «έσοδα» από την επιχείρηση της εξαιρετικής ποιότητας ηρωίνης από το Αφγανιστάν προβλέπονται τερατώδη. Τούρκοι φασίστες και Τούρκοι ισλαμιστές δεν έχουν μεγάλες διαφορές από τους Ταλιμπάν. Αντίθετα, εμπνέονται από την ίδια πίστη και έχουν τεράστια, κοινά συμφέροντα.


Οι Ταλιμπάν καταστρέφουν μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με κατεδάφιση, ενώ οι Τούρκοι με την «κατάκτηση» και μετατροπή τους σε τζαμιά.

Στην Τουρκία υπάρχουν (μέχρι τώρα) 248 σχολεία για την «γνώση του κορανίου» και 219 λύκεια imam hatip που «εκπαιδεύουν» ιερωμένους, την ίδια περίοδο κατά την οποία από 119 δημόσια πανεπιστήμια απολύθηκαν 5.882 εκπαιδευτικοί με διάφορα διατάγματα. 

Στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν επιβάλλουν τον ισλαμικό νόμο («Σαρία») με συνοπτικές διαδικασίες και θανατηφόρες συνέπειες για τους «διαφωνούντες».

Στην Τουρκία ένα κράτος-μαφία συνεργάζεται αρμονικά με το οργανωμένο έγκλημα, το εμπόριο ναρκωτικών, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τον παράνομο τζόγο και άλλα πολλά. 

Ο Εζγκιούρ Εζέλ (αντιπρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας αξιωματικής αντιπολίτευσης) δηλώνει πως «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβερνητική συμμαχία αποτελείται από το AKP, το Κίνημα Εθνικιστικής Δράσης και τη μαφία». 

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν την παραγωγή της παπαρούνας από την οποία προέρχονται το όπιο και η κορυφαίας ποιότητας ηρωίνη σε ποσοστό που ξεπερνάει το 90% της παγκόσμιας παραγωγής ηρωίνης.

Στην Τουρκία, με βεβαρυμμένο «ποινικό μητρώο» γενοκτονιών, εθνοκάθαρσης και βίαιου εκτουρκισμού, μετά το δήθεν πραξικόπημα και την μετάβαση στο «Προεδρικό Σύστημα» (2018) έχουν ανοίξει 45 χιλιάδες δικαστικοί φάκελοι για «κριτική» στον Ρ.Τ. Ερντογάν. 

9.773 άνθρωποι ήδη σύρθηκαν στα δικαστήρια – μεταξύ τους 84 παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και 206 παιδιά ηλικίας 15-18 ετών. Στο Αφγανιστάν όποιος διαφωνεί με τους Ταλιμπάν, απλά κινδυνεύει το κεφάλι του.


Τόσο στην Τουρκία όσο και στο Αφγανιστάν το λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων ανθεί. Η Τουρκία έχει σαν τρέχουσα, πολύτιμη «πηγή» την λεηλατημένη Λιβύη και οι Ταλιμπάν τον πολιτιστικό πλούτο του Αφγανιστάν. Με δυο λόγια: Ταλιμπάν και τουρκικό κράτος-μαφία αποτελούν αυθεντική εφαρμογή της παροιμίας κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου