Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΛΥΑΡΙΕΣ ΙΑΤΡΟΜΑΪΝΤΑΝΩΝ...


 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ
Του Παντελή Οικονόμου, Γενικού Ιατρού

Το τελευταίο διάστημα αναφέρεται όλο και περισσότερο η μετάλλαξη Δέλτα και ακούγονται διάφορες δυσοίωνες απόψεις των αποκαλούμενων ειδικών, που τρομοκρατούν τον κόσμο και ιδίως τους μη εμβολιασμένους. Είναι όμως έτσι;

Σε αυτό μας βοηθάνε τα επίσημα στοιχεία από τη Αγγλία, μέχρι τις 21 Ιουνίου, σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, πόσο συχνή είναι και πόσο επικίνδυνη. 

Να σημειώσω λοιπόν ότι το τελευταίο διάστημα, η μετάλλαξη Δέλτα έχει γίνει κυρίαρχη στη Μεγάλη Βρετανία, αποτελώντας σχεδόν το 100% όλων των κρουσμάτων. Πριν πάμε στην ανάλυση, να αναφέρω στοιχεία προηγούμενων ημερών απο τη Μεγάλη Βρετανία (7/7/2021), που δείχνουν ανοδική τάση με 32.548 μολύνσεις και 33 θανάτους.

 Βέβαια, αναμένεται μικρή αύξηση των θανάτων, λόγω της χρονικής καθυστέρησης ανάμεσα στην άνοδο των μολύνσεων και την εμφάνιση των θανάτων του αντίστοιχου κύματος, ενώ αντίθετα θετικό ρόλο παίζει οτι βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού που ο ιώσεις δεν έχουν τόσο μεγάλη νοσηρότητα και θνητότητα όσο τον χειμώνα. 

Και πάλι όμως αν συγκρίνουμε τα δικά μας στοιχεία όταν είχαμε 3.500 κρούσματα ημερησίως και 80-100 θανάτους αντίστοιχα, η κατάσταση στην Μεγάλη Βρετανία λόγω της Δέλτα μετάλλαξης αναδεικνύει μια θνητότητα που είναι αυτή τη στιγμή 30 φορές μικρότερη από αυτή του προηγούμενου κύματος στην Ελλάδα.

Ας πάμε λοιπόν στην ανάλυση του πίνακα 4 που επισυνάπτω, από τα επίσημα στοιχεία για την Αγγλία και το Public Health England από την κρατική ιστοσελίδα.

Το πρώτο στοιχείο είναι ότι από τη 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 21 Ιουνίου υπήρξαν 92.029 θετικά στη Δέλτα άτομα και από αυτά τα 79.336 μόλις τις 4 τελευταίες εβδομάδες. Αυτό δείχνει τη δυναμική της Δέλτα μετάλλαξης. 

Σε αυτό το διάστημα των σχεδόν 5 μηνών διαπιστώθηκαν μόλις 117 θάνατοι, επιβεβαιώνοντας την χαμηλή θνητότητα της Δέλτα.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι από τα 79.336 θετικά στη Δέλτα άτομα των τελευταίων 4 εβδομάδων, τα 53.822 ήταν μη εμβολιασμένα, όμως τα υπόλοιπα 26.000 (σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου) ήταν μερικώς ή ολικώς
εμβολιασμένα!

Το τρίτο σημαντικό στοιχείο είναι ότι από τους 53.822 μη εμβολιασμένους που βρέθηκαν θετικοί, οι 52.846, δηλαδή σχεδόν όλοι, ήταν κάτω των 50 ετών. 

Ενώ από τους σχεδόν 26.000 εμβολιασμένους, οι 7.000 περίπου ήταν πάνω από 50 ετών, δηλαδή αυτοί που βρέθηκαν θετικοί και ήταν πάνω από 50 ετών και θεωρούνται λόγω ηλικίας πιο ευπαθής ομάδα, ήταν κατά βάση εμβολιασμένοι (7 στους 8 )!

Το τέταρτο σημαντικό στοιχείο είναι ότι από τους 117 θανάτους, μόνο οι 44 ήταν οι μη εμβολιασμένοι, ενώ άλλοι 70 ήταν οι εμβολιασμένοι και σε αυτούς τους 70 οι 50 είχαν κάνει και τις 2 δόσεις! 

Επομένως βλέπουμε το παράδοξο, να νοσούν λιγότεροι εμβολιασμένοι, αλλά αν νοσήσουν να έχουν υπερδιπλάσια θνητότητα από τους μη εμβολιασμένους (οι εμβολιασμένοι που νόσησαν, αν και οι μισοί σε αριθμό από τους μη εμβολιασμένους είχαν περισσότερους θανάτους)!

Άρα 4 σημαντικά συμπεράσματα που βγαίνουν από την ανάλυση: μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι η θνητότητα της Δέλτα μετάλλαξης είναι μικρότερη από το ένα δέκατο της θνητότητας των προηγούμενων στελεχών (και ίσως πολύ μικρότερη), ότι ο ένας στους 3 από όσους βρίσκονται θετικοί στη Δέλτα είναι εμβολιασμένος, ότι οι 7 στους 8 άνω των 50 που βρίσκονται θετικοί είναι εμβολιασμένοι και ότι η συνολική θνητότητα σε όσους είναι θετικοί είναι σχεδόν διπλάσια σε όσους είναι μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένοι σε σχέση με όσους είναι μη εμβολιασμένοι.

Τα συμπεράσματα της ανάλυσης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το επίσημο αφήγημα ότι η Δέλτα είναι πολύ επικίνδυνη και θα σκοτώσει, ιδίως τους μη εμβολιασμένους. 

Πρόκειται για ένα στέλεχος, πιθανώς αρκετά μεταδοτικό, αλλά ήπιο στην εκδήλωσή του, το εμβόλιο έχει περιορισμένη κάλυψη για αυτό το στέλεχος, για το οποίο μπορούμε να πούμε ότι θεωρείται σχετικά πιο επικίνδυνο για τους εμβολιασμένους εφόσον νοσήσουν, κυρίως σε όσους είναι άνω των 50 ετών. 

Αυτό αναδεικνύει και την ανάγκη να χορηγείται θεραπεία κατ’ οίκον από τις πρώτες μέρες σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, είτε είναι εμβολιασμένη είτε όχι, με γνωστά θεραπευτικά σχήματα που βασίζονται στην υδροξυχλωροκίνη και την ιβερμεκτίνη, ώστε να μην φτάνουμε σε νοσηλείες, έστω και αν οι πιθανότητες είναι μικρές, να μηδενίσουμε τους θανάτους και να φτάσουμε στην πολυπόθητη ανοσία της αγέλης που μπορούμε να πετύχουμε μόνο μέσα από την φυσική επαφή με τον ιο και όχι μέσα από τους επαναλαμβανόμενους εμβολιασμούς που ενισχύουν την εμφάνιση νέων μεταλλάξεων και συντηρούν την πανδημία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου