Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΙΟΣ...


ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ RS




Οι επιστήμονες και οι γιατροί προειδοποιούν συνεχώς ότι τα lockdown και η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα προκαλέσουν ασθένειες και θανάτους σε μεγάλους αριθμούς. 

Ο λόγος είναι η μαζική αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος αφού δεν έχει “εκπαιδευτεί”. Τα παιδιά επηρεάζονται ιδιαίτερα, όπως αποδεικνύεται τώρα στην περιοχή των Κάτω Χωρών.

Ο ιός RS εξαπλώνεται τόσο γρήγορα μεταξύ των παιδιών στις Κάτω Χώρες που όλα τα κρεβάτια στις παιδιατρικές μονάδες εντατικής θεραπείας των ολλανδικών νοσοκομείων ήταν κατειλημμένα την Τρίτη. Τουλάχιστον ένας νεαρός ασθενής χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αμβέρσας.

Η επιδημία RS ξεκίνησε από το Ρότερνταμ πριν από μερικές εβδομάδες και γρήγορα εξαπλώθηκε στο Άμστερνταμ και τη γύρω περιοχή, την περιοχή του Νάιμπουργκ και το Λίμπουργκ. Ο ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα μικρά παιδιά, τα οποία μπορεί να αναπτύξουν σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη. Ορισμένοι πρέπει να νοσηλευτούν για να λαμβάνουν οξυγόνο, υγρά ή τροφή μέσω σωλήνων σίτισης. Υπάρχουν πλέον σοβαρά άρρωστα παιδιά σε όλη τη χώρα και τα 90 κρεβάτια εντατικής θεραπείας για παιδιά στη χώρα είναι ήδη κατειλημμένα.

Η επιδημία ξεκίνησε ήδη από τα μέσα Ιουνίου, όπως συνέβη και στο Ισραήλ. Εκεί, παιδιά και ενήλικες σε όλη τη χώρα αρρώστησαν, όπως συμβαίνει συνήθως το χειμώνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Κανονικά, ο ιός RS εξαπλώνεται το χειμώνα, αλλά λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, σχεδόν κανένα παιδί δεν μολύνθηκε τον περασμένο χειμώνα. Τα μέτρα που σταματούν την εξάπλωση του SARS-CoV-2 σταματούν επίσης την εξάπλωση άλλων ιών. 

Και δεδομένου ότι ο ιός RS δεν εμφανίζεται συνήθως το καλοκαίρι, τα ολλανδικά νοσοκομεία δεν ήταν προετοιμασμένα για αυτή την εισροή ασθενών.

“Την περασμένη εβδομάδα ήταν τρομερή στην περιοχή μας. Υπήρχε χώρος μόνο για παιδιά στο Den Helder και έπρεπε επίσης να μεταφέρουμε παιδιά σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο Groningen και στο Maastricht”, δήλωσε ο Hans van Goudoever, επικεφαλής του νοσοκομείου παίδων Emma στο Άμστερνταμ και εκπρόσωπος της ολλανδικής παιδιατρικής ένωσης NVK.

Αρκετά νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου του Emma Children’s Hospital, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις. Η περιοχή του Nijmegen αντιμετωπίζει παρόμοια κατάσταση.

Το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται συνεχή επαφή με μικρόβια και διάφορες “προκλήσεις” που αποτελούν την καθημερινότητά μας. Εάν δεν το έχει αυτό, γίνεται πιο αδύναμο. Είναι σαν μαραθωνοδρόμος. Αν πρέπει να τρέξει σε μαραθώνιο μετά από διάλειμμα ενάμισι έτους, καταλήγει σε ασθένεια και νοσηλεία, ακόμη και αν τα παρατήσει νωρίτερα.

Τα παιδιά, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει πρώτα να εκπαιδευτεί για διάφορες προκλήσεις, επηρεάζονται ιδιαίτερα. Εάν η “εκπαίδευση” παραλειφθεί, μπορεί εύκολα να υπερκεραστεί από μια λοίμωξη. Οι ιοί RS και γρίπης είναι πολύ πιο επικίνδυνοι για τα παιδιά από τον SARS-CoV-2 και τους κορονοϊούς γενικά. 

Ως εκ τούτου, είναι εντελώς ανεύθυνο αυτό που συνέβη στις περισσότερες χώρες, εκτός από τη Σουηδία ή πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Φλόριντα. 

Η Ελλάδα με τη συνεχόμενη υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα υποχρεωτικά test για παιδιά καθώς και τις απίστευτες δηλώσεις καθημερινά διάφορων τηλε-ειδικών, αποτελεί το χειρότερο παράδειγμα όσον αφορά την αντιμετώπιση άλλων ιών ή μιάς οποιασδήποτε επιδημίας.

Με τη μονόπλευρη επικέντρωση σε μια μόνο ασθένεια, σε ένα μόνο μικρόβιο μεταξύ εκατομμυρίων άλλων, η πολιτική, μαζί με τους σχεδιαστές, τους ιολόγους και τους άλλους συμβούλους της, συμπεριφέρεται όπως ένας οδηγός αυτοκινήτου που ουσιαστικά προσέχει μόνο τους σκαντζόχοιρους στο δρόμο, αλλά αγνοεί τα άλλα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες, τα ποδήλατα, τους πεζούς και τις πινακίδες κυκλοφορίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου