Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

ΔΙΗΓΗΣΗ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ


ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΠΑΣΤΟΡΑ ΠΟΥ ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΣΕ ΤΗΛΕ-ΚΗΡΥΓΜΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ. Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ!!


Ένας προτεστάντης ιερέας κλώτσησε με το πόδι του μια εικόνα της Παναγίας! Τι συνέβη;

Ο κ. Fouad Anis El-Khoury, ο οποίος υπηρέτησε ως πρεσβευτής του Λιβάνου στη Βραζιλία, διηγήθηκε την ακόλουθη ιστορία:

Κατά τη διάρκεια ενός τηλε-κηρύγματος που μεταδόθηκε σε δορυφορικά κανάλια, ο προτεστάντης ιερέας “Von Helder” ξεφόρτωσε το θυμό του σε εικόνες και εικόνες αγίων, κλωτσώντας με το δεξί του πόδι μάλιστα την εικόνα της Παναγίας της Βραζιλίας στο Σάο Πάολο, γνωστή ως “Aparecida”! 

Προκαλώντας θύελλα θυμού και διαμαρτυρίας γι αυτό που έκανε!
Μετά από αυτό το επαίσχυντο γεγονός, ο πάστορας ένιωσε ανυπόφορο πόνο στο δεξί του πόδι, έτσι πήγε στην Αμερική για θεραπεία και καθ ‘όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, μια μαύρη νοσοκόμα τον επισκέφθηκε το βράδυ στο δωμάτιό του για να τον φροντίσει και να τον παρηγορήσει μέχρι που θεραπεύτηκε!

Πριν από την αναχώρησή του από το νοσοκομείο ο ιερέας πραγματοποίησε ένα πάρτι στο οποίο κάλεσε το διευθυντή, γιατρούς και νοσηλευτές, για να εκφράσει τις ευχαριστίες του για τη φροντίδα με την οποία τον περιβάλαν αλλά η νοσοκόμα που τον περιέθαλψε δεν παραβρέθηκε! 

Ζήτησε λοιπόν εξηγήσεις για τον λόγο της απουσίας της. Η διευκρίνησή του προκάλεσε έκπληξη! Ο διευθυντής τον ενημέρωσε ότι το νοσοκομείο δεν επιτρέπει σε νοσηλευτές να εισέρχονται στα δωμάτια των ασθενών και να κάθονται μαζί τους το βράδυ! 

Εξάλλου, δεν υπάρχει μαύρη νοσοκόμα στο νοσοκομείο!
Ο ιερέας κατάλαβε ότι αυτή που τον επισκέπτονταν ήταν η Παναγία, που κλότσησε τη φωτογραφία της με το πόδι του, έτσι έκλαψε μπροστά σε όλους !!



H Παναγία Aparecida

Ο πρεσβευτής Fouad τελειώνει τη συναρπαστική του αφήγηση του λέγοντας: Την επόμενη μέρα ο πάστορας επέστρεψε στη Βραζιλία και εκεί ανακοίνωσε δημόσια τις τύψεις του, για τις προσβολές που είχε κάνει, και πρόσφερε στον Θεό μετάνοια, και άφησε την προτεσταντική πίστη! 

Στη συνέχεια, περιφερόταν στον κόσμο, λέγοντας την ιστορία του παντού, και παρότρυνε τους πιστούς να τιμήσουν την Παναγία και τους κάλεσε να την έχουν μεσίτρια, να την τιμήσουν και να μιμηθούν τις αρετές της!

Σημαντική λεπτομέρεια η Παναγία είναι ένα αγαλματίδιο που απεικονίζει την Παναγία γνωστό ως η μαύρη Παναγιά.Aνασύρθηκε από τα δίχτυα ψαράδων το 1717 από τον ποταμό Paraíba..H Παναγία Aparecida θεωρείται η προστάτιδα της Βραζιλίας…




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου