Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗΣ, ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΙΑ;

ΣΟΥΗΔΕΖΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ «ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΡΟΜΟΥ» ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ


Από τον Paul Joseph Watson

Μια Σουηδέζα πολιτικός που πρότεινε ότι η έκθεση του ΟΗΕ για το κλίμα με τον "κόκκινο κώδικα" ήταν "προπαγάνδα τρόμου" αναγκάστηκε στη συνέχεια να παραιτηθεί από το πολιτικό της κόμμα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα Ηνωμένα Έθνη δημοσίευσαν μια υστερική έκθεση που απολάμβανε την απόλυτη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, προειδοποιώντας για «οικολογική αποκάλυψη» εάν οι απλοί άνθρωποι δεν άλλαζαν ριζικά τον τρόπο ζωής τους.

Εκατοντάδες, όμως, από τα ίδια άτομα που ενίσχυσαν αυτό το μήνυμα ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε στόλους αεροπλάνων που επιβαρύνουν το CO2 για να κάνουν για άλλη μια φορά διάλεξη στους υπόλοιπους από εμάς σε μια επερχόμενη σύνοδο κορυφής για το κλίμα αργότερα φέτος στη Σκωτία.

Μια γυναίκα που τόλμησε να εκφράσει έναν ελάχιστο σκεπτικισμό ήταν η Ingrid Vesterlund του Κόμματος του Κέντρου.

Σε συνέντευξή της σε τοπική εφημερίδα της Luleå, η Vesterlund επέκρινε την κινδυνολογική κάλυψη της έκθεσης της IPCC από τα μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας:

"Είναι προφανώς μια καταστροφή, είτε πρόκειται για ήλιο, βροχή, άνεμο, αέρα, θάλασσα ή νερό - όλα είναι μια καταστροφική κατάσταση αυτή τη στιγμή".

Αφού οι συνάδελφοι του κόμματος πήραν αποστάσεις από τα σχόλια της Vesterlund, η ίδια υπέβαλε αμέσως την παραίτησή της, λέγοντας ότι δεν ήθελε να "βλάψει" το κόμμα.

Η Vesterlund προσπάθησε μάλιστα να αποσύρει μέρος των παρατηρήσεών της, αλλά ούτως ή άλλως διαγράφηκε από το κόμμα.

"Αυτό είναι σωστό. Πήγε στραβά και μετανιώνω για τη συνέντευξη στο βαθμό που δεν φάνηκε αυτό που πραγματικά ήθελα να βγάλω προς τα έξω", δήλωσε η ίδια.

"Δεν αρνούμαι το περιεχόμενο της έκθεσης του ΟΗΕ για το κλίμα, αλλά ήθελα να τονίσω ότι υπάρχουν και άλλες εκθέσεις που δείχνουν μια διαφορετική εικόνα από αυτή που συνήθως παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης", πρόσθεσε η Vesterlund.

Στην ιστορία αυτή είναι ειρωνικό είναι το γεγονός ότι ο Jim Kossin, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης του ΟΗΕ, εξήρε ανοιχτά το γεγονός ότι οι άνθρωποι "αρχίζουν να φοβούνται" ως αντίδραση στη ρητορική του φόβου ήταν ένα όφελος για την πολιτική ατζέντα του ΟΗΕ.

"Νομίζω ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να φοβούνται", δήλωσε ο Kossin και πρόσθεσε: "Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει στην αλλαγή της στάσης των ανθρώπων. Και ελπίζω ότι αυτό θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουν".

Με άλλα λόγια, η Vesterlund βασικά αποβλήθηκε επειδή συμφώνησε με ένα πραγματικό μέλος της επιτροπής του ΟΗΕ που συνέταξε την έκθεση.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου