Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

H AΛHΘEIA ΓIA ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥΣ!


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SARS-COV-2 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ



Του Παντελή Οικονόμου

Toν Ιούλιο του 2021, μετά από πολλαπλές δημόσιες εκδηλώσεις, στην περιοχή του Barnstable της Μασαχουσέτης, διαπιστώθηκαν 469 άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Μασαχουσέτης, θετικά στον SARS-CoV-2, κυρίως με τη μετάλλαξη Δέλτα, που είχαν ταξιδέψει στην περιοχή μεταξύ 3-17 Ιουλίου. Οι 346, δηλαδή το 74%, ήταν πλήρως εμβολιασμένα άτομα. 

Nα θυμίσω ότι στις ΗΠΑ είναι εμβολιασμένο πλήρως το 49,4% και μερικώς το 8,2%. Επομένως πολύ περισσότερα εμβολιασμένα άτομα κόλλησαν τον ιό σε σχέση με τα μη εμβολιασμένα. Απόδειξη της αποτυχίας των εμβολιασμών να αποτρέψουν την μόλυνση και τη μετάδοση του ιού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί οι 7 στους 10 κατοίκους (πλήρως το 57,1 % και μερικώς το 12,1%). Η επίσημη ανάλυση δείχνει ότι οι 163 από τους 257 ανθρώπους που πέθαναν στην Αγγλία από την μετάλλαξη Δέλτα
μετά από θετικό τεστ και εντός 28 ημερών, από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 21 Ιουνίου, είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.


Απόδειξη οτι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στη θνησιμότητα από τον COVID, ανάμεσα στους εμβολιασμένους και τους μη εμβολιασμένους. Όταν επεκτείνουμε τα στοιχεία της Αγγλίας μέχρι τις 2 Αυγούστου, έχουμε 471 θανάτους για όσους έχουν εμβολιαστεί με ένα τουλάχιστον εμβόλιο και 253 στους μη εμβολιασμένους . 

Το ποσοστό των θανάτων των εμβολιασμένων έχει αυξηθεί ελαφρά, ενώ ο αριθμός των θανάτων στις ηλικίες κάτω των 50
είναι μόλις 65 (σε 213.597 συνολικά κρούσματα, θνητότητα μόλις 0,03%), έναντι 659 άνω των 50 (σε μόλις 30.552 συνολικά κρούσματα με θνητότητα 2,1%, οι περισσότεροι εμβολιασμένοι), και δείχνει ότι αν και τα κρούσματα αφορούν περισσότερο τους νέους ανθρώπους, αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι μεγάλοι σε ηλικία. 

Απόδειξη ότι η προστασία αφορά κυρίως τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους ανθρώπους και η θνησιμότητα παραμένει μικρή αλλά σταθερή, παρά τους εμβολιασμούς και την πιο ήπια μετάλλαξη Δέλτα.



Στο Ισραήλ, που έχει εμβολιαστεί το 84% του ενήλικου πληθυσμού του, στις 3 Αυγούστου, βρέθηκαν 3.161 άτομα θετικά στον κορονοϊό, ενώ 217 άτομα νοσηλεύονται στην εντατική, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας.

Την 1η Αυγούστου υπήρξαν 10 θάνατοι και στις 2 Αυγούστου άλλοι 7, σε μία χώρα με πληθυσμό 8.800.000 κατοίκων.

Ήδη μέχρι τις 4/8 142.000 άτομα άνω των 60 ετών είχαν λάβει την 3η δόση του εμβολίου. Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ σκέφτεται να εφαρμόσει νέο λοκντάουν μέσα στον Σεπτέμβριο. 

Απόδειξη για το ότι σε μία χώρα που παρουσιάζεται ως πρότυπο εμβολιασμών με υψηλότατο ποσοστό τους και με μικρότερο πληθυσμό από την Ελλάδα, εμφανίζονται τόσα κρούσματα, τόσοι διασωληνωμένοι και τόσοι θάνατοι όσο περίπου και στην Ελλάδα, η οποία έχει εμβολιάσει το μισό πληθυσμό της.

H Bουλγαρία που έχει εμβολιασμένο μόλις το 14,7% του πληθυσμού της, και 7 εκατομμύρια πληθυσμό, τις τελευταίες 4 εβδομάδες (5/7-2/8) έχει συνολικά 3986 κρούσματα και 69 θανάτους, που αντιστοιχούν σε μόλις 142 ημερήσια κρούσματα και σχεδόν 2 θανάτους την ημέρα.

Απόδειξη οτι το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών μπορεί να συνοδεύεται από επίσης χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων.


Ας πάμε στις 3 από τις 4 χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών.


Μέχρι την 1η Ιουνίου, πάνω από το 99% του Γιβραλτάρ ήταν πλήρως εμβολιασμένο.(πληθυσμός 33.680 κάτοικοι).




Από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι τις 5 Αυγούστου του 2021, καταγράφηκαν 5.031 περιπτώσεις θετικές στον COVID και 94 θάνατοι. Μέσα στον Ιούλιο διαπιστώθηκαν 628 κρούσματα και ένας θάνατος, που αναλογούν σε 6100 ημερήσια κρούσματα στην Ελλάδα.

Απόδειξη ότι ακόμα και στον απόλυτο εμβολιασμό, τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά της Ελλάδας, κατ’αναλογία του πληθυσμού και ότι η ανοσία της αγέλης μέσα από υψηλά ποσοστά εμβολιασμών είναι μύθος και παραπλάνηση.

Στην Ισλανδία, με πληθυσμό 343.000 κατοίκους το 74.6 % είναι πλήρως εμβολιασμένο και το 4,7% με μία δόση,
αν και μόλις το 10% των παιδιών 12-16 ετών είναι εμβολιασμένο. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος Þórólfur Guðnason παραδέχτηκε ότι οι εμβολιασμοί δεν έφεραν την ανοσία της αγέλης.





Από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι τις 5 Αυγούστου του 2021, έχουν διαπιστωθεί 8.353 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID και 30 θάνατοι. Από αυτά, τα 1678 διαπιστώθηκαν μόλις τις τελευταίες 4 εβδομάδες (12/7-2/8).
Απόδειξη οτι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών δεν απέτρεψε τη χειρότερη κορύφωση κρουσμάτων στη χώρα από το 2020.


Στις Σεϋχέλλες, μία χώρα με 99.000 κατοίκους που έχει εμβολιαστεί πλήρως το 69.7 % και με ένα εμβόλιο το 4,4% ξεκίνησε μαζικός εμβολιασμός στις 10 Ιανουαρίου του 2021.


Μέχρι τότε οι Σεϋχέλλες είχαν 675 κρούσματα και ένα θάνατο. Από τότε έχουν 17653 κρούσματα (έχει νοσήσει σχεδόν ο ένας στους 6 κατοίκους) και έχουν πεθάνει 90 άτομα, από τους οποίους οι 34 τον τελευταίο μήνα.

Απόδειξη ότι η έναρξη των εμβολιασμών συνοδεύτηκε από μία δραματική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, σε μία χώρα που δεν είχε ουσιαστικό πρόβλημα μέχρι τότε.


To CDC πρόσθεσε το Ισραήλ και την Ισλανδία στις χώρες που συστήνει την αποφυγή ταξιδιού, ενώ στη λίστα παραμένουν χώρες με υψηλό ποσοστό κρουσμάτων, μεταξύ των οποίων το Γιβραλτάρ, τη Μάλτα, οι Σευχέλλες (χώρες με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμών παγκοσμίως), και μέσα στη λίστα είναι η Κύπρος και η Ελλάδα (που ακολουθούν με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών).

Απόδειξη ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών δεν απέτρεψε τον χαρακτηρισμό των χωρών αυτών σε επικίνδυνες για ταξίδι σε σχέση με τις χώρες που έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, κάτι που αφορά ιδιαίτερα την χώρα μας, που ο τουρισμός είναι η βαριά «βιομηχανία» μας.


Τα παραπάνω παραδείγματα φανερώνουν την αποτυχία των εμβολιασμών, ιδιαίτερα με την μετάλλαξη Δέλτα και αυτό αναδεικνύεται σε χώρες με ποσοστά εμβολιασμών που ξεκινάνε από το 66% και φτάνουν στο 100%.

Είδαμε δραματική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων μετά την έναρξη των εμβολιασμών, αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων σε σύγκριση με χώρες με πιο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών και πρωτόγνωρη κορύφωση κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι, και εύκολη πλέον μετάδοση του ιού στους εμβολιασμένους, ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.

 Παντελής Οικονόμου, 
Γενικός Ιατρός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου