Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

ΣΗΜΕΙΟ ΘΑΥΜΑΤΟΣ Ή ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣ...

«ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΟΜΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ».


Λέει: ”το φως του καντηλιού που άναψε στον τόπο της θυσίας μπαίνει ως μέσα στις τσέπες.” Το φως διαχέεται παντού… 

Δεν ξεκαθάρισε αν το σημείο αυτό όντως έγινε ή είναι απλά μια μεταφυσική αναφορά που δείχνει ότι η θυσία των νέων της Συρίας εισακούστηκε στους ουρανούς.


Ο πιο αξιόπιστος απολογισμός είναι τουλάχιστον 154 νεκροί και 125 τραυματίες. Μεταξύ αυτών είναι σίγουρα κι αρκετοί χριστιανοί. Aνάμεσα στα θύματα 31 γυναίκες και 8 παιδιά σύμφωνα με πρόχειρο υπολογισμό. 1.500 δόκιμοι ήταν οι αποφοιτήσαντες.

Ενδεικτική ανάρτηση με τα μέλη μιας χριστιανικής οικογένειας που ξεκληρίστηκε. Κατάγονταν από χωριό του Masyaf στη Χάμα. Ο πατέρας και 3 γιοι.


Η ανάρτηση έχει ως εξής: «Στην αγκαλιά του Χριστού. Ο πατέρας και τα δύο αδέρφια του μοιράστηκαν μαζί του τη χαρά της αποφοίτησης και της λήψης του πτυχίου του.

 Η πόλη Tumen θρηνεί το μαρτύριο 4 από τους γιους της, τον ηρωικό μάρτυρα, Ανθυπολοχαγό Evan Nawras Assaf, μαζί με τον πατέρα του Nawras Assaf και τους αδελφούς του Eli και Stefan, ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης στην τελετή αποφοίτησης του με τους δόκιμους του Στρατιωτικού_Κολλεγίου στο Χομς σήμερα. 

Χριστός Ανέστη…Αληθώς Ανέστη. Έλεος στους μάρτυρες και υπομονή και παρηγοριά στις οικογένειες και τους εραστές τους».

Ένας άμαχος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν μετά από εκτοξεύσεις ρουκετών από τρομοκρατικές ομάδες στην πόλη Jurin, στην πεδιάδα Al-Ghab, βορειοδυτικά της Hama σήμερα Παρασκευή. Η αεράμυνα αντιμετωπίζει εχθρικούς στόχους που προέρχονται από τη δυτική ύπαιθρο της Χομς…





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου