Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΛΙ Ο "ΛΑΓΟΣ" ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ ΚΑΙ ...ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΑΙ!!!


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ: ΤΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ



Σοκ αποτελεί για την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη τα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας κυρίωςτης μετάλλαξης Δέλτα, καθώς ο «πατέρας» της ιδέας των πιστοποιητικών εμβολιασμού βλέπει τις χώρες που τα υιοθέτησαν να προχωρούν στην ανάκληση τους.

Αρχικά η Βρετανία η οποία υποτίθεται θα ακολουθούσε το Ισραήλ και θα επέτρεπε την είσοδο σε χώρους διασκέδασης, θέατρα, γήπεδα κτλ. μόνο σε όσους είχαν πιστοποιητικό COVID (όπως δηλαδή ανακοινώθηκε για την Ελλάδα) αποφάσισε πριν λίγες ημέρες πως δεν θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο. 

Μάλιστα μέχρι και για τα παιχνίδια της Premier League ανακοινώθηκε πως τα γήπεδα θα είναι γεμάτα, χωρίς να υπάρχει κανένας διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και μη


Τώρα η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη βλέπει μέχρι και την χώρα «πρότυπο», για πολλούς στην Ελλάδα, να ετοιμάζεται να βάλει στοπ στα «πράσινα πιστοποιητικά», που έδιναν μεγαλύτερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ισραήλ αναμένεται να αλλάξει την στρατηγική με την οποία αντιμετωπίζει την πανδημία, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να επανεξετάσει είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού, προχωρώντας στην ανάκληση του.

Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ ανακοινώνει ολοένα και περισσότερα περιοριστικά μέτρα, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, καθώς η κυβέρνηση του Ισραήλ υποχρεώθηκε για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο να επαναφέρει μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς, να ξανανοίξει διαγνωστικά κέντρα, ενώ αναμένονται κι άλλα όπως η αυστηρότερη καραντίνα για ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

«Δεν θα περιμένουμε για να προστατέψουμε την υγεία των Ισραηλινών πολιτών. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η παραλλαγή Δέλτα καλπάζει ανά την υφήλιο σε πολύ υψηλότερο ποσοστό από ό,τι όλες οι προηγούμενες παραλλαγές», διεμήνυσε προ ημερών ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναφτάλι Μπένετ.

Το Ισραήλ ηγήθηκε της εκστρατείας εμβολιασμού παγκοσμίως, αλλά μετά την άρση όλων των εναπομεινάντων μέτρων την 1η Ιουνίου τα κρούσματα αυξήθηκαν με πολλούς ειδικούς να επιρρίπτουν την ευθύνη στη λίαν λοιμογόνο παραλλαγή Δέλτα, που έφεραν στη χώρα ταξιδιώτες που επέστρεφαν από το εξωτερικό.

«Επαγρύπνηση, αλλά όχι υστερία» συνιστούν ειδικοί στο Ισραήλ

Τα μονοψήφια ημερήσια ποσοστά κρουσμάτων που παρατηρούνταν επί εβδομάδες ξεπέρασαν τα 400 τις τελευταίες μέρες, αν και λίγα εξ’ αυτών αφορούν σε βαριά περιστατικά σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ. Οι πτέρυγες Covid-19 στα ισραηλινά νοσοκομεία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κενές, αλλά οι ειδικοί Υγείας ζητούν επαγρύπνηση και ηρεμία.

«Τα νούμερα αυξάνονται και θα συνεχίσουν, είμαστε σίγουρα στην αρχή του τέταρτου κύματος, που μπορεί να φέρει υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων. 

Αλλά ο αριθμός των σοβαρά νοσούντων είναι πολύ χαμηλότερος και το σύστημα υγείας δεν θα καταρρεύσει. Πρέπει να αγρυπνούμε, όχι να φοβόμαστε ή να μας πιάσει υστερία», δήλωσε ο διευθυντής της Μονάδας Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων του Ιατρικού Κέντρου Sheba, καθηγητής Γκίλι Ρεγκέβ Γιοχάι.

Προκαταρκτική μελέτη του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ έδειξε προ ημερών ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech παραμένει κατά 93% αποτελεσματικό στην πρόληψη της βαριάς νόσησης, αλλά μόλις 64% στην αποτροπή της μόλυνσης από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ανάλογες μελέτες σε άλλες χώρες κατέγραψαν επίσης μείωση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech έναντι της παραλλαγής Δέλτα σε σχέση με προηγούμενα στελέχη του κορωνοϊού.

Δυσθυμία στην κοινή γνώμη του Ισραήλ για τα νέα μέτρα

Η κοινή γνώμη, πάλι, εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τα νέα μέτρα – ένδειξη της πρόκλησης που πιθανώς θα αντιμετωπίσουν και άλλες κυβερνήσεις ενόψει της επαναφοράς των περιορισμών σε ισχύ.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας από την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ σημείωσε μερική μόνον επιτυχία λόγω της περιορισμένης ανταπόκρισης πολιτών. Οι Αρχές ελπίζουν πάντως ότι οι πολίτες θα κατανοήσουν την ανάγκη αυτών των πρώτων μέτρων, ώστε να μη χρειαστεί να προχωρήσουν και σε άλλα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου