Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΙΧΜΗΡΟ ΑΡΘΡΟ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟ-ΔΟΥΛΟΚΡΑΤΙΑ


Γράφει ο Αντώνης Ανδρουλιδάκης 

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών όπως αυτά στο Βόλο, στη Θεσσαλία, στον Πειραιά και αλλού, αναδεικνύουν το βασικό μας πολιτικό πρόβλημα.

Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού έχουν υποστρέψει/παλλινδρομήσει σε προνεωτερικές συνθήκες όπου κυρίαρχος είναι ο ανθρωπολογικός τύπος του Δούλου. 

Ο τύπος αυτός ανθρώπου που κινείται με βασικό του κίνητρο τον Φόβο βρίσκεται, στην ανθρωπολογική κλίμακα, ένα σκαλί κάτω από το επίπεδο του δυτικού Ατόμου που δρα με κριτήριο το ατομικό του Συμφέρον. 

Γι' αυτό δεν έχει καμιάς μορφής αυτονομία/αυθυπαρξία, πέρα από ό,τι εντέλλεται ο τοπικός φεουδάρχης. Γι' αυτό δρα ακόμη και ενάντια στο ατομικό (και συλλογικό) συμφέρον. 

  Και προφανώς ένας δούλος δεν μπορεί να είναι πολίτης!


Αντώνης Ανδρουλιδάκης 

ψυχολόγος


ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ


3 σχόλια:

  1. ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ 24-09-23: «Ἠλεκτρονική ταυτότητα: ἡ πιό κομβική «διευκόλυνσή» μας πρός τό ἀντίχριστο σφράγισμα.

    https://www.youtube.com/watch?v=bDhJ3GwXdyU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκλονιστική αποκάλυψη, της Αγίας Γερόντισσας Γαλακτίας:

    https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/10/blog-post_61.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλώ ας μας δώσει μια επεξήγηση - διάγνωση αυτής της συλλογικής μας συμπεριφοράς ο αρθρογράφος ως επιστήμονας ψυχολόγος μέσω του Αποσκίτη που πάλι σπάει κόκκαλα, μήπως αντιληφθούμε κάτι και υπάρξει αντίδοτο ή θεραπεία.

    Simple Simon

    ΑπάντησηΔιαγραφή