Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ....


ΤΑ «ΛΟΓΙΑ» ΔΕΝΔΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ





Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός



Η δημόσια σύγκρουση Δένδια – Τσαβούσογλου δεν προσφέρεται για εξιδανίκευση της κυβέρνησης –λόγω φόβου επανόδου ΣΥΡΙΖΑ– ούτε για ντελίριο κομματικού ενθουσιασμού, ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης, υπέρ της ΝΔ αλλά ούτε και για μηδενιστική κριτική. 

Η διεθνοποιημένη διαφορά Ελληνισμού και μεγαλαυχικής Τουρκίας, που θεωρεί ότι της ανήκει ολόκληρος ο πλανήτης –όπως και η Σελήνη εσχάτως…, στην οποία καταφανώς θα καλλιεργήσει πατάτες και κρεμμύδια–, πρέπει να κριθεί ψυχρά. 

Γιατί η Γεωπολιτική και η Γεωστρατηγική είναι κυνικές. Συναισθηματικές προσεγγίσεις βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα και το Έθνος των χειμαζόμενων Ελλήνων. Έτσι, παραθέτουμε τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα:

Ο κ. Δένδιας τα «είπε» στους Τούρκους, αν και όχι όλα όσα έπρεπε, όπως θα αποδείξουμε στη συνέχεια. Οι Έλληνες ψάχνουν ανάσες περηφάνειας μετά από 47 χρόνια ολέθριας Μεταπολίτευσης που κατέληξε σε Μνημόνια, 99 χρόνια κρατικής εθελοδουλίας, μεθοδευμένο εθνομηδενισμό, ευτελισμό της Δημοκρατίας, και κυνικής παράδοσης της Μακεδονίας –ως όνομα, εθνότητα, γλώσσα– από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την οποία τώρα προωθεί φανατικά η ΝΔ. 

Οι αλήθειες που καλώς είπε, ο Έλληνας ΥπΕξ είναι τα αυτονόητα των ελληνικών θέσεων, τα οποία λέει εδώ και δεκαετίες κι ο τελευταίος Έλληνας πατριώτης.

 Υπογραμμίζουμε, όμως, πως ακόμη και αυτά ειπώθηκαν, αφού ο κ. Πάιατ επισκέφθηκε τον κ. Δένδια στο γραφείο του, λίγες ώρες πριν μεταβεί στην Τουρκία. Και τούτο σημαίνει πάρα πολλά!

Ο κ. Δένδιας με την ήδη ακυρωμένη από τους Τούρκους ανοιχτή διπλωματία του ικανοποίησε στιγμιαία το επί 47 χρόνια καταρρακωμένο αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας των Ελλήνων. 

Βεβαίως, ως πολιτική προσωπικότητα εμφανίζεται αντιφατικός, σαν Ιανός με δύο πρόσωπα: «ήρωας» εσχάτως για κάποιους, και «ενδοτικός» (τουλάχιστον…) για την συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των υποστηρικτών της ελληνικότητας και μοναδικότητας της Μακεδονίας μας, καθώς και πρόσφατα (14/1/2021) υποστήριξε φανατικά, πως: «Πρέπει να έχουμε πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών για να υπάρξει πρόοδος»[1]… 

Έτσι, στηρίζει μεν τον ακρωτηριασμό –εθνοτικό, ιστορικό, γεωγραφικό και πολιτισμικό– της Μακεδονίας μας, αλλά υπεραμύνεται (ελπίζουμε σταθερά…) της ακεραιότητος του υπολοίπου της χώρας μας.

Η ψυχαναγκαστική ευφορία λόγω των δηλώσεων προσέκρουσε στον τοίχο της πραγματικότητος, μιας και στην διεθνή πρωτίστως διπλωματία πρέπει να είσαι έτοιμος να στηρίξεις τα «λόγια» με πράξεις. 

Μόλις μια ημέρα μετά από τα «λόγια της Άγκυρας», οι Τούρκοι τα ανέτρεψαν στην πράξη. Εξέδωσαν αντι–NAVTEX, 16/4/21, στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος μέσα στην ανακηρυγμένη ελληνική ΑΟΖ με την Αίγυπτο, δυτικά του 28ου μεσημβρινού. 

Και, με πολεμικό σκάφος τους παρενόχλησαν το γαλλικό ερευνητικό πλοίο «L’ Atalante». Κατόπιν κλιμάκωσαν! Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ[2], κάλεσαν στο τουρκικό ΥπΕξ, τους στην Άγκυρα πρέσβεις, της Ελλάδος, 

Μιχαήλ-Χρήστο Διαμέση και της Γαλλίας, Χέρβε Μαγκρό, στους οποίους έγιναν αυστηρές συστάσεις, να μην επαναλάβουν οι χώρες τους (Ελλάδα-Γαλλία) παρόμοιες «προκλητικές ενέργειες ερευνών μέσα στην τουρκική ΑΟΖ.»

 Ωστόσο υπήρξε και χειρότερο! Όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη ρωτήθηκε σχετικά απάντησε: «το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά.

 Θα επαναλάβω ότι στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για μια ‘‘θετική ατζέντα’’, για να υπάρξει σε μια πρώτη φάση ένα κλίμα αποκλιμάκωσης…».

Έτσι η ΝΔ προτείνει αποκλιμάκωση λόγω των δηλώσεων Δένδια, αφού η Τουρκία ΔΕΝ αποκλιμακώνει ποια άλλη αποκλιμάκωση μένει; Και, διακηρύσσει, πως για τις απειλές τουρκικών πολεμικών μέσα στην ελληνική ΑΟΖ ευθύνη έχει η Γαλλία! 

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί την ανακηρυγμένη ΑΟΖ της χώρας, γιατί προωθεί «Θετική Ατζέντα» με τους κατακτητικούς Τούρκους. Ευχόμεθα και αυτή η γελοιοποίηση να μη φέρει μια νέα εθνική ήττα.

Παράλληλα, στο γνωστότατο Ίδρυμα τουρκόφιλης πολιτικής, που συμβουλεύει τον κ. Μητσοτάκη, έχουν βαρύ πένθος (!) για όσα είπε ο κ. Δένδιας. Και, σε άρθρο τους του λένε πως έπρεπε «να σωπάσει μπροστά στον Τσαβούσογλου καθώς η διπλωματία του μεγαφώνου δεν οδηγεί πουθενά…» 

Σημειώνουμε ότι ο διευθύνων στις «Διερευνητικές» με την Τουρκία είναι ο κ. Αποστολίδης. Ένας υπέρμαχος (και με πρόσφατο (!) γραπτό κείμενό του) της πολιτικής Σημίτη και των προδοτικών που συνέβησαν σε Μαδρίτη, 1997, και Ελσίνκι, 1999.

Οι άνθρωποι του προέδρου της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη, ταυτίζονται με τον Σημιτισμό, αυτό λέει ο πρώην υφΥπΕξ, κ. Γιάννης Βαληνάκης[3]

Γεγονός είναι πως και μετά τα «λόγια της Άγκυρας» στην κυβέρνηση κρύβουν ότι η Τουρκία μετά το 1974, ακριβώς με την έναρξη της επάρατης Μεταπολίτευσης του εθνικού ξεπεσμού, διεξάγει εναντίον του ελληνισμού έναν «ειρηνοφανή» πόλεμο στον οποίον και σήμερα αντιδρούν στην πράξη φοβικά προς κατευνασμό του «αφέντη Σουλτάνου».

Το κλίμα πριν, κατά και μετά την Συνάντηση, στις 15/4/21

1. Στις 30/3/2021, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας έλαβε μια σειρά κατακτητικών αποφάσεων εναντίον του ελληνισμού. 

Αυτές περιλαμβάνουν, ενσωμάτωση στην Τουρκία των νησιών του Αιγαίου ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού (δηλαδή του μισού Αιγαίου), προαναγγέλλουν «απελευθερωτικές κινήσεις» των «Τούρκων, Θράκης, Ρόδου, Καστελόριζου», καταργούν την Κυπριακή Δημοκρατία κπα.

2. Επί μήνες πριν την Συνάντηση, στις 15/4/21, υπήρξε (και συνεχίζεται…) βροχή κατακτητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδος από τον Τούρκο εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ και τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

3. Λίγες μέρες πριν την Συνάντηση οι Τούρκοι εκτός από συνεχείς υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος (τα νησιά μας), προωθούσαν λαθρομετανάστες με συνοδεία πολεμικού τουρκικού πλοίου, και προσπαθούσαν να βυθίσουν σκάφη του ελληνικού Λιμενικού.

4. Μία μέρα πριν την μετάβαση του κ. Δένδια στην Άγκυρα, ο κ. Ερντογάν απείλησε την Κύπρο και την Ελλάδα λέγοντας ότι «τα καράβια μας είναι έτοιμα να επέμβουν»! Και λίγες ώρες μετά ο ίδιος είπε, ότι «θα στείλει γεωτρύπανα στο πεδίο του Συμφώνου Τουρκίας – Σάρατζ, της Δυτικής Λιβύης.»

5. Ακριβώς την ώρα που ο κ. Δένδιας έβγαινε από το προεδρικό μέγαρο του κ. Ερντογάν για να συναντήσει τον κ. Τσαβούσογλου, οι Τούρκοι διέταζαν το ερευνητικό τους Barbaros να κάνει επίδειξη δύναμης και αδιαλλαξίας, περνώντας επίτηδες έξω από τη Λέσβο. 

Και, όπως μετέδωσε το lesvosnews.gr, και πλήθος ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, έσπευσαν εκεί ελληνικά πολεμικά πλοία.




Την ώρα της Συνάντησης Δένδια-Τσαβούσογλου, οι Τούρκοι έδωσαν εντολή στο ερευνητικό τους Barbaros να περάσει από τα νερά της Λέσβου. Επί τόπου έσπευσαν ελληνικά πολεμικά. Στην εικόνα το στίγμα του τουρκικού σκάφους. (Εικόνα δημοσιευμένη σε ξένα ΜΜΕ.)

Αίσχιστη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά ο κ. Δένδιας αποκαλούσε κατ’ επανάληψη τον κ. Τσαβούσογλου: «Φίλε Μεβλούτ». Είναι προφανές ότι δεν γνωρίζει πως: Τούρκος της άρχουσας τάξης, της (δήθεν) «Γαλάζιας Πατρίδας», φίλος δεν πιάνεται. 

Λόγοι εθνικής αξιοπρέπειας δεν επιτρέπουν προσφωνήσεις καφενείου με τον επίδοξο κατακτητή σου! Ο κ. Δένδιας δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του και την συγχυτική (επιεικώς…) κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά τον ελληνικό λαό! 

Και αυτός ο λαός δεν αισθάνεται καθόλου «φίλο» τον Τούρκο που μας πολεμάει επί δεκαετίες με κάθε τρόπο.

Επίσης αίσχιστη εντύπωση προκάλεσε και η εξαγγελία του κ. Δένδια, και μάλιστα στην αρχή των δηλώσεών του, για άνοιγμα μουσουλμανικού τζαμιού στην Αθήνα, την στιγμή που οι Τούρκοι έκαναν τζαμί την Αγιά Σοφιά και την ιερά Μονή της Χώρας. Δεν κατάλαβε ο κ. Δένδιας ότι αυτή η δήλωση ήταν εκτός τόπου και χρόνου;

Τι δεν ανέφερε και δεν έπραξε ο κ. Δένδιας

i. Ο κ. Δένδιας δεν ανέφερε τίποτε για τα καταπατημένα δικαιώματα των Ελλήνων σε Ίμβρο και Τένεδο, τα οποία στην κοπή πίττας των Ιμβρίων, τον Ιανουάριο, ο ίδιος είχε δηλώσει πως θα τα διεκδικήσει.

ii. Το υπουργείο του θα έπρεπε να είχε ετοιμάσει και υποβάλλει τον μακρύ κατάλογο των ελληνικών διεκδικήσεων για τις περιουσίες των Ελλήνων που υπέστησαν επανειλημμένους διωγμούς, από το 1922 μέχρι τις αρχές του Β΄ΠΠ. 

Και κατόπιν, το 1955 με διωγμούς που κορυφώθηκαν μέχρι το 1964, και δεν σταμάτησαν ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τις λεγόμενες «Ροδιακές περιουσίες-ιδιοκτησίες» στα Μικρασιατικά παράλια, όπως και για τόσα άλλα.

iii. Η Κύπρος έλλειψε δραματικά από τις δηλώσεις του κ. Δένδια. Δεν έκανε καμία αναφορά στον νέο Αττίλα ΙΙΙ με την κατάκτηση της Αμμοχώστου, το 2020. 

Δεν ανέφερε τίποτε για το σχεδιαζόμενο έγκλημα της Πενταμερούς στη Γενεύη, όπου η κυβέρνηση της ΝΔ θα υπερασπιστεί την ολέθρια Δικοινοτική–Διζωνική για την Κύπρο. 

Πενταμερής σημαίνει απόλυτη εξίσωση του τουρκοκυπριακής κοινότητας με την Δημοκρατία της Κύπρου. Δικοινοτική–Διζωνική σημαίνει εξίσωση του 18% των Τουρκοκυπρίων με το 82% των Ελληνοκυπρίων. Σημαίνει κατάργηση της μίας ψήφου ανά ένα άτομο, αφού το 18% θα είναι ισότιμο με το 82%.

 Δεν είπε καν ο κ. Δένδιας, ότι η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος, μέλος της ΕΕ, και πως αν θέλει οποιαδήποτε συζήτηση στο Κυπριακό η Τουρκία θα πρέπει προηγουμένως να την αναγνωρίσει!

iv. Ο κ. Δένδιας δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε καν για τις προαναφερθείσες αποφάσεις που έλαβε στις 30/3/2021, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, της Τουρκίας.

Εν κατακλείδι, παραμένει ζητούμενο ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα 200 χρόνια ελεύθερης και ακέραιης ύπαρξης της Ελλάδος.

Η πολιτική ευθύνης και εθνικής υπερηφάνειας μόνο στην πράξη αποδεικνύεται, όχι στα λόγια.





Γιώργος Ρωμανός

Συγγραφέας - Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής


 

2 σχόλια:

  1. Μη δίνετε σημασία στους θεατρίνους και αρχιπροδότες. Σπάστε τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και κάντε γονυκλισίες στην Υπεραγία Θεοτόκο μπας και γλιτώσουμε κανα δεινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομοτράπεζοι του Κατσούλα και της Μαριέτη, αλλά σε ανώτατες θέσεις

      Διαγραφή