Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΟΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΑΝΟΙΑΚΟΥ ΜΠΙΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ;


«Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ.Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΙΣΩΣ ΚΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!


Κορυφαία προπαγανδίστρια του Κρεμλίνου προειδοποιεί για «αναπόφευκτο» πόλεμο με τις ΗΠΑ πάνω σε ένα ακόμη πάρσιμο εδάφους επί της Ουκρανίας

Ο εξαντλητικός κυβερνοπόλεμος, τα εξαναγκασμένα blackouts σε εθνικό επίπεδο και η στοχευμένη διακοπή των υπηρεσιών Διαδικτύου-internet – για μια από τους κορυφαίους προπαγανδιστές του Κρεμλίνου, όλες αυτές οι τακτικές είναι ένα δίκαιο παιχνίδι σε αυτό που περιγράφει ως έναν επερχόμενο πόλεμο κατά των ΗΠΑ.

«Ο πόλεμος [με τις ΗΠΑ] είναι αναπόφευκτος», δήλωσε η Μαργαρίτα Σιμονιάν, αρχισυντάκτης των κρατικών χρηματοδοτούμενων ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης RT και Sputnik,που πιστεύει ότι η σύγκρουση θα ξεσπάσει όταν,κι όχι εάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κινηθεί να καταλάβει περισσότερα εδάφη από Ουκρανία.

Καθώς η στρατιωτική συσσώρευση δυνάμεων της Ρωσίας βρίσκεται στο κατώφλι της Ουκρανίας, οι πιστοί του Κρεμλίνου προτρέπουν για ακόμη πιο έντονη επιθετικότητα και αιματοχυσία στην εκστρατεία για την προσάρτηση της περιοχής της Ουκρανίας Donbas. Το μόνο πράγμα που παρεμποδίζει, λένε, είναι η υποστήριξη των ΗΠΑ για τον πολιορκημένο γείτονά τους.

Το ΝΑΤΟ εξέδωσε δήλωση την Τετάρτη ζητώντας τον τερματισμό των κινήσεων των στρατευμάτων της Ρωσίας στα σύνορα με το αμφισβητούμενο έδαφος του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία. Είναι η μεγαλύτερη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. Οι ΗΠΑ υπογράμμισαν τη δήλωση αυτή την εβδομάδα αναπτύσσοντας δύο πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.

Την Τρίτη, ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ απείλησε αντίποινα. «Προειδοποιούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα είναι καλύτερο να μείνουν μακριά από την Κριμαία και τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Θα είναι για το δικό τους καλό », είπε.

Την κλιμάκωση προέβλεψε η Σιμονιάν την Κυριακή το βράδυ στην κρατική τηλεόραση σε εκπομπή με τον Βλαντιμίρ Σόλοβιεφ το Σαββατοκύριακο. Η Simonyan εξήγησε ότι ήρθε η ώρα για τη Ρωσία να προετοιμαστεί για μια αναμέτρηση εναντίον των ΗΠΑ και προφήτευσε ένα είδος πολέμου με χακάρισμα κυβερνοπειρατεία, την αναγκαστική διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, το κλείσιμο της ηλεκτροδοτικής τροφοδοσίας και μια επίθεση στις υποδομές ΗΠΑ.

«Δεν πιστεύω ότι αυτός θα είναι ένας μεγάλης κλίμακας θερμός πόλεμος, όπως ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, και δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ένας μακρύς Ψυχρός Πόλεμος. Θα είναι ένας πόλεμος τρίτου τύπου: κυβερνοπόλεμος », δήλωσε ο Simonyan.

Προειδοποίησε ότι – σε αυτή τη θεωρητική μάχη – οι ΗΠΑ θα σχεδίαζαν να διακόψουν την ηλεκτρική ενέργεια ολόκληρων ρωσικών πόλεων. Με τη σειρά της, εικάζεται ότι η Μόσχα θα μπορούσε να επιβάλει διακοπή ρεύματος στη Φλόριντα ή στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης με το πάτημα ενός διακόπτη.

«Στον συμβατικό πόλεμο, θα μπορούσαμε να νικήσουμε την Ουκρανία σε δύο ημέρες», είπε η Simonyan, «αλλά θα είναι ένα άλλο είδος πολέμου. Θα τον κάνουμε και τότε [οι Η.Π.Α.] θα ανταποκριθούν προκαλώντας blackout στη [ρωσική πόλη] Voronezh », είπε.

Ο κορυφαίος συντάκτης RT ισχυρίστηκε ότι «[η Ρωσία] πρέπει να είναι έτοιμη για αυτόν τον πόλεμο, ο οποίος είναι αναπόφευκτος, και φυσικά θα ξεκινήσει στην Ουκρανία», υποστηρίζοντας ότι το Κρεμλίνο είναι «αήττητο όσον αφορά τον συμβατικό πόλεμο, αλλά ξεχάστε τον συμβατικό πόλεμο … θα είναι ένας πόλεμος υποδομών και εδώ έχουμε πολλές ευπάθειες. “

Η λύση της αποτελείται από μέτρα τύπου Στάλιν για την εξάλειψη των «τρωτών σημείων» ενόψει μιας άλλης κλιμάκωσης, τονίζοντας την ανάγκη ενός διαδικτύου άτρωτου κι ελεγχόμενου από την κυβέρνηση. «Δεν έχουμε ακόμα κυρίαρχο Διαδίκτυο, αλλά αν είναι θέλημα Θεού θα το κάνουμε», είπε.

Αποδέχθηκε ολόψυχα μια πρόταση του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, του υπερεθνικιστή ηγέτη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, ο οποίος υποστήριξε ότι όλη η αντιπολίτευση της Ρωσίας πρέπει να εξαλειφθεί έως την 1η Μαΐου 2021. 

Με τον φυλακισμένο ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι σε απεργία πείνας – να πάσχει από σοβαρή υγεία ασθένειες μετά την άρνηση της κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης – το Κρεμλίνο φαίνεται να είναι σταθερά σε αυτή την πορεία.

Η Simonyan υποστήριξε ότι μόλις η Ρωσία ελαχιστοποιήσει τα τρωτά σημεία της και καταστήσει την αντιπολίτευση του Πούτιν ανίσχυρη –που ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε λίγους μήνες– το Κρεμλίνο θα είναι επιτέλους έτοιμο να προσαρτήσει την ανατολική περιοχή της Ουκρανίας.

«Ανησυχώ και μάλιστα απαιτώ να πάρουμε τον Ντονμπάς. Πρέπει να επιδιορθώσουμε τις ευπάθειές μας όσο πιο γρήγορα μπορούμε και μετά μπορούμε να κάνουμε ό, τι θέλουμε », δήλωσε με τόλμη.

 Ο οικοδεσπότης, Βλαντιμίρ Σόλοβιεφ, συμφώνησε ολόψυχα: «Χάνουμε μόνο αν δεν κάνουμε τίποτα». Υποστήριξε ότι απορροφώντας τμήματα της Ουκρανίας – ή ολόκληρη τη χώρα- η Ρωσία θα είναι σε θέση να αφαιρέσει τη ζώνη της αμερικανικής επιρροής πιο μακριά από τα σύνορά της.

Ως μια από τους πιο αξιόλογους προπαγανδιστές του Κρεμλίνου, η Μαργαρίτα Simonyan είναι γνωστά κοντά στον Ρώσο πρόεδρο και έχει λάβει πολλά βραβεία απευθείας από τον Πούτιν. Αφού αποδέχτηκε ένα τέτοιο βραβείο το 2019, η Simonyan ευχαρίστησε τον Πούτιν «για την πιο σημαντική ανταμοιβή στη ζωή της… αυτή την τιμή να υπηρετήσω τη Μητέρα Γη μου».

Η «υπηρεσία» της έχει εμπλακεί σε επιχειρήσεις παραπληροφόρησης που βασίζονται στο RT και στο Σπούτνικ με στόχο να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, για τις οποίες μπορεί να υπερηφανεύεται επισημαίνοντας ότι περιλαμβάνεται το όνομά της σε διάφορες αναφορές πληροφοριών των ΗΠΑ.

Οι πρόσφατες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο της Ρωσίας φαίνεται να χρησιμεύουν ως ορθή πρακτική για τον «αναπόφευκτο πόλεμο» που προβάλλεται από την Simonyan.

Πέρυσι, έξι Ρώσοι αξιωματικοί πληροφοριών κατηγορήθηκαν ποινικά από τις ΗΠΑ για τη χρήση του πιο καταστροφικού κακόβουλου λογισμικού στον κόσμο για να εξαναγκάσουν σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία και να καταστρέψουν και να καταστρέψουν την κρίσιμη υποδομή πολλών χωρών, η οποία προκάλεσε απώλειες σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Τη Δευτέρα, χάκερ που λειτουργούσαν από τη Ρωσία στόχευσαν την πλατφόρμα homeschooling της Γαλλίας.

Το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να εντείνει την επίθεσή του εναντίον της Δύσης, αλλά φοβάται τα αντίποινα που θα ακολουθήσουν. Η ιδέα ενός αλεξίσφαιρου «κυρίαρχου Διαδικτύου» – εντελώς υπό κυβερνητικό έλεγχο εντός των ρωσικών συνόρων – βρίσκεται ήδη στα κατάστιχα, με τη Μόσχα να έχει εισαγάγει την ιδέα ως προληπτικό μέτρο κατά των αντιποίνων απόπειρών πειρατείας από άλλα έθνη.

Η Simonyan υποστήριξε ότι η Ρωσία σίγουρα θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τα «καταστροφικά» εκπαιδευτικά πρότυπα των ΗΠΑ και αναφέρθηκε στους Αμερικανούς στρατιωτικούς αναλυτές και ειδικούς ως ανίκανους και ανόητους. Γέλασε πολύ για ειδήσεις ότι περισσότερα από 200.000 μέλη των υπηρεσιών των ΗΠΑ υπέστησαν απώλεια ακοής λόγω ελαττωματικών ωτοασπίδων.

«Δεν μπορούμε ποτέ να καταλήξουμε σε συμφωνίες με [Αμερικανούς]», είπε ο Simonyan, υποστηρίζοντας ότι αντ ‘αυτού, η Ρωσία μπορεί εξίσου εύκολα να νικήσει τις ΗΠΑ σε έναν πόλεμο στον κυβερνοχώρο.

Πρόσθεσε, γελώντας, «Δεν χρειαζόμαστε καν τα nukes».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου