Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΑΚΟΥ, ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ...


ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ

2 ΒΙΝΤΕΟ


Η Ρωσία έχει βάψει άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα με τις λευκές «λωρίδες εισβολής» όπως παλαιότερα οι Σοβιετικοί λίγο πριν μπουν στην Πράγα το 1968, καθώς συγκεντρώνονται στα σύνορα με την Ουκρανία όπως αποκαλύπτει βίντεο που αναδημοσιεύει η Daily Mail.




Russian BTR-80 convoy in Astrakhan, note the white identification markings painted on the vehicles.#Russia pic.twitter.com/t52tf3AbDV

— Petri Mäkelä (@pmakela1) April 12, 2021


Στην Πράγα τότε οι Ρώσοι, έβαφαν τα άρματα μάχης με λευκές λωρίδες για να τα ξεχωρίζουν από τα άρματα των ανατολικών χωρών και στην προκειμένη περίπτωση από το τότε δυναμικό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Τσεχοσλοβακίας.



Οι Σοβιετικοί (Ρώσοι) στην Πράγα το 1968

Σήμερα, τουλάχιστον στους παλαιότερους τύπους αρμάτων, τα ουκρανικά άρματα μάχης είναι ίδια με τα ρωσικά (π.χ. Τ-72) όπως και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-80, BMP-2 κ.λ.π. οπότε οι Ρώσοι βάφουν τα άρματα τους ώστε να μην χτυπήσουν κάποιο δικό τους.Συνεπώς ετοιμάζονται για εισβολή στην Ουκρανία.



Στο μεταξύ, η Ρωσία, αυτή την στιγμή μέσω των καναλιών του Ντον μεταφέρει ενισχύσεις στην περιοχή και από τον ρωσικό στόλο της Κασπίας με πολεμικά πλοία που είναι φορτωμένα με πυραύλους cruise Kalibr.

Και μόνο η σκέψη ότι το Κίεβο θα επιχειρήσει να ενταχθεί στην συμμαχία θα σήμαινε πως υπήρχε κίνδυνος το ΝΑΤΟ να φέρει πυρηνικούς πυραύλους έξω από την πόρτα της Ρωσίας. Φυσικά η Μόσχα έχει μιλήσει για σχετικά αντίποινα με εγκατάσταση δικών της πυραύλων σε Βενεζουέλα, Νικαράγουα και Κούβα κ.λ.π. στο παρελθόν αλλά όπως είναι λογικό, δεν θα αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν μέχρι αυτό το σημείο.

Η Ρωσία όμως προχώρησε και στην πρώτη πράξη ενός πολέμου που δεν έχει κηρυχθεί ακόμα.

Σε πράξη πολέμου προχώρησε η Ρωσία καθώς επέβαλε ναυτικό αποκλεισμό στην Ουκρανία μέχρι τον Οκτώβριο κλείνοντας τα Στενά του Κερτς και την Θάλασσα του Αζόφ.

Το λάθος στην κατάσταση αυτή που εξελίσσεται ραγδαία, είναι των ΗΠΑ και του Μπάιντεν που ίσως νόμιζε πως η Ρωσία μπλοφάρει. Εν τέλει αφού προετοίμασαν την Ουκρανία για πόλεμο έγινε ακύρωση της αποστολής των αμερικανικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα και τώρα φυσικά την νύφη φαίνεται πως θα την πληρώσει ο πιο αδύναμος κρίκος της υπόθεσης.


Η Ρωσία με αυτό που μόλις έκανε έθεσε σε ναυτικό αποκλεισμό τα λιμάνι της Μαριούπολης και του Berdyansk. Πλέον η ρωσική κίνηση διασφαλίζει την μηδενική εμπορική παρουσία ξένων πλοίων σε περίπτωση στρατιωτικής δράσης.

Πρόκειται για «καθαρή πράξη πολέμου» και ως τέτοια αντιμετωπίζεται από το Διεθνές Δίκαιο. Καμία χώρα δεν μπορεί να επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό στην άλλη παρά μόνο σε κατάσταση αυτοάμυνας.

«Η Ρωσία κλείνει τα στρατηγικής σημασίας Στενά του Κερτς στην Μαύρη Θάλασσα για πολεμικά πλοία και πλοία ξένων χωρών από την επόμενη εβδομάδα μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 κλείνοντας τα ουκρανικά λιμάνια της Μαριούπολης και του Berdyansk.»

Στο μεταξύ, στο Ντονέτσκ οι ρωσικές δυνάμεις οχυρώνουν κτίρια και περιοχές με αμμόσακους δείγμα της προετοιμασίας για πόλεμο σε αστικές περιοχές.

Παράλληλα, δόθηκε διαταγή στις στρατιωτικές δυνάμεις να προετοιμάσουν τα νοσοκομεία και τα διοικητικά κτίρια για πιθανή ένοπλη σύρραξη. Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση από τις αρχές του Ντονμπάς.

Ταυτόχρονα, ελέγχονται τα καταφύγια, οι στρατιωτικές δυνάμεις προσθέτουν επιπλέον κρεβάτια στα νοσοκομεία και αμμόσακους στα διοικητικά κτίρια και σε κρίσιμες περιοχές εντός της πόλης.

Η ανθρωπότητα κρατάει την ανάσα της…..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου