Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Η ΡΩΣΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ, Ε.Ε. ΚΑΙ ΠΑΣΑΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΙΝ...


Η ΣΥΡΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ Ο.Κ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΣΕ ΜΕ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΠΥΡΑΥΛΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΤΗΣ DIMONA ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

4 ΒΙΝΤΕΟ



Η Συρία στόχευσε με προηγμένο πύραυλο τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Dimona στο Ισραήλ. Διάτρητος ο iron dome!Κανείς στο απυρόβλητο αυτό είναι το νέο δόγμα του ολοκληρωτικού πολέμου που διαφαίνεται. 

Η Συρία δέχεται για χρόνια επιθέσεις από ισραηλινά αεροσκάφη που βομβαρδίζουν ως και τη Δαμασκό και δεν απαντά. Τι άλλαξε.. Η διεθνής συγκυρία την ευνόησε και πήρε το οκ από Ρώσους να περάσει σε δράση. 

Καθώς η Δύση περισφίγγει το κλοιό στη Ρωσία η τελευταία μετέφερε τον πόλεμο στο νότο και στην Ανατολή με σύμμαχο κυρίως το Ιράν ως αντιστάθμισμα στον αμερικάνικο παράγοντα στην περιοχή…και με την Κίνα πιο εκεί να καιροφυλακτεί. 

Η κατάσταση είναι οριακή στα ρωσικά σύνορα γι αυτό κι ιρανικά drones υπερίπτανται πάνω από αμερικάνικο αεροπλανοφόρο ως ρώσικη απάντηση στις δορυφορικές εικόνες που δημοσιοποιούν οι ΗΠΑ από ρώσικα στρατόπεδα βάσεις και αεροδρόμια..Κλιμάκωση διεθνοποίηση.


Η





















Η Ρωσία παίζει διπλό παιχνίδι με το Ισραήλ αλλά χθες η πλάστιγγα έγειρε υπέρ Συρίας καθώς η αμερικανορωσική κόντρα είναι στην αιχμή της. 

Αν η Δύση επιτεθεί στη Ρωσία το Ιράν και η Συρία θα επιτεθούν στο Ισραήλ κορυφαίο σύμμαχο και προστατευόμενο μέλος των ΗΠΑ σε όλη τη Μεσόγειο και τη Μ Ανατολή… 

Το μήνυμα είναι σαφές η σύρραξη διεθνοποιείται….η Ρωσία πολύ εύστοχα διεθνοποιεί το ζήτημα της και το βγάζει από το τερέν που ορίζει η Δύση ως τοπικό εμφύλιο στην Ουκρανία με ρώσικη ανάμειξη..






Πηγή του συριακού στρατού ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση με πυραύλους από την περιοχή των κατεχομένων συριακών εδαφών του Γκολάν, στοχεύοντας σε ορισμένα σημεία κοντά στην πρωτεύουσα, τη Δαμασκό και πιο συγκεκριμένα σε μια αεροπορική βάση .


Το ανακοινωθέν αναφέρει: Στις 1: 38 μ.μ. σήμερα, ο Ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική πυραυλική επίθεση από την κατεύθυνση του κατεχόμενου Συριακού Γκολάν, στοχεύοντας ορισμένα σημεία στην περιοχή της Δαμασκού, και τα μέσα εναέριας άμυνάς μας αναχαίτισαν τους πυραύλους της επιθετικότητας και έριξαν τους περισσότερους και η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων στρατιωτών και ορισμένες υλικές απώλειες. 

Με τη σειρά του, ο Ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι ένας πύραυλος εδάφους-αέρος εκτοξεύτηκε από το συριακό έδαφος και προσγειώθηκε στην περιοχή Negev, γεγονός που οδήγησε σε μια δυνατή έκρηξη και έναν δυνατό ήχο που ακούστηκε από τους περισσότερους από τους κατοίκους της περιοχής Dimona , όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός αντιδραστήρας της χώρας.

Ο εβραϊκός ιστότοπος “Roternet”επικαλέστηκε έναν κάτοικο του Abu Qurainat κοντά στη Dimona: “Ακούσαμε τον ήχο μιας δυνατής έκρηξης που έκανε τα σπίτια μας να τρέμουν “. 

Ο Ισραηλινός στρατός αρχικά αρνήθηκε να πει εάν είχε ενεργοποιήσει τα αντιαεροπορικά του συστήματα κατά του συριακού πυραύλου και τους λόγους που δεν μπόρεσε να τον καταρρίψει.

Αρχικά ο ισραηλινός στρατός δήλωσε, ότι ο συριακός πύραυλος ούτε καν πλησίασε τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Ντιμόνα.Στη συνέχεια ανασκεύασαν καθώς κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν ν΄αποσιωπήσουν το γεγονός. 

”Ο πύραυλος της Συρίας κατέληξε κοντά στον πυρηνικό αντιδραστήρα της Dimona, απέτυχε η αναχαίτισή του” παραδέχεται ως και η jpost.

Η Συρία εκτόξευσε SA-5 στο Negev.Ο πύραυλος Patriot ενεργοποιήθηκε ως απάντηση. Αναφορές από ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού Ισραήλ και της Ιερουσαλήμ, μίλησαν για “δυνατές εκρήξεις” που “συγκλόνισαν τα σπίτια”.

«Λόγω της εισβολής από πυραύλους επιφανείας αέρος στο ισραηλινό έδαφος, ενεργοποιήθηκαν συστήματα αμυντικής άμυνας», ανέφερε μια δήλωση του IDF, σημειώνοντας ότι το IDF εξακολουθεί να ερευνά το συμβάν.

Το Patriot φέρεται να εκτοξεύθηκε από κοντά από την πόλη της Dimona, όχι μακριά από τη θέση του μυστικού πυρηνικού αντιδραστήρα του Ισραήλ. 

Το Ισραήλ και η Συρία αντάλλαξαν πυραυλικές επιθέσεις τις πρώτες ώρες της Πέμπτη μέσα στη νύχτα αφού η Δαμασκός εκτόξευσε έναν προηγμένο πύραυλο εδάφους-αέρος που κατέληξε στην έρημο του Negev.

Ήχοι συναγερμών στο Abu Qrenat κοντά στη Dimona στο Νότο. Η Συρία πυροδότησε τον πύραυλο σ’ απάντηση στο βομβαρδισμό Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στη Δαμασκό.

 Το Ισραήλ για πολλοστή φορά χτύπησε τη Συρία αλλά αυτή τη φορά λόγω της διεθνούς συγκυρίας η απάντηση ήταν ακαριαία και παραλίγο να τινάξει το Ισραήλ στον αέρα.

Η εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων στη νότια Συρία. Ο πύραυλος δεν κατευθύνεται προς κανένα στόχο, είπε ο Ζίλμπερμαν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το Ισραήλ απάντησε στην εκτόξευση του πυραύλου SA-5 προς τα αεροσκάφη της IAF χτυπώντας αρκετές συστοιχίες αντιαεροπορικών στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που πυροδότησε τον πύραυλο που εξερράγη στο νότιο Ισραήλ.

Είναι πιθανό ότι σήμερα τα τεμάχια του πυραύλου που εκτοξεύθηκε από τη Συρία να εντοπιστούν έτσι ώστε να εξεταστεί και να επαληθευτεί ότι είναι πράγματι ένας αντιαεροπορικός πύραυλος. 

Οι ισραηλινές επιδρομές στοχεύουν τοποθεσίες κοντά στην πόλη Dumair, περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού Δεν ήταν σαφές στην αρχή από πού εκτοξεύτηκε ο πύραυλος. 

Αρκετές ενδείξεις έδειξαν ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το Ιράκ, ενώ σύμφωνα με άλλες αναφορές, προήλθε από την πόλη Νταράα στη νότια Συρία μετά από ισραηλινή αεροπορική επίθεση.

Εκπρόσωπος Τύπου IDF Brig.-Gen. Ο Hidai Zilberman είπε σε δημοσιογράφους ότι η έκρηξη οφειλόταν στην εκτόξευση ενός πυραύλου επιφανείας SA-5 που εκτοξεύθηκε προς το Ισραήλ από τη Συρία και ότι εξερράγη στο νότιο Negev





H επίθεση έγινε στην ισραηλινή πυρηνική εγκατάσταση “Dimona” στην έρημο Negev. Η περιοχή φιλοξενεί το ισραηλινό πυρηνικό ερευνητικό κέντρο και τον ισραηλινό πυρηνικό αντιδραστήρα.

Ένας πύραυλος (ή πυραύλοι) που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία είχαν τουλάχιστον μία επιτυχία, κρίνοντας από τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Συρίας.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το Dimona καλύπτεται από το σύστημα αεράμυνας του Patriot, το οποίο, σύμφωνα με την εμπειρία της Σαουδικής Αραβίας, απέχει από το να είναι πάντα σε θέση να αντιμετωπίσει σύγχρονα ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους. 

Το Ισραήλ είπε ότι η επίθεση εναντίον της Ντιμόνα δεν ήταν σκόπιμη και ότι ήταν ένας πύραυλος SA-5 που εκτοξεύθηκε από το έδαφος της Συρίας κατά ισραηλινού μαχητικού.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκάντς: Προσπαθήσαμε να αναχαιτίσουμε τον συριακό πύραυλο, αλλά αποτύχαμε.

Ο συριακός πύραυλος σύμφωνα μ΄εκτιμήσεις πέρασε πάνω από Τιβεριάδα, Ναζαρέτ,Jaffa,Χάιφα, Jenin, και Nablus, και ο ήχος του έφτασε στην Ιερουσαλήμ καθώς κατέληγε λίγο πιο εκεί από την Dimona !



Την Τρίτη άλλη έκρηξη μεγάλης ισχύος έπληξε ”ευαίσθητο εργοστάσιο πυραύλων του Ισραήλ». Αυτά ήταν τα προεόρτια…κάτι δεν πήγαινε καλά, επλήγη ήταν σαμποτάζ;Πάντως έδειχνε ότι το Ισραήλ είναι ευάλωτο είναι ευπρόσβλητο κι αποδείχθηκε…



Περνάμε από βιολογικά σε πυρηνικά…περνώντας από το χημικό θέατρο των ΗΠΑ στο συριακό όπως πριν στο Ιράκ..




Και μετά από αυτή την καυτή νύχτα στη Μ Ανατολή η Ρωσία έχοντας περάσει επιτυχώς το μήνυμα στις ΗΠΑ και στους συμμάχους της ότι δεν θα διστάσει στην τελική να επιφέρει μέσω των δικών της συμμάχων, στρατηγικής σημασίας ολοκληρωτικό χτύπημα στην επιτελική τους βάση στο Ισραήλ ανακοινώνει ότι από αύριο αποσύρει τα στρατεύματα της από τα ουκρανικά σύνορα αφού …τελείωσαν τα στρατιωτικά γυμνάσια.

Χαλαρώνει.. που σημαίνει ο εκβιασμός και η μεταφορά του μετώπου στην πλέον ευαίσθητη για τη Δύση αμερικάνικη βάση που είναι το Ισραήλ πέτυχε… Προφανώς για να κάνουν πίσω οι Ρώσοι σημαίνει λήξη συναγερμού και ότι η Δύση ανέκοψε πρύμνα πρώτη αφού απειλήθηκαν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ..

Παράλληλα ο Πούτιν κύριος πλέον του παιχνιδιού δήλωσε πως αποδέχεται την πρόταση Ζελένσκι να συναντηθούν στη Μόσχα αλλά μόνο για διμερείς επαφές για το ουκρανικό τον παραπέμπει να συναντήσει τους ηγέτες των αυατοανκηρυχθέντων Δημοκρατιών του Ντονμπάς.

Και μια λεπτομέρεια εικάζεται ότι ο πύραυλος που έπληξε το Ισραήλ ήταν σοβιετικού τύπου δηλ.…ρώσικης κοπής…


Σύμφωνα με ειδήμονα ισραηλινό ο πύραυλος είχε ικανότητα να διατρέξει αρκετά εκατοντάδες χλμ αν και ήταν πολύ βαρύς ήταν επιφορτισμένος με 200 κιλά εκρηκτικά. 

Πρέπει να δούμε τους αλγόριθμους των υπολογιστών των συνόρων. Εκτιμά ότι κατά την διαδρομή του δεν πέρασε πάνω από ιορδανικό έδαφος διαφορετικά θα είχε πέσει εκεί.





dimpenews.com













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου