Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Ή ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ; ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ;


ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ...

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσε ότι μια παραλλαγή της Νότιας Αφρικής του κορωναϊού επηρεάζει άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer πολύ περισσότερο από τα άτομα που δεν εμβολιάστηκαν καθόλου.

Η μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, έδειξε ότι η παραλλαγή Β.1.351 του ιού βρέθηκε οκτώ φορές περισσότερο σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί - ή 5,4 τοις εκατό έναντι 0,7 τοις εκατό - έναντι εκείνων που δεν είχαν εμβολιαστεί. Η Clalit Health Services, ένας κορυφαίος ισραηλινός πάροχος υγειονομικής περίθαλψης, βοήθησε επίσης στη μελέτη.


Πηγή: The Epoch Times

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

«Βρήκαμε ένα δυσανάλογα υψηλότερο ποσοστό της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής μεταξύ ατόμων που εμβολιάστηκαν με δεύτερη δόση, σε σύγκριση με την ομάδα που δεν εμβολιάστηκε», δήλωσε ο Adi Stern του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. 

"Αυτό σημαίνει ότι η παραλλαγή της Νότιας Αφρικής είναι σε θέση, σε κάποιο βαθμό, να διαπεράσει την προστασία του εμβολίου."

Η μελέτη εξέτασε 400 άτομα που έλαβαν τουλάχιστον ένα εμβόλιο του εμβολίου Pfizer / BioNTech και είχαν προσβληθεί από την παραλλαγή COVID-19 και τα συνέκριναν με τον ίδιο αριθμό ατόμων που είχαν μολυνθεί και δεν έχουν εμβολιαστεί. Το εμβόλιο της Moderna χρησιμοποιείται επίσης στο Ισραήλ, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στη μελέτη.

«Είναι το πρώτο στον κόσμο που βασίζεται σε δεδομένα πραγματικού κόσμου, δείχνοντας ότι το εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής, σε σύγκριση τόσο με τον αρχικό ιό όσο και με τη βρετανική παραλλαγή», δήλωσε ο καθηγητής Ran Balicer, διευθυντής έρευνας στο Clalit, σύμφωνα με ειδήσεις.

Ο Στερν είπε ότι τα ευρήματα της μελέτης ήρθαν ως αρνητική έκπληξη.

«Με βάση τα πρότυπα του γενικού πληθυσμού, θα περιμέναμε μόνο μία περίπτωση της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής, αλλά είδαμε οκτώ», δήλωσε ο Stern στους Times of Israel. "Προφανώς, αυτό το αποτέλεσμα δεν με έκανε ευτυχισμένο." Πρόσθεσε, «Ακόμα κι αν η παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής διαπερνά την προστασία του εμβολίου, δεν έχει εξαπλωθεί ευρέως στον πληθυσμό».

Συνέχισε: «Αυτά τα προκαταρκτικά ευρήματα απαιτούν στενή συνεχή προσοχή στη διάδοση αυτού του στελέχους στο Ισραήλ, τονίζοντας την ανάγκη για επιδημιολογική παρακολούθηση και συστηματική αλληλούχιση, προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής στο Ισραήλ».

Η παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής αντιπροσώπευε λιγότερο από το ένα τοις εκατό όλων των περιπτώσεων COVID-19 στο Ισραήλ, ανέφερε το AFP , επικαλούμενο τη μελέτη.

«Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο Pfizer-BioNtech, αν και εξαιρετικά προστατευτικό, πιθανότατα δεν παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας έναντι της νότιας Αφρικής (Β.1.351) παραλλαγής του κορωναϊού», ανέφερε η μελέτη.

Το Ισραήλ, ξεχωριστά, έχει αναπτύξει το λεγόμενο σύστημα «διαβατηρίου εμβολίων» που επιτρέπει σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί προνόμια έναντι ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Τέτοια συστήματα έχουν επικριθεί από ομάδες πολιτικών ελευθεριών, λέγοντας ότι θα ήταν παραβίαση των δικαιωμάτων των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικής ζωής, και θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα σύστημα κατηγορίας δύο επιπέδων εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων.
1 σχόλιο:

  1. Η Πίστη επιστρατεύεται στις μεγάλες αντιξοότητες της ζωής. Το συγκεκριμένο project (Covid 19) ωστόσο δε χρειάζεται πίστη, διότι είναι μια απλή γριπούλα, απλά ο τρισκατάρατος φόρεσε μεγεθυντικά γυαλιά στους δικούς του. Πίστη χρειαζόταν η λέπρα, ο καρκίνος και άλλες σοβαρές ασθένειες. Σπάστε λοιπόν τα 3D γυαλιά και την τηλεόρασή σας και αφιερώστε 10 λεπτά προσευχής (κατ΄ελάχιστο) στο Δημιουργό και Σωτήρα μας φωνάζοντας το γλυκύτατο όνομά Του καθώς και της Υπεραγίας μητρός Του. Θα με θυμηθείτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή