Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ...


ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ; ΣΟΚ ΣΕ ΝΑΤΟ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΙΚΗ



“Αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω, λίγα θα πάθετε· αν πιαστεί από πάνω, θα καταστραφείτε” Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

Η κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης με φόντο την αντιπαράθεση της Ρωσίας με την Ουκρανία παίρνει φωτιά και όπως φαίνεται τα επόμενα 24ώρα θα είναι κρίσιμα.

Μετά τις ΗΠΑ και η Τσεχία ξεκίνησε διπλωματικό «πόλεμο» με την Ρωσία.



Μόλις το περασμένο Σάββατο η Τσεχία θυμήθηκε την έκρηξη μιας αποθήκης η οποία είχε συμβεί πριν από…7 χρόνια (το 2014)και κατηγόρησε για την έκρηξη αυτή την Ρωσία απελαύνοντας τελείως παράλογα 18 Ρώσους διπλωμάτες.

Φυσικά τότε που είχε συμβεί η έκρηξη η Τσεχία είχε κατηγορήσει για δολιοφθορά τον ιδιοκτήτη της…αποθήκης αλλά μάλλον μετά από 7 χρόνια φανταζόμαστε πως θα το έψαξε καλύτερα το θέμα και θα σιγουρεύτηκε πως τελικά φταίει η Ρωσία για την έκρηξη(η μάλλον ο λαός το λέει αφορμή έψαχνε ο γάιδαρος να ρίξει το σαμάρι).

Η Μόσχα αποφάσισε ως απάντηση στην Πράγα και στην απέλαση διπλωματών της, να απελάσει 20 Τσέχους διπλωμάτες.Η Ρωσία ζήτησε σε 20 Τσέχους διπλωμάτες να φύγουν από τη χώρα πριν από τις 19 Απριλίου ως απάντηση στις απελάσεις της Πράγας, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή το βράδυ. Νωρίτερα, ο Τσέχος πρέσβης στη Ρωσία κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπως ανέφερε πηγή σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.


Βρετανικά πολεμικά πλοία θα κατευθυνθούν στη Μαύρη Θάλασσα τον Μάιο για “αλληλεγγύη” στο Κίεβο



Πολεμικά πλοία του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού θα πλεύσουν για τη Μαύρη Θάλασσα για αλληλεγγύη στο Κίεβο εν μέσω κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Υψηλόβαθμα στελέχη του πολεμικού ναυτικού ανέφεραν στους Sunday Times ότι το πολεμικό πλοίο Type 45 εξοπλισμένο με αντιαεροπορικούς πυραύλους και η φρεγάτα Type 23 θα αποσπαστούν από τον στόλο της Μεσογείου και θα κατευθυνθούν μέσω του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα τον επόμενο μήνα.

Μαχητικά αεροσκάφη της RAF τύπου F-35B και υποβρύχιο Merlin θα είναι σε ετοιμότητα στη ναυαρχίδα του στόλου, όπως και το μεταφορικό HMS Queen Elizabeth, για τη στήριξη των πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τη ίδια εφημερίδα, η οποία διευκρινίζει ότι η αποστολή των πλοίων ανοιχτά των ακτών της Ουκρανίας έχει στόχο την επίδειξη αλληλεγγύης στο Κίεβο και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ στην περιοχή.


Η Ρωσία ανακοινώνει την Ένωση με Λευκορωσία και διπλασιάζει τα σύνορα με ΝΑΤΟ.


Σοκ σε ΝΑΤΟ, Πολωνία και Βαλτική.

Τρία πολύ κρίσιμα 24ωρα διανύουν πλέον Ρωσία-Ουκρανία και Λευκορωσία καθώς υπάρχει διπλό σχέδιο διεύρυνσης του μετώπου από την Μόσχα: Ένωση με την Λευκορωσία και προσάρτηση εδαφών από την Ουκρανία.

 Ρωσικές πηγές από χτες το βράδυ ανέφεραν πως “η προβοκάτσια του Λουκασένκο περί απειλής θανάτου έχει ως σκοπό την νόμιμη είσοδο ρωσικών δυνάμεων στην Λευκορωσία, και γιατί όχι, την ένωση με την Ρωσία”.

Σήμερα και χτες ο Α.Λουκασένκο έκανε τις εξής δηλώσεις:

“Στο κοντινό μέλλον θα πάρω μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής μου στο 1/4 του αιώνα που κυβερνώ.

Θα το επισημοποιήσουμε και θα το ανακοινώσουμε.

Θα είναι μια από τις πλέον βασικές αποφάσεις μου και θα είναι μια πολύ σοβαρή επιλογή μου.

Γι αυτό και το λέω δημόσια, μόνο πάνω από το πτώμα μου δεν θα πετύχουμε”

Ρωσικά ΜΜΕ σημειώνουν με έμφαση ότι “μόνο με οικονομική και πολιτική ενοποίηση με την Ρωσία θα αποφευχθεί “πολύχρωμη επανάσταση στην Λευκορωσία”.


Στην Ουκρανία μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά.

Οι Ουκρανοί δεν έχουν καταλάβει ότι πάνε προς τον χαμό τους η δεν πιστεύουν ότι η Ρωσία θα κάνει πράξη τα όσα λέει. Το χειρότερο είναι πως δεν έχουν καμία στρατιωτική πιθανότητα άμυνας εναντίον των Ρώσων. Αν τελικά η «Αρκούδα» κάνει την κίνηση στην εν λόγο περιοχή είναι αδύνατον να αναχαιτιστεί και ιδίως από μια χώρα σαν την Ουκρανία.

Οι σειρήνες του πολέμου ήδη ακούγονται….



5 σχόλια:

  1. ο πολεμος πιαστηκε απο κατω 1οχτωβριου 2016 και ειναι η επεμβαση των ρωσσων στην Συρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ.Ηλίας Καλιώρας λέει ότι ο πόλεμος έχει ήδη πιαστεί από κάτω, από τη Συρία και υπάρχει και η πρόρηση του μακαριστού μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντωνίου, ο οποίος πριν κοιμηθεί ανέφερε ξεκάθαρα τη Συρία ως έναρξη, άρα "πιάσιμο"...Τώρα βρισκόμαστε στην εξέλιξη του πολέμου, όπου όλο και θα προστίθενται όλο και περισσότερα κράτη που θα πάρουν μέρος και αργότερα θα έρθει και η κορύφωση των γεγονότων, με τον πόλεμο στην Κωνσταντινούπολη έως και τη λήξη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι όπως ανέφεραν οι παραπάνω ο πόλεμος έχει πιαστεί ηδη από κάτω,δεν θα αναφερθώ σε προφητικά λόγια πατέρων αλλά θα δώσω ένα παράδειγμα ιστορικό, ένας πόλεμος παγκόσμιος δεν ξεκινάει απότομα αλλά προϋπάρχουν περιστατικά σε οικονομικο,εμπορικό πόλεμο τα οποία στον τωρινό πόλεμο που θα ζήσουμε ξεκίνησαν πριν το 2008, στο πολεμικό κομμάτι του τώρα έχει πιαστεί όντως από κάτω με την είσοδο της Ρωσίας σε συγκρούσεις παγκόσμιου ενδιαφέροντος σε Συρία, όσον αφορά το ιστορικό κομμάτι που ανέφερα αρχικά απλά κάντε μια επανάληψη του πρώτου και δευτέρου παγκοσμίου πολέμου για να κάνετε αντιστοιχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πόλεμος ξεκινησε πρώτα απο τη Συρία τον Μάρτιο του 2011. Το 2014 ξεκινησε το μέτωπο της Ουκρανίας κ τώρα έχει παλι ανάφλεξη μεχρι να κλείσει με την προσάρτηση της Ανατολικής Ουκρανίας στη Ρωσία. Επίσης επ ευκαιριας η Λευκορωσία θα προσαρτηθεί οικειοθελώς στη Ρωσία οριστικά αυτή τη φορα. Λευκορωσοι κ Ρώσοι είναι ίδια φυλή ουσιαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή