Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΥΠΕΞ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΕΙ..."ΠΑΤΡΙΩΤἹΚΑ"!...


ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΛΠΙΣΕ Ο κ. ΔΕΝΔΙΑΣ: Η ΕΛΛΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟ




Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι από τα μεγάλα «λόγια της Άγκυρας» ο κ. Δένδιας κινήθηκε προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Οι δηλώσεις του στην Σαουδική Αραβία έχουν περιληπτικώς ως εξής: «η Ελλάς δεν θα σκάψει στον βυθό της Μεσογείου για πετρέλαιο και αέριο. Το Αιγαίο είναι ένας παράδεισος. »

Τα ερωτήματα και τα πολιτικά συμπεράσματα είναι κυριολεκτικά μοιραία:

1.Δικαιώνεται ο γράφων που ήταν εκ των ολίγων που είδε με ελάχιστα θετικό μάτι τα «λόγια της Άγκυρας» και έγραψε πως: Τα «λόγια» Δένδια απαιτούν και πράξεις προς την Τουρκία.

2. Η Ελλάδα αυτοκτονούσα λοιπόν διακηρύσσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την ΑΟΖ της και ανοίγει δρόμο στην κατακτητική Τουρκία. Η άρνηση της ΑΟΖ σημαίνει άρνηση εθνικής κυριαρχίας. Έτσι σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα για τον κ. Ερντογάν και την Τουρκία.

3. Στη χώρα μας, αρέσει δεν αρέσει, το μόνο παραγωγικό κοίτασμα που έχει και το οποίο διαρκώς αποδίδει ξεπερνώντας όλες τις προβλέψεις, είναι αυτό που ανέδειξε η δικτατορία των Συνταγματαρχών, το Πρίνος 1 (1971-1974, Φεβρουάριος), στη Θάσο. Αντίθετα, 48 χρόνια μετά η πολιτική τάξη της χώρας, δημοκρατικά διαπλεκόμενη ανθελληνικά, δεν έδωσε στη χώρα μας ούτε ένα, έστω ανάλογο κοίτασμα, από τον άφθονο ενεργειακό της πλούτο.

4. Η τεράστια κυβίστηση Δένδια απέδειξε πόση σημασία είχε η επίσκεψη Πάιατ στο γραφείο του πριν το ταξίδι του στην Άγκυρα.

5. Οι ανανεώσιμες πηγές δεν εξασφαλίζουν στο άμεσο μέλλον την εθνική επιβίωση της Ελλάδος. Σήμερα η Ελλάδα έχει ενεργειακή εξάρτηση από το εξωτερικό που φτάνει σε τεράστιο ποσοστό.

6. Η χώρα μας παραιτούμενη από τον ενεργειακό της πλούτο γίνεται και τυπικά προτεκτοράτο, καθώς προωθείται το σχέδιο των ημέτερων τουρκόφιλων για τυπική ένταξη της χώρας μας στην Τουρκία. 

Ή ακόμη και στα Σκόπια, μέσω της σχεδιαζόμενης πρωτίστως από τη Γερμανία «Μεγάλη Μακεδονία του Αιγαίου», πράγμα που μπορεί να υλοποιηθεί βάσει της επαχθούς και διεθνώς παράνομης «Συμφωνίας των Πρεσπών». 

Ανάλογοι σχεδιασμοί υπάρχουν και για την ελληνική Θράκη η οποία σχεδιάζεται να γίνει απόλυτος δορυφόρος της Τουρκίας. Αυτό που θέλουν να απομείνει είναι δύο-τρεις «Ζώνες Ελεύθερου Εμπορίου» σε Θεσσαλία, Νησιά, Πελοπόννησο-Κρήτη, πράγμα που εντάσσεται στα ψηφισμένα (για να μη ξεχνιόμαστε…) σχέδια της ΕΕ.

7. Υπάρχουν ελίτ πέριξ του γνωστού ελληνώνυμου τουρκόφιλου Ιδρύματος, το οποίο δρα σαν μαχαίρι καρφωμένο στα σπλάχνα της Ελλάδος, που θέλουν την άνευ όρων αυτό-εξάλειψη της Ελλάδος υπέρ της Τουρκίας, μέσω της εθελοντικής παραίτησής της από την ενέργεια και την εξίσου αυτοκτονική μη χάραξη της δικής της ΑΟΖ, όπως και την πλήρη εγκατάλειψη της Κύπρου!

8. Ο σκόπιμος παραλογισμός για δήθεν πράσινη ανάπτυξη οδηγεί σε εθνική ήττα στο εγγύς μέλλον. Αν δεν παράγει η Ελλάς ενέργεια, έστω και με μικρή συμμετοχή της στις εταιρείες παραγωγής, ανοίγει τον δρόμο σε άλλους να το κάνουν, δηλαδή τους Τούρκους. Αυτοί απέδειξαν ότι ήδη «σκάβουν» στην εν δυνάμει ελληνική ΑΟΖ, γιατί δεν έχουν ως εθνική πολιτική, αυτήν των ημέτερων εθελόδουλων που λέει ότι «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια».

9. Ενδιαφέρον για να «σκάψει» έχει ακόμη και η Αλβανία(!), όπως και οι: Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Λιβύη, Αίγυπτος, Ισραήλ, Λίβανος, Συρία και φυσικά η Τουρκία. Δηλαδή όλοι στη Μεσόγειο. Στην Ελλάδα θα απομείνουν οι αγωγοί που προβλέπει η επαχθής «Συμφωνία Πρεσπών», με αποτέλεσμα όλοι πλην της χώρας μας να μπορούν να παράγουν/εξάγουν αέριο στην Ευρώπη. Όλοι!

10. Γεωπολιτικά, η Ελλάδα ως μη ενδιαφερόμενη για παραγωγή/εξαγωγή πετρελαίου - αερίου ΔΕΝ έχει καμία αξία ως χώρα ούτε βαρύτητα στις συμμαχίες που έχει ήδη συνάψει, αφού ΟΛΕΣ έχουν ενεργειακό υπόβαθρο.

Η πολιτική της εθνικής αυτοκτονίας πρέπει να διορθωθεί αμέσως με ΠΡΑΞΕΙΣ. Η σταθερή σταδιακή υποχώρηση προς ικανοποίηση της Τουρκίας δεν κρύβεται!


Γιώργος Ρωμανός

Συγγραφέας - Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου