Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΠΟΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ! «DEPOPULATION» ΓΑΡ!

  ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ




Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης

Είπα να το βουλώσω, να απέχω, να μην ασχολούμαι, να μην γράφω, να μην διαβάζω, να νηστέψω βρε αδερφέ από όλα για να μην σκανδαλίζομαι μέσα στην σαρακοστή.

Δεν τα κατάφερα, η συνήθεια βλέπεις, πολλά ποδάρια έχει ο πειρασμός και σιγά σιγά με τουμπάρισε. Έξις δευτέρα φύσις.

Μερικές μέρες δεν άνοιξα και δεν είδα τίποτε, κατόπιν άκουσα κάποιες ομιλίες, διάβασα μερικά άρθρα, μετά σχολίασα και τώρα σκέφτομαι και γράφω.

Αιτία ήταν τα selftest που θα έπρεπε να κάνουν και τα παιδιά του λυκείου.

Ρώτησα έναν γιατρό φίλο, που τον βλέπω στην εκκλησία και ψέλνει και μου είπε την γνώμη του, άλλοι θα σου πουν άλλα μου λέει.

Εγώ κρατώ τον λόγο του γέροντα Παρθένιου Αγιοπαυλίτη, του είπα και θέλω και την ιατρική σου άποψη.

Μη μπεις στην διαδικασία καθόλου, γιατί είναι μονόδρομος μου είπε και δεν γυρίζεις πίσω με τίποτε.

Πέρασαν δυο μέρες και έμαθα ότι πολλοί, πολύ δικοί μου άνθρωποι, μπήκαν στο λούκι και μάλιστα εμβολιάστηκαν.

Θα χωρίσει ο πατέρας από τον γιό και η μάνα από την κόρη, όπως έχει λεχθεί και γραφεί.

Τώρα το βλέπουμε στην πράξη.
Άχρηστες οι προφητείες και τα άρθρα, αρκεί να βλέπει το δοκάρι στο μάτι του ο καθένας μας και μετά τους γύρω του.

Το δοκάρι αφορά την απιστία και τον φόβο του θανάτου. Είμαστε καταδικασμένοι στο αυτεξούσιο των αποφάσεων και των ενεργειών μας .

Αν ελέγχουμε και εξουσιάζουμε εμείς τον εαυτό μας και προσπαθούμε να τον κρατάμε ελεύθερο χωρίς φόβους και πάθη,δεν χρειαζόμαστε τίποτε και ότι μας λείπει το ζητάμε κάθε στιγμή από τον Χριστό,αρκεί να Τον εμπιστευθούμε.

Θα δοκιμαστούμε ατομικά σύντομα πόσο μάγκες είμαστε,μας είπε ο Αξιος Επίσκοπος Νεόφυτος της Μόρφου.

Σαρακοστή διανύουμε και τρέχουμε για ευλογία και εξομολόγηση, σωστό αλλά ποιος από εμάς δεν γνωρίζει το σφάλμα και την αμαρτία του αμέσως μόλις ενδώσει και το κάνει.

Το γνωρίζει και για αυτό πηγαίνει στον παπά να το πει και να ξαλαφρώσει από τις τύψεις, που αποτυπώνονται στο μυαλό του..

Το μυστήριο είναι η ευχή που δίνει ο ιερέας κάτω από το πετραχείλι και το σβήνει ο Κύριος.

Ο Κύριος την σβήνει, όμως όχι εμείς από το μυαλό μας, διότι η αμαρτία μου ενώπιον μου εστί δια παντός.

Άρα όλοι γνωρίζουμε και συμβιβαζόμαστε ή υποκύπτουμε και κάνουμε το κορόιδο και ανεχόμαστε να αδικούμε τον εαυτό μας και τους άλλους γύρω μας και όλοι μαζί να υπομένουμε την συλλογική αδικία σε βάρος μας.

Ένοχος ένοχον ου ποιεί..

Αυτά μέχρι πέρσι, τώρα ζούμε την εποχή του Προκρούστη με την διαφορά ότι τώρα το κρεβάτι του έγινε καναπές.

Εθνικά και παγκοσμίως μας έβαλαν στον καναπέ και τους αφήσαμε να μας κόβουν και να μας ράβουν.

Ο Προκρούστης ζούσε στη Ιερά Οδό που οδηγούσε στην Ελευσίνα όπου και τα Μυστήρια και πετσόκοβε κυρίως τους προσκυνητές .
Τυχαίο ή άσχετο με τα σημερινά δρώμενα;

Τώρα διανύουμε την Ιερά οδό της Σαρακοστής που οδηγεί στα πάθη, την σταύρωση και την Ανάσταση.

Ο Προκρούστης ονομάζονταν Πολυπήμων, δηλαδή αυτός που βλάπτει και καταστρέφει.

Σταματώ και προκαλώ τον καθένα μας να κάνει μόνος του τις αναγωγές και να βάλει διάφορα πρόσωπα στην θέση του Προκρούστη και τον εαυτό του να οδεύει απερίσπαστος στη Ιερά Οδό για να μετάσχει στα Μυστήρια προς το Πάθος, την Ανάσταση και το Πάσχα, το πέρασμα, να περάσει αλώβητος και σώος.

Πηγαίνεις, οδεύεις και ξαφνικά παρουσιάζονται μπροστά σου ο Προκρούστης με την ομάδα του και σε ξαπλώνουν σε ένα κρεβάτι και σε κόβουν και σε ράβουν σύμφωνα με τα μέτρα τους και εγώ και συ κάθεσαι και ψάχνεις να βρεις τα πόδια σου .

Τι μας μένει πέρα από την επαγρύπνηση και την τρεχάλα φίλοι μου, πριν μας εξαρθρωθούν ή μας κοπούν τα πόδια;

Τότε ευτυχώς βρέθηκε ένας Θησέας και καθάρισε την κατάσταση.

Τώρα ότι ζούμε δεν αφορά την μυθολογία, ούτε τον Θησέα.
Αφορά τα γεγονότα.

Δεν θα υπάρξει γκρεατ ρεσετ, δηλαδή απο-κατά-σταση και επιστροφή.

Πέφτουν οι μάσκες και γίνονται ράπιντ σελφ τεστ κλπ όπως τα λένε οι κερατάδες, οι λίστες και οι ληστές

Τώρα η κατά-σταση σώνεται μόνο με επανά-σταση (που το παίζει το έργο;) ή με την Ανά-σταση (προσεχώς).


Καλή Ανάσταση να έχουμε Ελληναδέλφια, δεν θα περάσει ο φασισμός.

Τάχυ εισάκουσον μας Κύριε και σώσον ημάς.


Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης

Η «προκρούστεια κλίνη», σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν το κρεβάτι του ληστή Πολυπήμονα (<πολυπήμωναυτός που προξενεί βλάβη, καταστροφή), γνωστού και ως Προκρούστη, ο οποίος κατοικούσε στην Ιερά Οδό, κοντά στο σημερινό Δαφνί. Ο Προκρούστης προσκαλούσε όποιον περνούσε από τα μέρη του, δήθεν για να τον φιλοξενήσει.  Όταν ο ταξιδιώτης ξάπλωνε στην κλίνη του Προκρούστη, εκείνος τον παγίδευε και εάν ήταν ψηλός και περίσσευαν τα πόδια του από το κρεβάτι, ο Προκρούστης τού έκοβε τα πόδια. Εάν, αντίθετα ήταν κοντός τού τράβαγε τα πόδια, μέχρι που εξαρθρώνονταν.

Ο ήρωας Θησέας ταξιδεύοντας από την Τροιζήνα με προορισμό την Αθήνα, όπου θα συναντούσε τον πατέρα του, πέρασε από την περιοχή στην οποία δρούσε ο Προκρούστης. Ο Θησέας κατάφερε να ξαπλώσει τον ληστή στην «προκρούστεια κλίνη» και να τον θανατώσει με τον ίδιο τρόπο που και ο Προκρούστης αφαιρούσε τη ζωή από τα θύματά του. Επειδή ήταν πιο μακρύς από την κλίνη, του έκοψε το κεφάλι.

Σήμερα, η φράση «βάζω κάποιον ή κάτι στην προκρούστεια κλίνη», σημαίνει «επιχειρώ με βίαιο και αυθαίρετο τρόπο να προσαρμόσω πρόσωπα ή καταστάσεις στα μέτρα, στις απαιτήσεις μου» (π.χ. προκρούστεια λύση / τακτική).



3 σχόλια:

  1. Επειδή λόγω των επικείμενων δεινών δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και σκέψεις, θέλω να ριζώσει μέσα μας ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μυστικό του Πνευματικού Νόμου που μας αποκαλύπτει ο Μέγιστος Ασκητής Μάρκος ο Αθηναίος (Μαθητής του Ιερού Χρυσοστόμου):

    "Αι επερχόμενες θλίψεις τοις ανθρώποις, των ιδίων κακών εισίν έκγονα. Εάν δε αυτάς δια προσευχής υπομένωμεν, ευρίσκομεν πάλιν αγαθών πραγμάτων επιφοράν"

    Παρόλο που θα κινδυνεύσω να γίνω κουραστικός, θα επαναλάβω αυτό το "μυστικό" σε αρκετές αναρτήσεις μου, διότι είναι ο μόνος τρόπος για να αντέξουμε τα επερχόμενα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!
      --------------------------------------------------

      Ὁ τὸν Δεσπότην τιμῶν, ποιεῖ τὰ κελευόμενα' σφαλεὶς δὲ ἢ παρακούσας, ὑπομένει ὡς ἴδια τὰ ἐπερχόμενα' φιλομαθὴς ὤν, γίνου καὶ φιλόπονος' ἡ γὰρ ψιλὴ γνῶσις, φυσιοῖ τὸν ἄνθρωπον. Οἱ ἀπροσδοκήτως ἡμῖν συμβαίνοντες πειρασμοί, οἰκονομικῶς ἡμᾶς φιλοπόνους, διδάσκουσι καὶ μὴ βουλομένους εἰς μετάνοιαν ἕλκουσιν αἱ ἐπερχόμεναι θλίψεις τοῖς ἀνθρώποις, τῶν ἰδίων κακῶν εἰσὶν ἔκγονα' ἐὰν δὲ αὐτὰς διὰ προσευχῆς ὑπομείνωμεν, εὑρίσκομεν πάλιν ἀγαθῶν πραγμάτων ἐπιφοράν σημεῖον γνώσεως ἀληθοῦς, ἡ τῶν θλιβερῶν ὑπομονή' καὶ τὸ μὴ αἰτιᾶσθαι τοὺς ἀνθρὼπους ἐπὶ τοῖς ἐαυτῶν συμφοραῖς. Ὁ τὰς ἔξωθεν ἐπιφορὰς δικαιοσύνη Θεοῦ παραγενομένας εὑρηκῶς, οὗτος ζητῶν τὸν Κύριον, εὗρε γνῶσιν μετὰ δικαιοσύνης· ἐὰν νοήσῃς κατὰ τὴν γραφήν, ὅτι ἐν πάσῃ τῇ γῇ τὰ κρίματα τοῦ Κυρίου, γενήσεταί σοι πᾶσα σύμβασις θεοσεβείας διδάσκαλος' νοῦς ἐπιλαθόμενος τῆς ἀληθοῦς γνώσεως, ὑπὲρ τῶν ἐναντίων, ὡς συμφερόντων τοῖς ἀνθρώποις διαμάχεται.

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς κύριε Καλιμαυκίδη που δεν αντέξατε την νηστεία, για να αντέξουμε εμείς, που σας είχαμε χάσει. Το βιωματικό σας ύφος ξεχωρίζει. Μάλλον γιατί δεν φοράτε μάσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή