Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Η ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...


ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΗΜΙΤΗ–ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΧΑΓΗΣ - «ΠΡΕΣΠΩΝ»! ΣΑΠΙΖΕΙ Η 47ΧΡΟΝΗ, ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ



Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός

Η πρόσφατη σκληρή δημόσια σύγκρουση Καραμανλή – Σημίτη, οφείλεται στο ότι ο Σημίτης στο βιβλίο του «Η στρατηγική του Ελσίνκι, 20+1 χρόνια μετά» έθιξε τον πυρήνα του βαθέως καθεστωτικού Καραμανλισμού. 

Κατηγορεί τον π. πρόεδρο της ΝΔ, ότι δεν συνέχισε την σημιτική πολιτική μετά το Ελσίνκι, 1999. Μια πολιτική που αποσκοπούσε στο να παραδώσει τουλάχιστον την μισή Ελλάδα στην Τουρκία, ενώ είχε δεσμευθεί στο κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν που καταργούσε την Κύπρο ως κράτος.

Ο Καραμανλής απέρριψε τις κατηγορίες Σημίτη αναπτύσσοντας εκτενώς, ότι ο Σημιτισμός οδηγούσε την Ελλάδα σε εθνικό ακρωτηριασμό, μέσω Χάγης.

Κατόπιν ο Σημίτης δευτερολόγησε, κατηγορώντας τον Καραμανλή, ότι σε «Διερευνητικές επαφές» με την Τουρκία συζητούσε να της παραδώσει μέχρι και μέρος των 6 ν.μ. της ελληνικής Αιγιαλίτιδας Ζώνης, που σημαίνει παράδοση εθνικής κυριαρχίας. Και αυτό ο λαός το ονομάζει: «εσχάτη προδοσία».

Έτσι, έχουμε δύο αλληλοκατηγορούμενους για ενδοτισμό πρωθυπουργούς, του σάπιου καθεστώτος της 47χρονης Μεταπολίτευσης των Μνημονίων και της εθελοδουλίας του ελληνικού κράτους για 99 χρόνια. 

Πρόκειται για την κυνική πολιτική σκηνή της Μεταπολίτευσης 1974- , της μακρότερης σε χρόνο πολιτικής καταστροφής στην Ελλάδα από τον καιρό των Τυραννοκτόνων και μετά.

Το ότι ο Σημίτης ήθελε να εφαρμόσει η Ελλάς πολιτική παράδοσης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία, αποδεικνύουν τα δημοσιευμένα τηλεγραφήματα του π. Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς. 

Σε αυτά αποκαλύπτεται, ότι ο Σημίτης ΔΕΧΟΤΑΝ «να κριθεί η ελληνική κυριαρχία των Ιμίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» και δεχόταν ακόμη ότι: «η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών θα μπορούσε να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της προσφυγής στην Χάγη»!!!

Έχει ενδιαφέρον ότι οι δηλώσεις Καραμανλή στο Διαδίκτυο διέρρευσαν τεχνηέντως από τον Σάββα Τσιτουρίδη, γνωστό Καραμανλικό, πρώην υπουργό, και ιδρυτή (πλέον) του κόμματος: «Έλληνες Ριζοσπάστες». Άτομο έντονα αποστασιοποιημένο από το μητσοτακικό φιλελεύθερο φέουδο της ΝΔ.

Η διαρροή αποδεικνύει τα εξής:

1. Έλλειψη πολιτικού ανδρισμού και ευθύτητας ακόμη και εναντίον του απολύτως απαραδέκτου Σημίτη. Ο Καραμανλής όφειλε να κάνει αυτοπρόσωπα τις δηλώσεις του.

2. Ο Καραμανλής παρεμβαίνει ευθέως στη ΝΔ, μέσω του κόμματος, των «Ελλήνων Ριζοσπαστών», πράγμα μειωτικό για τον Μητσοτάκη.

3. Η αντίδρασή του έγινε αφενός διότι η ΝΔ δεν εξέδωσε ούτε μία δήλωση για να τον καλύψει σε όσα τον κατηγορούσε ο Σημίτης.

4. Ο Καραμανλής, αφετέρου, ξεμπροστιάζει τον Σημίτη και ταυτόχρονα τον Μητσοτάκη, περιγράφοντας μία σχεδιαζόμενη προδοτική προσφυγή στη Χάγη στην οποία αποβλέπει πλέον ο Μητσοτάκης. Κατά τον λαό είναι ήδη έτοιμες οι «Πρέσπες 2» σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.

Ο Μητσοτάκης αναφέρεται συνεχώς, όπως και ο Σημίτης, σε παραπομπή στη Χάγη και των «Θαλασσίων Ζωνών», δηλαδή τα 6 ν.μ. της ελληνικής Αιγιαλίτιδας Ζώνης. 

Κι αυτό γιατί ο σημερινός πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί γραπτώς στην ΕΕ, ότι δέχεται να τα παζαρέψει με την Τουρκία, μετά τις Μυστικές Συνομιλίες του Βερολίνου (Ιούλιος 2020) LINK, που επέβαλε η Μέρκελ. 

Αντίθετα ο Δένδιας έχει διαφωνήσει κατ’ επανάληψη με τον Μητσοτάκη, μιλώντας ΜΟΝΟ για καθορισμό «Υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ». Έτσι αποκτά ιδιαίτερη σημασία η κατηγορία Σημίτη κατά Καραμανλή πως αυτός ήθελε να παραδώσει στην Τουρκία μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, από τα 6 ν.μ της ελληνικής Αιγιαλίτιδας Ζώνης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ο επίσης Καραμανλικός, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, σε συνέντευξή του στο Kontra News, στις 08.04.21, και στα σημεία 15΄:40΄΄-16΄:00΄΄ 

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ αναφέρει επί λέξει: «Υπάρχουν οπαδοί του Σημιτισμού στην κυβέρνηση της ΝΔ». Και σε επίμονη ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν αυτό ισχύει και για του Μαξίμου, δηλαδή για τον Μητσοτάκη, ο Βαληνάκης αρνείται να απαντήσει, γελώντας με νόημα.


Γιατί αυτή τη στιγμή η σύγκρουση Καραμανλή – Σημίτη


Αφενός διότι ο Μητσοτάκης δεν κάλυψε τον πρώην πρωθυπουργό Καραμανλή ο οποίος τον στήριξε για να γίνει πρωθυπουργός. Αφετέρου ΤΩΡΑ, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά της ΝΔ πέφτουν έντονα.

Αυτό οφείλεται στην παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα του Κορωνοϊού, στην κατεστραμμένη Οικονομία, με τα κλειστά καταστήματα, στην ηθική σήψη με απανωτά σεξουαλικά σκάνδαλα, που ξεκίνησαν με πρώην Υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, προσωπική επιλογή Μητσοτάκη και στενότατου συνεργάτη του, συνεχίστηκαν με τον παιδοβιαστή-σκηνοθέτη, κι αυτός κομματική επιλογή της ΝΔ, και επεκτείνονται με τα πάμπολλα περιστατικά βίας, εγκλημάτων και αναρχίας που ξεκινά από τα πανεπιστήμια και καταλήγουν σε διάφορες πλατείες «αντίδρασης». 

Ωστόσο το χειρότερο εσωκομματικό πρόβλημα είναι η δεδηλωμένη, από τον Σαμαρά και 11 βουλευτές της ΝΔ, άρνηση ψήφισης των 3 Μνημονίων για είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ. Επ’ αυτού ο Καραμανλής έχει κάνει γνωστό, και πάλι με διαρροή…, ότι ΔΕΝ θα ψηφίσει ούτε αυτός τα «Σκοπιανά Μνημόνια» και θα παραιτηθεί από βουλευτής. Ίδωμεν…

Αν εξ αιτίας των προαναφερθέντων προκηρυχθούν εκλογές, ένα πάγιο λάθος των Μητσοτάκηδων μπορεί να είναι μοιραίο για τη ΝΔ, καθώς ποτέ δεν επέλεξαν τον σωστό χρόνο και τρόπο διενέργειάς τους. Κι όπως έχουμε πει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, λόγω κληρονομικού δικαιώματος, ο σημερινός πρωθυπουργός, οι Μητσοτάκηδες πέφτουν βάζοντας οι ίδιοι τρικλοποδιά στον εαυτό τους.

Ο Καραμανλισμός που στήριξε φανατικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, στοχεύοντας στον Ενιαίο Κυβερνητισμό για ολιγαρχικό έλεγχο του κράτους, βλέπει τώρα πως με τον Μητσοτάκη κινδυνεύει η ΝΔ να καταποντιστεί, και έτσι να χαθεί ο έλεγχος από την οικογενειοκρατία και τους κοινοβουλευτικούς συνεταίρους της, Σοσιαλίζοντες και Νεο-Τροτσκιστές.

Για τον Καραμανλή είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η μη διάλυση του οικογενειακού του κόμματος. Και η «συνταγή» μοιάζει να μην αποδίδει, αφού η ΝΔ ως κόμμα νεοφιλελεύθερης διαφθοράς και ουδέποτε κοινωνικά «Δεξιό» έφτασε επί Σαμαρά να σχηματίσει κυβέρνηση με το (κατ’ αυτήν!) εχθρό της, το ψευτο-σοσιαλιστικό, (στην ουσία φιλελεύθερο), ΠΑΣΟΚ και τους κομμουνιστές της ΔΗΜΑΡ. Τι θα εμποδίσει μία συγκυβέρνηση ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ με στόχο υποχωρήσεις σε Αιγαίο, Κύπρο και Αν Μεσόγειο;

Επί 47 χρόνια καταρρέει το σάπιο καθεστώς της Μεταπολίτευσης των Μνημονίων και της εθελοδουλίας του κράτους μας για 99 χρόνια. Αυτό για τους πολλούς αποτελεί Θεία Δίκη. Όμως ήδη φτάσαμε στην «Έσχατη Κοινή Ανάγκη» και ο λαός οφείλει να καταψηφίσει όσους τον πρόδωσαν.

Μόνο με παλλαϊκή ενσυναίσθηση και επανάσταση συνειδήσεων η Ελλάδα έχει ελπίδα και μέλλον!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου