Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑ...


Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ 10 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 100, ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!

 ΒΙΝΤΕΟ


Η Ρωσία θα απελάσει 10 Αμερικανούς διπλωμάτες και εξετάζει «επώδυνα» μέτρα που απευθύνονται σε αμερικανικές επιχειρήσεις δηλώνει ο Λαβρόφ και προειδοποιεί ν΄απελάσει άλλους 100. Κάλεσε τον Αμερικάνο Πρέσβη να φύγει και να πάει στην Ουάσιγκτον για διαβούλευση. 

Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του καλεί τη Ρωσία να παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στα λιμάνια της Ουκρανίας, επιτρέποντας την ελεύθερη πλοήγηση στο Αζοφικό Πέλαγος.

Σε τριμερή τηλεδιάκσεψη με Μέρκελ και Μακρόν ο Ζελένσκι. Γαλλία Γερμανία δήλωσαν την υποστήριξη τους στην Ουκρανία και κάλεσαν τη Ρωσία ν΄απομακρύνει δυνάμεις της από ουκρανικά σύνορα για να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Σε συνέντευξη του ο Ζελένσκι στην le figaro επανέλαβε επιθυμία της χώρας του για ένταξη σε ΝΑΤΟ κι ΕΕ.

“Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αιωνίως στην αίθουσα αναμονής της ΕΕ και ΝΑΤΟ “,σαν τους ισόβια αρραβωνιασμένους είπε..

Δέκα διπλωμάτες των ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία ως απάντηση στην απέλαση των Ρώσων διπλωμάτων από την 

Ουάσινγκτον, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα εξετάζει άλλες επιλογές κυρώσεων εάν συνεχιστούν τα αντίπαλα μέτρα.

Ο Λαβρόφ ανακοίνωσε τα νέα σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα απαγορεύσει στα αμερικανικά κονδύλια και τις ΜΚΟ να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας. 

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι με τις ΗΠΑ που απασχολούν επί του παρόντος 450 διπλωματικούς υπαλλήλους στη Ρωσία και τη Ρωσία που απασχολεί 350 στις ΗΠΑ, «οι Αμερικανοί θα κληθούν να προσαρμόσουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους στη Ρωσία στον αριθμό των Ρώσων διπλωματών στις Ηνωμένες Πολιτείες», εάν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινωθούν περισσότερο.(σσ.Δηλ. απειλέι ν΄απελάσει 100 Αμερικανούς διπλωμάτες για να ισοσκελίσει τη διαφορά..)

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Ρωσία έχει την ευκαιρία να επιβάλει «επώδυνα μέτρα» στις αμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά δεν θα αναλάβει δράση αυτή τη στιγμή.

Για Οφθαλμόν αντί οφθαμού μιλάει ο Θανάσης Αυγερινός από τη Μόσχα.. και κάνει λόγο για ήπια απέλαση ακόμη και του Αμερικανού Πρέσβη σύμφωνα με σχολιασμό διπλωματικών πηγών εκεί….

Ο Σάλιμπαν ο Αμερικάνος Πρέσβης κλήθηκε για πολλοστή φορά σήμερα στο σύμβουλο του Πούτιν.. Του κάνουν διπλωματικά γυμνάσια…και εκεί του συστήθηκε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην Αμερικάνικη πρωτεύουσα ως αγγελιοφόρος .. πολέμου…

Η Ρωσία ήδη έχει ανακαλέσει τον πρέσβη της….από τότε που ο ανεκδιήγητος Μπάιντεν αποκάλεσε δολοφόνο τον Πούτιν.. νομίζω ότι τότε έγινε η άτυπη κήρυξη του πολέμου..

Image



Ο στόλος της Κασπίας έχει μπλοκάρει την Αζοφική.. Σε πολιορκία η Μαριούπολη.. και ναυτικό. αποκλεισμό….Οι χώρες του ΝΑΤΟ ενθαρρύνουν την Ουκρανία για μια μη πολιτική, αλλά στρατιωτική επίλυση της σύγκρουσης στο Ντονμπας σχολιάζει ο Γκρίζλοφ..

Ο κόσμος σιγά σιγά συντονίζεται στην ώρα Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου