Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ;


ΜΕΛΕΤΗ: 4 ΘΑΝΑΤΟΙ ΥΓΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ 16 ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ 2 ΕΩΣ 11(ΜΕ ΠΡΟΫΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΑΝΑ 100.000 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Εδώ και μισό χρόνο, η συζήτηση φουντώνει σχετικά με το αν το όφελος του εμβολιασμού αντισταθμίζει τη βλάβη που προκαλεί. 

Οι κατασκευαστές εμβολίων, ο ΠΟΥ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και πολλές εθνικές υγειονομικές αρχές διαφωνούν με την υποτιθέμενη υψηλή σχετική προστασία 60 έως 90% από τις μελέτες έγκρισης. Πλέον υπάρχει μια ανεξάρτητη μελέτη που συγκρίνει πραγματικά δεδομένα.

Η νέα μελέτη των καθηγητών Harald Walach, Rainer Klement και του Ολλανδού αναλυτή δεδομένων Wouter Aukema δημοσιεύθηκε (πλήρως αξιολογημένη) στο MDPI στις 24 Ιουνίου 2021

Τα πραγματικά δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των εμβολιασμών που απαιτούνται για την πρόληψη ενός θανάτου προέρχονται από μια μεγάλη ισραηλινή μελέτη πεδίου. Από αυτό υπολογίστηκε ο αριθμός των εμβολιασμών (NNTV – Numbers Needed To Vaccinate) που απαιτούνται για την πρόληψη ενός θανάτου.

 Οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις φαρμάκων (ADR) ελήφθησαν από τη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και το ολλανδικό εθνικό μητρώο (lareb.nl) από τις 28 Μαΐου 2021 για να εξαχθεί ο αριθμός των περιπτώσεων με σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες και ο αριθμός των θανατηφόρων περιπτώσεων.


Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.
DearFlip: Loading PDF 39% ...


Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για το εμβόλιο mRNA που κυκλοφορεί στην αγορά από την Pfizer, το NNTV για την πρόληψη ενός κρούσματος είναι μεταξύ 200-700, ενώ το NNTV για την πρόληψη ενός θανάτου είναι μεταξύ 9000 και 50.000 (95% διάστημα εμπιστοσύνης), με 16.000 ως την εκτίμηση σημείου.

Ο αριθμός των περιπτώσεων στις οποίες εμφανίζονται ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρεται σε 700 ανά 100.000 εμβολιασμούς, εκ των οποίων οι 16 ήταν σοβαρές, και ο αριθμός των θανατηφόρων ανεπιθύμητων ενεργειών είναι 4,11/100.000 εμβολιασμούς.

Το αποτέλεσμα είναι: για τρεις θανάτους που αποτρέπονται από τον εμβολιασμό, πρέπει να δεχτούμε δύο θανάτους που προκαλούνται από τον εμβολιασμό.

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η προφανής έλλειψη σαφούς οφέλους θα πρέπει να ωθήσει τις κυβερνήσεις να επανεξετάσουν τις πολιτικές εμβολιασμού.
Απολεσθέντα έτη ζωής

Σε θέματα δημόσιας υγείας, η ηλικία του θανόντος παίζει πάντα σημαντικό ρόλο, επειδή τα παιδιά φαίνεται να χάνουν περισσότερα χρόνια ζωής από τα άτομα άνω των 80 ετών. Τώρα, η μέση ηλικία των θανάτων με και από Covid είναι περίπου δύο χρόνια πάνω από το μέσο προσδόκιμο ζωής. Ο μέσος όρος θεωρείται ότι είναι περίπου 9 χρόνια ζωής που χάνονται.

Η ιστορία με τους “εμβολιασμούς” είναι πολύ διαφορετική. Κατά μέσο όρο, επηρεάζονται πολύ νεότεροι άνθρωποι. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία σχετικά με αυτό, στη βάση δεδομένων της ΕΜΑ χωρίζονται πολύ χονδρικά σε ηλικιακές ομάδες, η μεγαλύτερη εκ των οποίων κυμαίνεται από 18 έως 64 ηλικιακά έτη. 

Τα στοιχεία από την Αυστρία για παράδειγμα είναι κάπως πιο ακριβή. Εδώ, πρώτα από το AGES Dashboard στις 25.6.2021, η ηλικιακή κατανομή των ατόμων που πέθαναν από και με Covid:


Και εδώ είναι τα στοιχεία από την εβδομαδιαία έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ασφάλειας της Υγείας (BASG) από τις 15/6/2021:

Από τις 27.829 αναφορές, οι 15.719 αφορούν την ηλικιακή ομάδα 18 έως 44 ετών, αλλά δεν πρόκειται για θανάτους, αλλά για όλες τις παρενέργειες. Αν υποθέσουμε ότι πιθανώς 40 χρόνια ζωής χάνονται, είναι ακόμα στην ασφαλή πλευρά, αλλά ακόμα και με μόνο 30 χρόνια, έχουμε μια αναλογία των ετών ζωής που χάνονται από τον εμβολιασμό προς το Covid-19 από 60 σε 27 έτη.

Στην Ελλάδα δυστυχώς, τα στοιχεία είναι ανύπαρκτα και παρόλο που έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για την “ψηφιακή παρακολούθηση” των πάντων (απο το “πράσινο διαβατήριο” μέχρι και φόρμες PLF κατα την είσοδο στη χώρα), αναλυτικά στοιχεία δεν δημοσιεύονται.
Ελλιπής αναφορά στοιχείων

Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 127 ατομικές αναφορές ασφάλειας (ICSR), δηλαδή περιπτώσεις με αναφορές ανεπιθύμητων παρενεργειών ανά 100.000 εμβολιασμούς. Ωστόσο, οι ολλανδικές αρχές έχουν καταγράψει 701 αναφορές ανά 100.000 εμβολιασμούς, ενώ η Πολωνία έχει μόνο 15 ISCR ανά 100.000 εμβολιασμούς. 

Υποθέτοντας ότι η διαφορά αυτή δεν οφείλεται σε διαφορετική…εθνική ευαισθησία στα ανεπιθύμητα συμβάντα των εμβολίων, αλλά σε διαφορετικά εθνικά πρότυπα αναφοράς, οι συγγραφείς αποφάσίσαν να χρησιμοποιήσουν δεδομένα από το ολλανδικό εθνικό μητρώο (https://www.lareb.nl/coronameldingen, πρόσβαση στις 29 Μαΐου 2021) για να μετρήσουν τον αριθμό των σοβαρών και θανατηφόρων ανεπιθύμητων συμβάντων ανά 100.000 εμβολιασμούς. 

Τα δεδομένα αυτά συγκρίθηκαν με το NNTV, για την πρόληψη ενός κλινικού περιστατικού και ενός θανάτου από την COVID-19.

Ο Aukema το αποδεικνύει τα παραπάνω σε αυτό το tweet:


Σε περίπτωση που το tweet διαγραφεί, εδώ είναι το γράφημα από τη μελέτη:

Η λεγόμενη ελλιπής αναφορά (under-reporting) κυμαίνεται μεταξύ 90 και 99%, μόνο 1 έως 10% των πραγματικών περιπτώσεων αναφέρονται. Αν και η Ολλανδία φαίνεται να είναι πιο κοντά στην αλήθεια από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι υψηλότεροι.

Η Αυστρία, με 331/100.000, κατατάσσεται 5η στην ανώτερη μεσαία θέση. Η αυστριακή ένωση φαρμακοποιών Pharmig, είχε πρόσφατα υπολογίσει το ποσοστό των αναφερόμενων προς τα πραγματικά κρούσματα στο 6%. Με αυτή την υπόθεση, θα πρέπει να υπάρχουν περίπου 5.500 πραγματικές περιπτώσεις ανεπιθύμητων παρενεργειών ανά 100.000 εμβολιασμούς στην Αυστρία.

Όλοι αυτοί οι υπολογισμοί δεν λαμβάνουν υπόψη τις μακροπρόθεσμες συνέπειες, όπως αυτοάνοσα νοσήματα, θρομβοπενία, αυξημένη τάση για θρόμβωση, συνέπειες απο μυοκαρδίτιδα, νευρολογικά νοσήματα και άλλα παρόμοια.






1 σχόλιο:

  1. Αμάν πια με τα εμβόλια .
    Λύσσα κακιά θα τους πιάσει όσους τα εμπνεύστηκαν και τα πλασάρουν .
    Ας μην παίζουμε άλλο το παιχνίδι τους μετην θεματολογία των άρθρων ,έλεος, βομβαρδιζόμαστε από παντού.
    Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε και είνε υπεύθυνος των πράξεων του,οι άλλοι τι ζόρι τραβάνε.
    Με προβληματίζει όμως που θα χάσω ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων από την πελατεία μου.
    Αλλά έχει ο Θεός.
    Ακούτε παπάδες,γιατροί και λοιποί επαγγελματίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή