Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ «ΝΙΚΗΣ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ (ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ)


ΚΛΟΠΗ 602 ΕΚΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

Το θράσος και οι επινοήσεις του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν όρια. Προσέξτε το εξωφρενικό κόλπο λήστευσης του Δημοσίου και επιβάρυνσης του Έλληνα φορολογούμενου με 602 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ πέρασαν με μνημονιακό νόμο στο Υπερταμείο χωρίς κανέναν τίμημα. Μετά την μνημειώδη απόφαση του ΣτΕ (190-191/2022) για να επιστρέψουν ξανά στο Δημόσιο, θα καταβληθούν 602 εκατομμύρια ευρώ στο Υπερταμείο.

Τα παραπάνω προβλέπονται στο νέο Ν/Σ με τίτλο «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας και των θυγατρικών της» που κατατέθηκε για διαβούλευση.

Συγκεκριμένα στο άρθρο άρθρο 14, προβλέπεται σχετική τροποποίηση του ν.4389/2016 για το τίμημα των 602 εκατομμυρίων, καθώς και ότι το 50% αυτού θα διατεθεί για την αποπληρωμή του χρέους και το υπόλοιπο 50% ως αρχικό κεφάλαιο για την σύσταση νέου επενδυτικού ταμείου.

Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Χατζηδάκης σε ποια Πανεπιστήμια διδάχθηκε την παραπάνω τακτική, ή ποιοι είναι οι ευφάνταστοι συνεργάτες του;

Με τα μνημόνια έχει εκποιηθεί όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδος και συνεχίζεται η αφαίμαξη της μέχρι τελευταίας «δεκάρας».

Η ΝΙΚΗ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει την απάτη της Κυβέρνησης και τον προκλητικό τρόπο εξυπηρέτησης των συμφερόντων των δανειστών μας. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Βουλή.



ΕΠΑΝΑΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ


Είναι γνωστή η πρόθεση της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει και το νερό, καθόσον αυτό αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Με τον ν.4389/2016 μεταβιβάσθηκε από το Δημόσιο η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ στο λεγόμενο Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) με προφανή σκοπό την περαιτέρω εκποίησή τους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε το 2018. Μετά από μαζικές αντιδράσεις εργαζομένων, φορέων, συλλόγων και πολιτών, αλλά και τις ιστορικές αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ 190-191/2022, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε με τροπολογία του ν.5045/2023 να επιστρέψει τις μετοχές της ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ στο Δημόσιο.
Δηλαδή, η ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ περνά με μνημονιακό νόμο στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ χωρίς τίμημα και για να επιστρέψει ξανά στο Δημόσιο θα χρειαστεί να καταβληθεί τίμημα εξακοσίωνεκατομμυρίων από το Δημόσιο στο Υπερταμείο των δανειστών.

Μάλιστα για να χρυσωθεί το χάπι, το ήμισυ του τιμήματος θα αποτελέσει προίκα του νεοσύστατου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου υπό την ομπρέλα όμως του Υπερταμείου.

Τελικά κάποιοι νομίζουν ότι είναι πολύ ευφυείς στην απόκρυψη εξυπηρέτησης των δανειστών και του ξεπουλήματος των δημοσίων επιχειρήσεων που επέβαλαν.

Περιμένουμε στην Βουλή την δημόσια παραδοχή του κ. Χατζηδάκη για το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα κοστίσει στον προϋπολογισμό και στον Έλληνα φορολογούμενο η επαναμεταβίβαση των μετοχών στο Δημόσιο.

Μέχρι τότε καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην υλοποίηση έργων υποδομής στα νησιά για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας και να μην επικαλεσθεί άλλη μία φορά την κλιματική αλλαγή για να δικαιολογήσει την αδράνειά της.
«Το νερό είναι βασικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος»


ΜΑΣ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΠΑΧΟΣ


6 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΡΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ;
    ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ;
    ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΑΝΕΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΟΣ;
    ΑΝΤΕ Κε ΣΠΑΧΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ,
    ή ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ,ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ή ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΕΣ ΑΛΗΤΙΕΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H σιωπή είναι πολύ θορυβώδης.

      Διαγραφή
    2. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΤΙΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 3-4% ΤΟΥ ΝΑΤΣΙΟΥ...

      Διαγραφή
  2. ΥΠΟΜΕΝΩ & ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ , ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΗ ΣΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ,ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ,ΑΛΛΙΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΑΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
    Κε ΣΠΑΧΟ και Κε ΝΑΤΣΙΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηχηρή σιωπή.
    σσσσ η μικρή Νίκη κοιμάται στην αγκαλιά του Κούλη μέσα στην θαλπωρή της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή