Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" ΤΩΝ NΕΩΝ...

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΗΧΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ (Η ΕΥΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ)




Πέρυσι, η Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης (NEA) εξέδωσε οδηγίες που ενθαρρύνουν τους εκπαιδευτικούς να αψηφούν τους περιφερειακούς και κρατικούς κανόνες εμφανίζοντας «αριστερά» ακτιβιστικά σύμβολα στις τάξεις των δημόσιων σχολείων. 

Είναι μια κραυγαλέα προσπάθεια κατήχησης των ευαίσθητων νέων μυαλών με την ιδεολογική τους ατζέντα, υπό το πρόσχημα της «έναρξης μιας συζήτησης».

Οι ενέργειες της ΝΕΑ αποτελούν επίθεση στην πνευματική αυτονομία της νεολαίας του έθνους μας. Επιδιώκουν να σφετεριστούν το εκπαιδευτικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε γόνιμο έδαφος για την ιδεολογία τους.

Πρόκειται για σαφή υπονόμευση του θεμελιώδους σκοπού της δημόσιας εκπαίδευσης, που πρέπει να είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και όχι η λειτουργία της πολιτικής κατήχησης.

Η περιφρόνηση των ΝΕΑ για τους καθιερωμένους κανόνες και η μονοδιάστατη επιδίωξή τους για ιδεολογική κυριαρχία είναι μια απόδειξη της περιφρόνησής τους για τις ίδιες τις αρχές της δημοκρατίας. 

Επιδιώκουν να υπονομεύσουν την ποικιλομορφία της σκέψης και την ελευθερία της έκφρασης που θα έπρεπε να είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός πραγματικά φωτισμένου εκπαιδευτικού συστήματος.

Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, με τον άστοχο ζήλο τους, έχουν δείξει μια συγκλονιστική περιφρόνηση για το νόμο και την ευημερία των μελών τους. Φαίνεται να πιστεύουν ότι η πολιτική τους ατζέντα είναι πιο σημαντική από την εκπαίδευση και την ευημερία των παιδιών που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Αλλά ας είμαστε σαφείς: οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν λευκή επιταγή να κάνουν ό, τι θέλουν στην τάξη. Δεσμεύονται από κανόνες και κανονισμούς που ισχύουν για κάποιο λόγο.

Η ιδέα ότι οι εκπαιδευτικοί είναι ηρωικές φιγούρες που αντιστέκονται σε ένα καταπιεστικό σύστημα είναι ένας μύθος που διαιωνίζεται από εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν τη δική τους ανομία. 

Στην πραγματικότητα, οι εκπαιδευτικοί είναι το σύστημα. Όταν χρησιμοποιούν τη θέση τους για να προωθήσουν τις δικές τους πολιτικές απόψεις, κάνουν κατάχρηση της εμπιστοσύνης που τους δείχνουν οι γονείς και η κοινωνία.

Επιπλέον, η αντίληψη ότι οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται ειδική μεταχείριση και λατρεία από τους μαθητές τους είναι τόσο ναρκισσιστική όσο και επιβλαβής. 

Αυτοί οι δάσκαλοι βλέπουν την τάξη ως ένα στάδιο για τη δική τους ικανοποίηση του εγώ, και τα παιδιά ως απλά στηρίγματα που πρέπει να χειραγωγηθούν προς όφελός τους. Πρόκειται για κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας και προδοσία της εμπιστοσύνης που τους δείχνουν οι γονείς και η κοινωνία.

Οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται σε αυτή τη συμπεριφορά βλέπουν τους εαυτούς τους ως ένα είδος φωτισμένης ελίτ, που επιλέγεται για να διαμορφώσει τα μυαλά της επόμενης γενιάς σύμφωνα με το δικό τους ιδεολογικό όραμα. Βλέπουν τους γονείς ως εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν και τα παιδιά ως πρώτη ύλη που πρέπει να διαμορφωθούν σε προοδευτικούς στρατιώτες ποδιών. Αυτό δεν είναι εκπαίδευση – είναι κατήχηση, απλή και απλή.

Αυτή είναι μια σκόπιμη και υπολογισμένη στρατηγική ως μέρος της μεταμοντέρνας ατζέντας για να γεμίσει το πολιτιστικό κενό με φρέσκα σκουπίδια. Ένα κενό που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει διαλύοντας την παράδοση.

Γνωρίζουν ότι αν μπορούν να αιχμαλωτίσουν τις καρδιές και τα μυαλά των νέων, μπορούν να εξασφαλίσουν τη δική τους πολιτική κυριαρχία για τις επόμενες γενιές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πρόθυμοι να φτάσουν σε τέτοια άκρα για να στοχεύσουν και να χειραγωγήσουν τη νεολαία της Αμερικής.

«Σκάσε, Boomer!»




Η πολιτική αριστερά ευδοκιμεί στην εκμετάλλευση της οικονομικής ανισότητας για την άσκηση εξουσίας και ελέγχου. Όσο πιο ρόδινο είναι το εθνικό οικονομικό τοπίο, τόσο λιγότερη επιρροή μπορούν να ασκήσουν στις μάζες. Υποκρίνονται θέματα όπως η «ταξική ανισότητα», αλλά στην πραγματικότητα, ένα ευρύτερο χάσμα πλούτου συχνά ενισχύει τη βάση εξουσίας τους.

Πάρτε, για παράδειγμα, τη γενιά Ζ, η οποία έχει κατηχηθεί από την παιδική ηλικία με την ιδέα ότι γεννήθηκε σε μια εποχή πρωτοφανούς οικονομικής δυσπραγίας, μια δεινή θέση που οι πρόγονοί τους προφανώς δεν χρειάστηκε ποτέ να υπομείνουν.

Καθώς φτάνουν τα είκοσί τους και αποφοιτούν από το κολέγιο, έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα ότι τα πτυχία τους είναι σχεδόν άχρηστα σε μια αγορά εργασίας με ζοφερές προοπτικές, και για να προσθέσουν προσβολή στον τραυματισμό, επιβαρύνονται με εξοντωτικό χρέος φοιτητικών δανείων δεκάδων χιλιάδων δολαρίων. Αισθάνονται προδομένοι, και δικαίως, καθώς τους έχουν πουλήσει έναν λογαριασμό αγαθών.

Έχουν τροφοδοτηθεί με το κουτάλι με το αφήγημα ότι μόλις φτάσουν στην ενηλικίωση, δικαιούνται ένα αξιοπρεπές μισθό και μια πολλά υποσχόμενη σταδιοδρομία και ότι ένα πτυχίο κολεγίου είναι ένα εισιτήριο μονής κατεύθυνσης για την ευημερία. 

Έχουν οδηγηθεί να πιστεύουν ότι αυτή ήταν η πραγματικότητα για τους Baby Boomers και τη Generation X και ότι έχουν μείνει με τα απομεινάρια μιας πιο εύπορης εποχής που σπατάλησαν οι προηγούμενες γενιές.

Αυτό είναι καθαρή φαντασία.

Είναι μια κοινή παρανόηση ότι οι νέοι σήμερα βρίσκονται σε μοναδικά μειονεκτική οικονομική θέση, όταν στην πραγματικότητα, οι οικονομικοί αγώνες είναι μια εγγενής πτυχή της νεολαίας, που υπερβαίνει τις γενιές.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων στα είκοσί τους βρίσκονται ακόμα στα εκκολαπτόμενα στάδια της σταδιοδρομίας τους, με ελάχιστη εμπειρία ζωής και ελάχιστες αποταμιεύσεις στο όνομά τους. Είναι πλάνη να υποθέσουμε ότι οι προηγούμενες γενιές εξαιρέθηκαν από τέτοιες κακουχίες.

Οι Baby Boomers και η Generation X, οι οποίοι υπέμειναν μια παρατεταμένη στασιμοπληθωριστική κρίση καθ 'όλη τη δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ενώ παλεύουν με τον πόλεμο του Βιετνάμ. 

Ο δικός μου παππούς, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, έχασε μια σημαντική περιουσία λόγω της εκτόξευσης των επιτοκίων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Μεγαλύτερη Γενιά, εν τω μεταξύ, αντιμετώπισε τις διπλές δοκιμασίες της Μεγάλης Ύφεσης και των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, καθώς και του Πολέμου της Κορέας. Η αντίληψη ότι οι νέοι σήμερα πολιορκούνται μοναδικά δεν είναι μόνο ανακριβής, αλλά και προσβολή στην ανθεκτικότητα και την επιμονή που επέδειξαν οι προηγούμενες γενιές.

Βεβαίως, οι σύγχρονοι νέοι αντιμετωπίζουν μυριάδες δημοσιονομικές προκλήσεις, από τον πληθωρισμό έως τις οικονομικές κρίσεις, και το σημερινό κλίμα στασιμοπληθωρισμού είναι αναμφισβήτητα τρομακτικό. 

Ωστόσο, αυτές οι συνθήκες δεν είναι χωρίς προηγούμενο. Το να υπονοούμε ότι οι νέοι σήμερα αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς αντιξοότητες είναι σαν να παραβλέπουμε το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο οι προηγούμενες γενιές επέμειναν και θριάμβευσαν πάνω στις δικές τους δοκιμασίες.

Η ιδέα ότι οι νέοι οφείλουν αποζημίωση για τις κακουχίες τους είναι ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο, το οποίο είναι αντίθετο με το πνεύμα της ανθεκτικότητας και της αυτοδυναμίας που έχει καθορίσει εδώ και καιρό το αμερικανικό ήθος.

Η «αριστερή» τακτική του να εκμεταλλεύεται τις ανασφάλειες και τα παράπονα των νέων, απεικονίζοντας τη ζωή τους ως εγγενώς άδικη, είναι τόσο αρπακτική όσο και ανειλικρινής. Η πραγματικότητα είναι ότι η ζωή ήταν πάντα, και θα είναι πάντα, εγγενώς άδικη.

Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε άμεση επιτυχία και ευημερία κατά την είσοδο στο εργατικό δυναμικό, χωρίς δεξιότητες, εμπειρία και εμπορεύσιμο πτυχίο. Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με σκληρή δουλειά, επιμονή και προσωπική ανάπτυξη.

Εκείνοι που είναι έξυπνοι, πολυμήχανοι, υπεύθυνοι και πρόθυμοι να καταβάλουν την απαραίτητη προσπάθεια θα βρουν πάντα το δρόμο τους. Αντίθετα, εκείνοι που στερούνται αυτών των ιδιοτήτων και αναμένουν να τους δοθεί ευημερία σε μια ασημένια πιατέλα προορίζονται για απογοήτευση.
Σεξ - οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε, οπουδήποτε.


Οι νέοι στις δυτικές κοινωνίες τείνουν να δίνουν προτεραιότητα στη σεξουαλική ικανοποίηση πάνω και πάνω από την προσωπική επιτυχία και επιτυχία. Σε πολλούς άλλους πολιτισμούς, η έμφαση δίνεται στην προσπάθεια για ατομική αριστεία πριν από την επιδίωξη ρομαντικών σχέσεων, γάμου ή σεξουαλικής δραστηριότητας.

Στη Δύση, ωστόσο, το σεξ έχει γίνει μια καθαρά ψυχαγωγική ενασχόληση, χωρίς συνέπειες, και είναι συχνά η κύρια κινητήρια δύναμη για τους εφήβους, τους εικοσάρηδες, ακόμη και τους τριαντάρηδες.

Αυτή η αλλαγή στις προτεραιότητες είχε βαθύ αντίκτυπο στην πορεία της αμερικανικής καινοτομίας, της εργασιακής ηθικής και των ακαδημαϊκών επιτευγμάτων. Ενώ η τεχνολογία έχει αναμφίβολα καλύψει μέρος του κενού όσον αφορά την παραγωγικότητα, οι πιο πρόσφατες γενιές φαίνεται να στερούνται σε μεγάλο βαθμό φιλοδοξία και κίνητρο.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την εμφάνιση ενός άλλου Άλμπερτ Αϊνστάιν, της Μαρί Κιουρί, του Ρίτσαρντ Φάινμαν, του Νίκολα Τέσλα ή ακόμα και ενός Στιβ Βόζνιακ από τη Γενιά Ζ, δεδομένης της ενασχόλησής τους με τη θυματοποίηση και τη σεξουαλική απόλαυση.

Η πολιτική αριστερά έχει εντοπίσει έξυπνα αυτή την τάση και την εκμεταλλεύεται με μεγάλη επιτυχία. Υποδαυλίζοντας τις φλόγες της σεξουαλικής επανάστασης και προωθώντας την έννοια του σεξ χωρίς συνέπειες, έχουν κατακτήσει με επιτυχία τις καρδιές και τα μυαλά των νέων.

Αυτό το δημογραφικό είναι δυσανάλογα πιθανό να υποστηρίξει πολιτικές που δίνουν προτεραιότητα στη σεξουαλική απελευθέρωση, συχνά υπό το πρόσχημα των «αναπαραγωγικών δικαιωμάτων». 

Η κυνική χειραγώγηση των βασικών επιθυμιών των νέων από τους σοσιαλιστές είναι μια διαφανής προσπάθεια να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα, η οποία δίνει προτεραιότητα στην πολιτική σκοπιμότητα έναντι της προσωπικής ευθύνης και της ηθικής ακεραιότητας.

Στην καρδιά αυτού του ζητήματος βρίσκεται ο απροκάλυπτος εναγκαλισμός του σεξουαλικού ηδονισμού από τους σοσιαλιστές, τον οποίο έχουν προωθήσει με επιτυχία στους νέους ως μορφή προσωπικής ελευθερίας. 

Το γεγονός ότι αυτή η κοσμοθεωρία οδηγεί πάντα σε μια κουλτούρα θανάτου, όπου τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας αντιμετωπίζονται με ανάλγητη περιφρόνηση, δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα.


Στην ακμή της ζωής μας, πολλοί από εμάς αναλωνόμαστε στην ιδέα του προσωπικού πεπρωμένου, σχεδόν όσο και σε πιο σαρκικές επιθυμίες. Η δυτική κοινωνία, ειδικότερα, δίνει σημαντική σημασία στη διασημότητα και την κληρονομιά που αφήνουμε πίσω μας. Όλοι έχουμε όνειρα να μας σέβονται, να μας θαυμάζουν και να ηγούμαστε μιας σταυροφορίας που φέρνει επανάσταση στον κόσμο προς το καλύτερο.

Ωστόσο, οι ψυχρές σκληρές στατιστικές δίνουν μια διαφορετική εικόνα. Η ατυχής πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς θα έχει ελάχιστη ή καθόλου επίδραση στον κόσμο με τον τρόπο που οραματιζόμαστε.

Το σκληρό ξύπνημα που οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε εγγενώς εξαιρετικοί μπορεί να είναι ένα πικρό χάπι για να καταπιούμε, ειδικά στα εφηβικά μας χρόνια και στις αρχές των είκοσι. Δεν είμαστε προικισμένοι με έμφυτο μεγαλείο, ούτε προοριζόμαστε για μεσσιανική κατάσταση.

Αν φιλοδοξούμε να επιτύχουμε κάτι αξιοσημείωτο ως άτομα, πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια μας και να καταβάλουμε την προσπάθεια που τόσοι πολλοί άλλοι είναι απρόθυμοι να δαπανήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι εκείνοι που επιτυγχάνουν σπουδαία πράγματα δεν είναι απαραίτητα πιο έξυπνοι από τον μέσο άνθρωπο. Απλώς διαθέτουν την επιμονή και το σθένος που λείπει από τους άλλους.

Ωστόσο, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν συντομεύσεις. Η γοητεία της άμεσης αναγνώρισης και του σκοπού δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρή από ό, τι είναι σήμερα στην ψηφιακή εποχή.

Στο παρελθόν, οι αντάρτες χωρίς αιτία ήταν απομονωμένοι ο ένας από τον άλλο, καθιστώντας τους λιγότερο πιθανό να εμπλακούν σε απερίσκεπτη συμπεριφορά. Τώρα, αυτά τα άτομα μπορούν να συνδεθούν με ομοϊδεάτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και να κινητοποιηθούν σε ανόητες ορδές σε μια στιγμή.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι «αριστερές» ατζέντες έχουν κάνει την εύρεση άσκοπου σκοπού απίστευτα απλή – δεν υπάρχει λόγος να πετύχεις τίποτα, να αγωνιστείς ή να επιμείνεις.

Δεν χρειάζεται να είστε καινοτόμοι ή δημιουργικοί, να ανταγωνίζεστε ή να ανεβαίνετε στην κορυφή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταστρέψετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σταθείτε πάνω στις δομές που άλλοι έχουν χτίσει και να τις μετατρέψετε σε στάχτη. Είναι απλό, πραγματικά.

Ένα πολιτικό κίνημα χωρίς ντροπή είναι ένας τρομερός αντίπαλος, κυρίως επειδή η ηθική δεν αποτελεί πλέον παράγοντα συμμετοχής των μελών του. 

Όταν η δικαιολόγηση βασίζεται σε υποκειμενικά συναισθήματα, παρόρμηση και αυτοπροβολή και όχι στη λογική και τη συνείδηση, δεν υπάρχει τρόπος να αποτρέψουμε αυτούς τους ακτιβιστές από τους στόχους τους. 

Όταν η καταστροφή είναι ο μόνος στόχος, η διπλωματία και η συζήτηση γίνονται αδιανόητες. Είναι σαν να προσπαθείς να διαπραγματευτείς με μια ωρολογιακή βόμβα ή έναν κακοήθη όγκο.

Ο δρόμος της καταστροφής είναι ο πιο αβίαστος για κάθε κίνηση, ενώ η δημιουργία και η διατήρηση απαιτούν πολύ περισσότερη εργασία και περίσκεψη. 

Η αριστερά γνωρίζει καλά ότι η νεολαία δεν είναι φυσικά διατεθειμένη να εξετάσει τις περίπλοκες στρατηγικές μιας παρτίδας σκακιού αρκετές κινήσεις μπροστά. Αντ 'αυτού, προτιμούν να πετάξουν το ταμπλό στην άκρη σε μια κρίση απερίσκεπτης εγκατάλειψης, φουσκώνοντας τα στήθη τους σαν να έχουν βγει νικητές.

Ωστόσο, αυτή η καταστροφική παρόρμηση δεν μπορεί να συνεχιστεί επ 'αόριστον. Αν το νόημα προέρχεται αποκλειστικά από το να σπέρνεις τον όλεθρο και να αφήνεις μια κληρονομιά που έχει τις ρίζες της στην αυτοπροβολή, τότε ο κύκλος της καταστροφής πρέπει να συνεχιστεί επ' άπειρον.

Το ερώτημα παραμένει, τι γίνεται με τον προοδευτικό πεζικό στρατιώτη όταν δεν έχει απομείνει τίποτα να κατεδαφιστεί; 

Υπάρχουν μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα: οι σοσιαλιστές, απορροφημένοι από τον φανατισμό τους, στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου, ή το κατεστημένο χειραγωγεί την επόμενη γενιά για να κατασκευάσει τη δική του φυλακή, την οποία στη συνέχεια θα χαρακτηρίσει ως ουτοπία.


Φαίνεται ότι ο απώτερος στόχος των προοδευτικών ελίτ και των παγκοσμιοποιητών είναι να χρησιμοποιήσουν τους νέους και ευαίσθητους ως όπλο για να επιβάλουν βίαια σαρωτικούς κοινωνικούς μετασχηματισμούς.

Μόλις αυτά τα νεαρά, εύπιστα μυαλά υπηρετήσουν το σκοπό τους, θα φυλακιστούν σε ένα στρατόπεδο σκλάβων, όλα με το πρόσχημα της δημιουργίας μιας τέλειας κοινωνίας.

Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και είναι απίθανο να τελειώσει όσο μπορούμε όλοι να ξεπεράσουμε τη διάσπαση του Sydney Sweeney. Και αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να μάθουμε από το κορίτσι «Hawk-Tuah», είναι ότι η αριστερά και η δεξιά είναι ουσιαστικά οι ίδιες, ανέμπνευστες σταγόνες – εμψυχωμένες από την αρχέγονη μετριότητα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου