Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

”ΆΟΥΣΒΙΤΣ” ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ; ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΟ ΤΗΝ ΈΧΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ 37ΚΙΛΑ ΤΗΝ 134η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ!

ΣYΓNΩMΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΒΙΝΤΟΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΣΦΑΙΡΑΣ: ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ!


”Άουσβιτς” στο Ισραήλ; 37 κιλά την 134η ημέρα απεργίας πείνας. Πολύτεκνος Παλαιστίνιος κρατούμενος που τελεί υπό διοικητική κράτηση απροσδιόριστης κατηγορίας συνεχίζει την απεργία πείνας.

Έχει 5 παιδιά το ένα με νεφρική ανεπάρκεια έγινε σκελετός νεκρός ζωντανός μόλις 37 κιλά καθώς διανύει την 134η ημέρα απεργίας πείνας. 

Που είναι οι ανθρωπιστές του covid19 που θα σώσουν την οικουμένη όταν δεν μπορούν να σώσουν έναν άνθρωπο; Eπιδιώκει την άμεση απελευθέρωση του.. Για να έχουν πατέρα τα παιδιά του…που είναι οι υπερπροστατευτικοί πατερούληδες που μας προσέχουν;

Είναι σκάνδαλο να πεθάνει απεργός πείνας στα χέρια του ισραηλινού κράτους όσο σκάνδαλο είναι που πέθαναν απεργοί πείνας στα κάτεργα του Ερντογάν. Ένα δικαιικό σύστημα δε λειτουργεί με αδιαφάνεια μια δημοκρατία δεν είναι εκδικητική.

Πρόκειται για τον Hisham Abu Hawash που όλα τα ζωτικά του όργανα έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη ίσως και ανήκεστη.

Το Ισραήλ κάτω από την πίεση των γεγονότων και τη διεθνή καμπάνια υποστήριξης του απεργού πείνας έκανε το πρώτο βήμα την 132η ημέρα απεργίας πείνας. Πάγωσε τη διοικητική κράτηση και τον μετέφερε από τη φυλακή Ramle στο ισραηλινό νοσοκομείο Asaf Haruqie ενώ η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

 Είδε μετά από καιρό μέλη της οικογένειας του και δικηγόρο του. Και λαμβάνει την οφειλόμενη ιατροφαρμεκευτική περίθαλψη. Και αυτό είναι προς τιμήν του.

Ωστόσο θα είναι μαύρη σελίδα για το Ισραήλ που κανείς δεν αντιλέγει ότι ο λαός του και στη βιβλική περίοδο αλλά και στο Β Παγκόσμιο ήταν πολύπαθος να μην μπορέσει να ταυτιστεί μ’ έναν πάσχοντα πλέον άνθρωπο στο κατώφλι του θανάτου και να δώσει σε μια οικογένεια την οφειλόμενη χαρά... 

Ο ανθρωπισμός είναι πολύ πιο ανώτερος και μεγαλειώδης όταν επιδεικνύεται στον θεωρητικά αντίπαλο που μάλιστα είναι και εξουδετερωμένος. Τα ανθρώπινα δικαιώματα επιτάσσουν να βρεθεί μια διέξοδος.

Άλλωστε όπως είπε και ένας ισραηλινός διανοούμενος η αλήθεια του αντίπαλου στρατοπέδου είναι επίσης μια αλήθεια. Δ.Π




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου