Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

ΤΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ: ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η "ΠΑΝΔΗΜΙΑ" ΚΙ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΗΝ "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ"...

ΗΠΑ: ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ  ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
 


Γράφει ο Climate Change Dispatch

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Το KPTM Fox 42 στην Ομάχα της Νεμπράσκα ισχυρίζεται ότι η κλιματική αλλαγή συμβάλλει στην αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Αυτό είναι ψευδές.

Τα πραγματικά δεδομένα και η πιο πρόσφατη έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) δείχνουν ότι τα περιστατικά ακραίων καιρικών φαινομένων ΔΕΝ αυξάνονται, ούτε η διάρκεια ή η σοβαρότητα αυτών των φαινομένων επιδεινώνεται.

Για το άρθρο με τίτλο: "Ο κρατικός κλιματολόγος λέει ότι η κλιματική αλλαγή συμβάλλει στα έντονα καιρικά φαινόμενα" ("State Climatologist says climate change is contributing to severe weather"), το KPTM Omaha παίρνει συνέντευξη από την Martha Shulski, κλιματολόγο της πολιτείας της Νεμπράσκα, σχετικά με τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την πολιτεία.


Η Shulski συνδέει τα γεγονότα αυτά με την κλιματική αλλαγή.

"Η κλιματική αλλαγή είναι κάτι που είναι πραγματικό και είναι εδώ τώρα", δήλωσε η Shulski στο KPTM και συνέχισε: "Πραγματικά επηρεάζει τα πάντα, το ερώτημα δεν είναι αν το προκάλεσε η κλιματική αλλαγή, το ερώτημα είναι περισσότερο πόσο χειρότερο έγινε με την κλιματική αλλαγή. 

Υπάρχει μια υπογραφή της κλιματικής αλλαγής σε όλα αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε, το θέμα είναι πραγματικά μόνο πόσο ισχυρή είναι η υπογραφή"".

Κανείς δεν αμφισβητεί την ύπαρξη κλιματικής αλλαγής. Το κλίμα έχει αλλάξει σε τοπική, περιφερειακή, ηπειρωτική και παγκόσμια κλίμακα κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Ωστόσο, τα διαθέσιμα δεδομένα ΔΕΝ δείχνουν ότι η συνεχιζόμενη κλιματική αλλαγή καθιστά τις περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων πιο συχνές ή πιο σοβαρές.

Το άρθρο του KPTM εξετάζει μια πρόσφατη σειρά ανεμοστρόβιλων που έπληξαν την Αϊόβα και τη Νεμπράσκα στα μέσα Δεκεμβρίου. Όσον αφορά τους ανεμοστρόβιλους, η IPCC αναφέρει: "Υπάρχει χαμηλή εμπιστοσύνη στις παρατηρούμενες τάσεις σε φαινόμενα μικρής χωρικής κλίμακας, όπως οι ανεμοστρόβιλοι".

Όπως συζητήθηκε στο Climate at a Glance- Τυφώνες: τα δεδομένα δείχνουν πειστικά ότι ο αριθμός των ανεμοστρόβιλων μειώνεται τα τελευταία 50 χρόνια και, όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα, ο αριθμός των ισχυρών ανεμοστρόβιλων, F3 ή υψηλότερων, μειώνεται δραματικά τα τελευταία 50 χρόνια.

Από το 2017 έως το 2018, οι ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ για τη μεγαλύτερη περίοδο στην ιστορία χωρίς θάνατο από ανεμοστρόβιλο. Επίσης, το 2017 και το 2018, οι ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ για τη μεγαλύτερη περίοδο στην ιστορία χωρίς ανεμοστρόβιλο F3 ή ισχυρότερο.

Τα δύο έτη με χαμηλό ρεκόρ για τον αριθμό των ανεμοστρόβιλων σημειώθηκαν και τα δύο την περασμένη δεκαετία, το 2014 και το 2018, μια δεκαετία την οποία οι κινδυνολόγοι του κλίματος περιγράφουν τακτικά ως την πιο ζεστή στην ιστορία.

Ακόμη και αν συνυπολογίσουμε τους πρόσφατους ανεμοστρόβιλους του Δεκεμβρίου, ο αριθμός των ανεμοστρόβιλων που καταγράφηκαν το 2021 ήταν κάτω από τον μέσο όρο.

Όσον αφορά τις πλημμύρες, ένα άλλο ακραίο καιρικό φαινόμενο που η Shulski συνδέει με την κλιματική αλλαγή στην ιστορία του KPTM, ΔΕΝ υπήρξε αύξηση της συχνότητας ή της σοβαρότητας των πλημμυρών καθώς το κλίμα θερμαίνεται σε μέτριο βαθμό.

Η IPCC παραδέχεται ότι έχει "χαμηλή εμπιστοσύνη" σε οποιαδήποτε επίπτωση της κλιματικής αλλαγής όσον αφορά τη συχνότητα ή τη σοβαρότητα των πλημμυρών.

Αν και η IPCC αναφέρει στην πρόσφατη 6η 'Εκθεση Αξιολόγησης, ότι: "η συχνότητα και η ένταση των ισχυρών βροχοπτώσεων έχουν πιθανότατα αυξηθεί σε παγκόσμια κλίμακα στην πλειονότητα των χερσαίων περιοχών με καλή παρατηρησιακή κάλυψη", αναφέρει ρητά ότι: "οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις δεν οδηγούν πάντα σε μεγαλύτερες πλημμύρες".

Επιπλέον, η IPCC γράφει: "Η εμπιστοσύνη σχετικά με τις τάσεις των ροών αιχμής κατά τις προηγούμενες δεκαετίες σε παγκόσμια κλίμακα είναι χαμηλή, ... [και] υπάρχει χαμηλή εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη επίδραση στις μεταβολές των υψηλών ποτάμιων ροών σε παγκόσμια κλίμακα".

Τα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν είναι ούτε πιο συχνά ούτε πιο σοβαρά από ό,τι ήταν ιστορικά.

Δείτε περισσότερα εδώ: climatechangedispatch.com

Έντονη υπογράμμιση προστέθηκε

Εικόνα κεφαλίδας: BBC

Σημείωση του συντάκτη: Η χρήση της λέξης "πιθανό" από την IPCC στο σχόλιο σχετικά με τις βροχοπτώσεις, σημαίνει ότι είναι πιθανό οι βροχοπτώσεις να έχουν αυξηθεί, αλλά υπάρχουν ελάχιστες ή καθόλου αποδείξεις γι' αυτό.


ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ


State Climatologist Makes Fake Severe Weather Climate Claims | Principia Scientific Intl.


ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου