Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΑΣTYΝΟΜΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙ

  ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΑΣTYΝΟΜΙΚΟΙ: «Η ΑΣTYΝΟΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»



Όλο και περισσότερες είναι οι φωνές εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας που μιλάνε πλέον ανοικτά για κατάχρηση του ρόλου της αστυνομίας και των “οργάνων επιβολής της τάξης”, προς όφελος ενός πολιτικού συστήματος που έχει παταγωδώς αποτύχει. 

Οι πολιτικοί, με τη ψήφιση αναιτιολόγητων, αντισυνταγματικών και παράλογων μέτρων χρησιμοποιούν πάνοπλους αστυνομικούς και μέσα για να πατάξουν έναν ιό, που φαίνεται να κυκλοφορεί μόνο μεταξύ των “κοινών θνητών” και εντονότερα τη νύχτα…
Σαξονία-Η Αστυνομία ζητά λιγότερους περιορισμούς στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι

Με φόντο τις μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, το συνδικάτο αστυνομικών (GdP) στη Σαξονία πρότεινε την άρση των περιορισμών στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

 Λόγω της εβδομαδιαίας επανάληψης των συγκεντρώσεων και της συνακόλουθης ανάγκης για αστυνομικές επιχειρήσεις, υπάρχει η αίσθηση ότι “η αστυνομία χρησιμοποιείται καταχρηστικά ως υποκατάστατο της πολιτικής διαφωνίας“, εξήγησε την Τρίτη

“Τα κοινωνικά προβλήματα, ωστόσο, δεν μπορούν να επιλυθούν με αστυνομικά μέσα“. Γι’ αυτό θα πρέπει να εξεταστούν αλλαγές στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι όταν λήξει η ισχύουσα διάταξη.

Στη Σαξονία(σημ: κάθε κρατίδιο στη Γερμανία έχει δικούς του κανόνες), σύμφωνα με το διάταγμα , επιτρέπονται μόνο οι συνελεύσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων δέκα άτομα. Αυτό αγνοείται τακτικά από τους επικριτές των πολιτικών και αποφάσεων που έχουν εως τώρα παρθεί, οι οποίοι διαδηλώνουν στις πόλεις της Σαξονίας, ιδίως τα βράδια της Δευτέρας, μερικές φορές σε πομπές με αρκετές εκατοντάδες άτομα. Μόνο το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν επεισόδια στο Μπάουτσεν, όπου τραυματίστηκαν δώδεκα αστυνομικοί.

Η GdP δήλωσε ότι η αστυνομία πρέπει να είναι σε θέση να επικεντρωθεί σε βίαια περιστατικά που προκαλούνται από εξτρεμιστές μέσω μιας πραγματικής νομικής κατάστασης. “Δεν πρέπει να είναι καθήκον της αστυνομίας να σταματήσει μια διαμάχη απόψεων που διεξάγεται ευρέως στο δρόμο, αν είναι ειρηνική, με αστυνομικά μέσα, μόνο και μόνο επειδή η πολιτική έχει αναθέσει αυτή τη διαμάχη στην αστυνομία“.

Να σημειώσουμε οτι εδώ και αρκετές εβδομάδες πραγματοποιούνται σε χιλιάδες πόλεις στη Γερμανία κάθε Δευτέρα περίπατοι, οι οποίοι βάσει της ισχύοντος “ΚΥΑ”, δεν απαγορεύονται. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι, εμβολιασμένοι και μη, που πλέον έχουν καταλάβει προς τα πού οδεύουμε, κάνουν συμβολική κατάληψη σε δρόμους και πλατείες σε ολόκληρη τη χώρα.
Ρουμανία-Αστυνομικοί αρνούνται να ελέγξουν αν τηρείται η “καραντίνα”

Η Ρουμανία αποτελεί τη χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών ανα την υφήλιο αναλογικά με τους κατοίκους της. Επιπλέον, παρά τις πιέσεις απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους τοπικούς εκπροσώπους της, οι Ρουμάνοι (με ένα ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων της τάξης του 40%) αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν τα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει η Ε.Ε στη χώρα και ιδιαίτερα το λεγόμενο “green pass” και την υποχρέωση των πολιτών να είναι εμβολιασμένοι για να εργαστούν. Μάλλον οι αναμνήσεις απο τη δικτατορία του Τσαουσέσκου είναι ακόμα πρόσφατες. 

Τις ημέρες αυτές, εκατοντάδες χιλιάδες Ρουμάνοι, επιστρέφουν στη χώρα τους για να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειές τους και, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης και το εμβολιαστικό “στάτους”, πρέπει να περάσουν 2 εβδομάδες σε καραντίνα.

Αρκετοί αστυνομικοί αρνούνται να τους ελέγξουν και η διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών ζήτησε από την πυροσβεστική υπηρεσία να ελέγξει αν οι Ρουμάνοι που βρίσκονται σε καραντίνα τηρούν τους κανόνες.

“Με όλο το σεβασμό προς την ηγεσία του MAI(Ministerului Afacerilor Interne-Υπουργείο Εσωτερικών) και όχι μόνο, αλλά είναι σαφές ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα χάος στη Ρουμανία” , δήλωσε ο Iulian Surugiu, επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Αστυνομικών.


“Οι Ρουμάνοι δεν θα πρέπει να μένουν όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους με τις ώρες τους στα αεροδρόμια ή στα σύνορα. Όσον αφορά το έργο της πυροσβεστικής, δεν νομίζω ότι θα συμβεί αυτό, διότι ο πολίτης αναρωτιέται: Γιατί να δείξω στη πυροσβεστική τη ταυτότητα μου; Είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό; Θέλω να πω, δεν μπορείτε να αναθέσετε κάποια καθήκοντα μόνο και μόνο επειδή κάποιος το θέλει.”, συνέχισε ο κύριος Surugiu.

Θα δημιουργηθεί ένα απερίγραπτο χάος. Και ποιος ξέρει, δυστυχώς, τι περιστατικά μπορεί να συμβούν όταν ο πυροσβέστης χτυπήσει την πόρτα του πολίτη. Θα νομίζει ότι το σπίτι του καίγεται ή κάτι τέτοιο. Ο καλύτερος κανόνας είναι η συνείδησή μας.

“Ένας πυροσβέστης δεν έχει το δικαίωμα να εξακριβώσει τα στοιχεία ενός άλλου πολίτη. Αλλά αν καταπατήσουμε το Σύνταγμα, μπορούμε επίσης να νομιμοποιήσουμε ο ένας τον άλλον”, συμπληρώνει ο κος Iulian Surugiu.

“Έχουμε μια πρωτοφανή κατάσταση στο επίπεδο του Υπουργείου Εσωτερικών, δεδομένου ότι έχουμε αναφέρει το γεγονός ότι αυτοί οι έλεγχοι στα άτομα για τα οποία έχει διαταχθεί το μέτρο της καραντίνας δεν είναι ευθύνη της Ρουμανικής Αστυνομίας και των αστυνομικών.”

Όλο και περισσότεροι αστυνομικοί αρνούνται να εκτελέσουν τέτοια καθήκοντα υπό αυτές τις συνθήκες και χθες έγινε μια συνάντηση σε επίπεδο διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου προσπάθησαν να αντικαταστήσουν αυτή την άρνηση των αστυνομικών με τη συμμετοχή πυροσβεστών, χωροφυλάκων και άλλων στρατιωτικών κατηγοριών σε αυτή τη δραστηριότητα”, δήλωσε ο Cosmin Andreica, επικεφαλής της EUROPOL.

Ο κύριος Andreica συνέχισε τονίζοντας μάλιστα τα παρακάτω:

“Οι πυροσβέστες θα καταλήξουν να εξευτελίζονται από τους πολίτες που γνωρίζουν το νόμο

Αυτοί που κατέχουν πολιτικές θέσεις στο ΜΑΙ, οι υφυπουργοί Ντεσπέσκου και Αραφάτ έχουν ενεργοποιήσει τα “τσιράκια” τους και τα έχουν “καθυποτάξει” εναντίον του πληθυσμού.

Μόλις είδαν ότι οι αστυνομικοί είχαν μελετήσει προσεκτικά την περιγραφή των καθηκόντων τους και διαπίστωσαν ότι δεν είχαν καμία αρμοδιότητα στο πλαίσιο του ελέγχου των προσώπων κατά των οποίων ελήφθη το μέτρο καραντίνας/απομόνωσης, επικράτησε πανικός στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Αλλά η λύση ήρθε γρήγορα. Οι δύο υφυπουργοί απαιτούσαν παράνομα από τους πυροσβέστες να διεξάγουν δραστηριότητες επαλήθευσης σε άτομα σε καραντίνα.

Το μόνο πρόβλημα, ένα “μικρό” μάλιστα, είναι ότι οι πυροσβέστες δεν επιτρέπεται καν από το νόμο.





Ωστόσο, κάθε στρατιωτικός, είτε πρόκειται για πυροσβέστη, εκτός από τον όρκο που έχει δώσει να σέβεται το Νόμο, έχει την υποχρέωση να αρνείται προδήλως παράνομες εντολές!

Δεν μας ενδιαφέρει πώς η διοίκηση του Υπουργείου σκοπεύει να ασκήσει την εντολή της, αλλά όσο οι πυροσβέστες δεν έχουν τέτοιες αρμοδιότητες για να κάνουν εξακρίβωση σε ανθρώπους, θα βρεθούμε στη γελοία κατάσταση όπου δύο πυροσβέστες μπροστά στην πόρτα ενός ατόμου σε καραντίνα θα καταλήγουν να καλούν το 100 επειδή το άτομο αρνείται να γίνει η εξακρίβωση και ο έλεγχος μπροστά τους.

Βασικά, η υποχρέωση ταυτοποίησης υφίσταται μόνο ενώπιον αστυνομικών, χωροφυλάκων και αξιωματικών της τοπικής αστυνομίας”


*Η φωτογραφία είναι απο τη πόλη Stralsund της Γερμανίας

ΠΗΓΗ


1 σχόλιο:

  1. Oi politikoi kathe xoras exoyn tin entyposi oti i xora pou kyvernoun einai idioktisia tous kai mporoun na kanoun o,ti theloun me tous laous, tous opoious theoroun sklavous.I astynomia sunithos pernei to meros ton politikon. Ksypniste. Oi politikoi kai i astynomia yparxoun gia na ypiretoun tous laous kai oxi to antitheto. Einai thetiko ot merikoi astynomikoi arxisan na to katalavainoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή