Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

ΕΝΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ" ΟΙ "ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ" ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ ΣΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ


Η ΝΟΣΗΣΗ ΑΠΟ COVID-19 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΠΙΘΑΝΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ!


Του Joseph Mercola
Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Εάν έχετε νοσήσει από COVID-19 , έστω και ένα ήπιο κρούσμα, σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, καθώς έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσετε μακροχρόνια ανοσία, σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

Στην πραγματικότητα, είναι πιθανό να έχετε ανοσία εφ' όρου ζωής, όπως συμβαίνει με την ανάρρωση από πολλούς μολυσματικούς παράγοντες - αφού έχετε την ασθένεια και αναρρώσετε, έχετε ανοσία, πιθανότατα για τη ζωή.

Τα στοιχεία είναι ισχυρά και πολλά υποσχόμενα και θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτα και παρήγορα νέα για ένα κοινό που πέρασε το τελευταίο έτος, σε πανικό για τον SARS-CoV-2.

Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μακροχρόνια ανοσία.

Οι αρχικές αναφορές ότι η ανοσία του COVID ήταν παροδική ήταν εσφαλμένες

Οι εποχικοί κορωνοϊοί, ορισμένοι από τους οποίους προκαλούν κοινά κρυολογήματα, παράγουν μόνο βραχύβια προστατευτική ανοσία, με επαναμολύνσεις να συμβαίνουν έξι έως 12 μήνες μετά την προηγούμενη μόλυνση.

 Τα πρώιμα δεδομένα για το SARS-CoV-2 διαπίστωσαν επίσης ότι οι τίτλοι αντισωμάτων μειώθηκαν γρήγορα τους πρώτους μήνες μετά την ανάκαμψη από τον COVID-19, με αποτέλεσμα ορισμένοι να εικάζουν ότι η προστατευτική ανοσία έναντι του SARS-CoV-2 μπορεί επίσης να είναι βραχύβια.

Ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης, ο Ali Ellebedy, Ph.D., αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας και ανοσολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, επεσήμανε ότι αυτή η υπόθεση είναι εσφαλμένη, δηλώνοντας σε ένα δελτίο τύπου:

«Το περασμένο φθινόπωρο, υπήρξαν αναφορές ότι τα αντισώματα εξασθενούσαν γρήγορα μετά τη μόλυνση με τον ιό που προκαλεί το COVID-19 και τα κύρια μέσα ενημέρωσης το ερμήνευσαν ότι σημαίνει ότι η ανοσία δεν ήταν μακροχρόνια. 

Αλλά αυτό είναι μια παρερμηνεία των δεδομένων. Είναι φυσιολογικό τα επίπεδα αντισωμάτων να μειώνονται μετά από οξεία μόλυνση, αλλά δεν πέφτουν στο μηδέν, πλατώνουν.»

Οι ερευνητές βρήκαν ένα διφασικό μοτίβο συγκεντρώσεων αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2, στο οποίο βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις αντισωμάτων στην οξεία ανοσοαπόκριση που εμφανίστηκε τη στιγμή της αρχικής μόλυνσης.

Τα αντισώματα μειώθηκαν τους πρώτους μήνες μετά τη μόλυνση, όπως θα έπρεπε να αναμένεται, και στη συνέχεια ισοπεδώθηκαν σε περίπου 10% έως 20% της μέγιστης συγκέντρωσης που ανιχνεύθηκε. Σε ένα σχόλιο για τη μελέτη, ο Andreas Radbruch και ο Hyun-Dong Chang του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών Ρευματισμών του Βερολίνου εξήγησαν:

«Αυτό είναι σύμφωνο με την προσδοκία ότι το 10-20% των πλασματοκυττάρων σε μια οξεία ανοσολογική αντίδραση μετατρέπονται σε πλασματοκύτταρα μνήμης και είναι μια σαφής ένδειξη μιας μετατόπισης από την παραγωγή αντισωμάτων από βραχύβια κύτταρα πλάσματος στην παραγωγή αντισωμάτων από κύτταρα πλάσματος μνήμης . 

Αυτό δεν είναι απροσδόκητο, δεδομένου ότι η ανοσολογική μνήμη σε πολλούς ιούς και εμβόλια είναι σταθερή για δεκαετίες, αν όχι για μια ζωή».

Όταν εμφανίζεται μια νέα λοίμωξη, τα κύτταρα που ονομάζονται πλασμαβλάστες παρέχουν αντισώματα, αλλά όταν ο ιός απομακρυνθεί, τα Β κύτταρα μνήμης μεγαλύτερης διάρκειας μετακινούνται για να παρακολουθούν το αίμα για σημεία επαναμόλυνσης.

Τα πλασματοκύτταρα μυελού των οστών (BMPCs) υπάρχουν επίσης στα οστά, ενεργώντας ως «επίμονες και βασικές πηγές προστατευτικών αντισωμάτων». Σύμφωνα με τον Ellebedy, «Ένα πλασματοκύτταρο είναι η ιστορία της ζωής μας, όσον αφορά τα παθογόνα στα οποία έχουμε εκτεθεί», και σε αυτά τα μακρόβια BMPCs είχαν ανοσία στο SARS-CoV-2.

Πιθανή μακροπρόθεσμη ανοσία μετά τη μόλυνση από COVID-19

Για τη μελέτη, συλλέχθηκαν δείγματα αίματος από 77 άτομα που είχαν αναρρώσει από τον COVID-19, περίπου ένα μήνα μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. οι περισσότεροι είχαν βιώσει ήπιες περιπτώσεις. 

Επιπρόσθετα δείγματα αίματος συλλέχθηκαν άλλες τρεις φορές σε μεσοδιαστήματα τριών μηνών για την παρακολούθηση της παραγωγής αντισωμάτων. Τα κύτταρα Β μνήμης και ο μυελός των οστών συλλέχθηκαν επίσης από ορισμένους από τους συμμετέχοντες.

Τα επίπεδα των αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2 της πρωτεΐνης ακίδας (S) μειώθηκαν γρήγορα τους πρώτους τέσσερις μήνες μετά τη μόλυνση και στη συνέχεια επιβραδύνθηκαν τους επόμενους επτά μήνες. 

Το πιο συναρπαστικό μέρος της έρευνας είναι ότι, τόσο στους επτά μήνες όσο και στους 11 μήνες μετά τη μόλυνση, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες είχαν BMPC που εκκρίνουν αντισώματα ειδικά για την πρωτεΐνη ακίδας που κωδικοποιείται από τον SARS-CoV-2.

Τα BMPC βρέθηκαν σε ποσότητες παρόμοιες με εκείνες που βρέθηκαν σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά του τετάνου ή της διφθερίτιδας, τα οποία θεωρείται ότι παρέχουν μακροχρόνια ανοσία.

«Συνολικά, τα δεδομένα μας παρέχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 στους ανθρώπους καθιερώνει σθεναρά τα δύο σκέλη της χυμικής ανοσολογικής μνήμης: τα μακρόβια BMPC και τα Β κύτταρα μνήμης», σημείωσαν οι ερευνητές. 

Αυτή είναι ίσως η καλύτερη διαθέσιμη απόδειξη μακροχρόνιας ανοσίας, εξήγησαν οι Radbruch και Chang, επειδή αυτή η ανοσολογική μνήμη είναι ένα ξεχωριστό μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι απαραίτητο για τη μακροπρόθεσμη προστασία, πέρα ​​από την αρχική ανοσοαπόκριση στον ιό:

«Στη φάση μνήμης μιας ανοσολογικής απόκρισης, τα Β και Τ κύτταρα που είναι ειδικά για έναν ιό διατηρούνται σε κατάσταση λήθαργου, αλλά είναι έτοιμα να δράσουν εάν συναντήσουν ξανά τον ιό ή ένα εμβόλιο που τον αντιπροσωπεύει. Αυτά τα κύτταρα μνήμης Β και Τ προκύπτουν από κύτταρα που ενεργοποιήθηκαν στην αρχική ανοσολογική αντίδραση.

Τα κύτταρα υφίστανται αλλαγές στο χρωμοσωμικό τους DNA, που ονομάζονται επιγενετικές τροποποιήσεις, που τους επιτρέπουν να αντιδρούν γρήγορα σε επακόλουθα σημάδια μόλυνσης και να οδηγούν τις αποκρίσεις προσανατολισμένες στην εξάλειψη του παράγοντα που προκαλεί την ασθένεια.

Τα Β κύτταρα έχουν διπλό ρόλο στην ανοσία: παράγουν αντισώματα που μπορούν να αναγνωρίσουν ιικές πρωτεΐνες και μπορούν να παρουσιάσουν μέρη αυτών των πρωτεϊνών σε συγκεκριμένα Τ κύτταρα ή να εξελιχθούν σε πλασματοκύτταρα που εκκρίνουν αντισώματα σε μεγάλες ποσότητες.

Πριν από περίπου 25 χρόνια, έγινε προφανές ότι τα κύτταρα πλάσματος μπορούν να γίνουν τα ίδια κύτταρα μνήμης και μπορούν να εκκρίνουν αντισώματα για μακροχρόνια προστασία. Τα πλασματοκύτταρα μνήμης μπορούν να διατηρηθούν για δεκαετίες, αν όχι για μια ζωή, στον μυελό των οστών. ”

Επιπλέον, το 2020 αναφέρθηκε ότι τα άτομα που είχαν αναρρώσει από τον SARS-CoV - έναν ιό που σχετίζεται γενετικά με τον SARS-CoV-2 και ανήκει στο ίδιο ιικό είδος - διατήρησαν σημαντικά επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων τουλάχιστον 17 χρόνια μετά αρχική μόλυνση.

 Αυτό υποδηλώνει επίσης ότι πρέπει να αναμένεται μακροπρόθεσμη ανοσία έναντι του SARS-CoV-2. Ο Ellebedy είπε μάλιστα ότι η προστασία είναι πιθανό να συνεχιστεί «επ' αόριστον»:

«Αυτά τα κύτταρα [BMPC] δεν διαιρούνται. Είναι σε ηρεμία, απλώς κάθονται στο μυελό των οστών και εκκρίνουν αντισώματα. Το κάνουν αυτό από τότε που επιλύθηκε η μόλυνση και θα συνεχίσουν να το κάνουν επ' αόριστον».

Βιβλιογραφικές αναφορές














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου