Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

NΟΡΒΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΜΕΤΡΑ "ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ"


ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΠΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ  ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΗN 
ΟΜΙΚΡΟΝ!




Μπόρις Τζόνσον: το 90% των ασθενών με Covid-19 που εισήχθησαν στις ΜΕΘ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι διπλά εμβολιασμένοι!

3πλά και 2πλά εμβολιασμένοι νοσούν από την Όμικρον. Noρβηγική μελέτη: κολλάνε την όμικρον και οι τριπλά εμβολιασμένοι. 21 υγειονομικοί από τους 33 συμμετέχοντες σε ιδιωτική βραδιά μολύνθηκαν με το Omicron! 

Μπόρις Τζόνσον: το 90% των ασθενών με Covid-19 που εισήχθησαν στις ΜΕΘ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι διπλά εμβολιασμένοι!

Έως και το 90% των ασθενών με Covid-19 που εισήχθησαν στην εντατική στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν λάβει την αναμνηστική 3η δόση εμβολίου, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον την Τετάρτη (29 Δεκεμβρίου). 

«Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που εισήχθησαν στην εντατική στα νοσοκομεία μας είναι εκείνοι που δεν έχουν λάβει αναμνηστική δόση», είπε ο συντηρητικός ηγέτης στο περιθώριο επίσκεψης σε κέντρο εμβολιασμού. 

«Έχω μιλήσει με γιατρούς που λένε ότι έως και το 90% των ατόμων στην εντατική δεν έχουν λάβει την αναμνηστική δόση», πρόσθεσε, ανανεώνοντας την έκκλησή του να λάβει ο πληθυσμός μια επιπλέον δόση.

Συμπέρασμα πρώτον εκ του αποτελέσματος κινδυνεύουν περισσότερο οι διπλοεμβολιασμένοι να βρεθούν στη ΜΕΘ.

Συμπέρασμα δεύτερον υπάρχει τσουνάμι αρνητών τρίτης δόσης. Τεράστια προφανώς η αποχή από την αναμνηστική.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Boris Johnson και οι Βρετανοί γιατροί που καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Noρβηγική μελέτη: κολλάνε την όμικρον και οι τριπλά εμβολιασμένοι. (rtbf 29/12/21) Αυτό το δεδομένο ακυρώνει στην πράξη τις φρούδες ελπίδες του Τζόνσον για την αποτελεσματικότητα της 3ης δόσης. Και διπλά και τριπλά εμβολιασμένοι είναι εκτεθειμένοι ίσως και κατά προτεραιότητα στην όμικρον.

Αναφέρει μάλιστα ως παράδειγμα την εξής περίπτωση: Μετά από ένα ιδιωτικό πάρτι, 21 από τους 33 συμμετέχοντες μολύνθηκαν με το Omicron όλοι ήταν εμβολιασμένοι και μάλιστα ήταν υγειονομικοί. 

Οπότε προς τι η καρατόμηση 7.000 υγειονομικών; Αντί να αναθεωρήσουν ως προς υγειονομικούς εμμένουν και επεκτείνουν στους άνω τα 60 και θέλουν να στήσουν εμβολιακό μπλόκο πειραματικού υποχρεωτικού εμβολιασμού και για άλλες ηλικίες.

Ακόμη και με τους συμμετέχοντες να έχουν λάβει όλοι μια αναμνηστική δόση, ένα συμβάν υπερ-πολλαπλασιασμού είναι ακόμα δυνατό με την παραλλαγή Omicron, δείχνει μια πρόσφατη νορβηγική μελέτη. 

Mια πολύ πρόσφατη μελέτη από τη Νορβηγία αναφέρει : κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού πάρτι όπου όλοι οι καλεσμένοι είχαν λάβει τρεις δόσεις εμβολίων, τα δύο τρίτα από τους καλεσμένους μολύνθηκαν το ίδιο βράδυ.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε σε προδημοσίευση, αναλύει αυτό που ονομάζεται συμβάν «υπερ-μόλυνσης» που συνέβη στις αρχές Δεκεμβρίου στις Νήσους Φερόε. 33 άτομα, όλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, παρακολούθησαν μια ιδιωτική συνάντηση. 

Αρκετοί συμμετέχοντες παρατήρησαν συμπτώματα τις επόμενες ημέρες και έκαναν μια εξέταση PCR, η οποία ήταν θετική. Οι άλλοι συμμετέχοντες στη συνέχεια πραγματοποίησαν επίσης τεστ PCR και 21 από τους 33 συμμετέχοντες βρέθηκαν θετικοί.

Αυτό το ασυνήθιστα υψηλό «ποσοστό επίθεσης» οδήγησε τον επικεφαλής ιατρό να ζητήσει την αλληλουχία του γονιδιώματος του ιού… και κάπως έτσι αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το στέλεχος Omicron στο νησί. 

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι όλοι οι μολυσμένοι συμμετέχοντες όχι μόνο είχαν εμβολιαστεί αλλά είχαν λάβει όλοι την αναμνηστική τους δόση τους προηγούμενους δυόμισι μήνες. Όλοι είχαν επίσης βγει αρνητικοί μέσα σε 36 ώρες από την εκδήλωση.

Όλες οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν ήταν συμπτωματικές: τα πιο κοινά συμπτώματα ήταν μυαλγίες πόνος στις αρθρώσεις, κόπωση και πυρετός. Κανείς δεν εισήχθη στο νοσοκομείο.

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η παραλλαγή Omicron μπορεί να οδηγήσει σε υπερ-εξάπλωση ακόμη και σε άτομα που έχουν τριπλά εμβολιαστεί, και ως εκ τούτου τη συνεχιζόμενη σημασία της κοινωνικής απόστασης και της αποφυγής μεγάλων εορταστικών συγκεντρώσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας για την πρόληψη πιθανών γεγονότων υπερδιάδοσης. 

Υπογραμμίζουν επίσης τη μικρότερη περίοδο επώασης για το Omicron από ό,τι για τις προηγούμενες παραλλαγές.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου