Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ


AΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 



Της Μαρίας Α

ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ! ΈΛΛΗΝΕΣ! ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΔΕΛΦΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ

Στο κείμενο που ακολουθεί, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως έχω καλή πρόθεση. Απλά εκφράζω τη βαθειά αγωνία που έχω τον τελευταίο καιρό, για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στην Παγκόσμια κοινότητα. 

Εστιάζω όμως πολύ περισσότερο στη δική μου πατρίδα, την Ελλάδα. Θέλω να τονίσω πως ανήκω στην κατηγορία των πολιτών που δυστυχώς αυτή την στιγμή έχω περιθωριοποιηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και αισθάνομαι να βιώνω τραγικές στιγμές βίας και αποκλεισμού, παρότι είμαι νομοταγής Ελληνίδα πολίτης. 

Μέχρι χθες, ανήκα στην Ελληνική κοινότητα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας μας, ακολουθώντας τους νόμους και τους κανόνες της πολιτείας. 

Αυτό προτίθεμαι να συνεχίσω να κάνω, εφ’ όσον οι νόμοι αυτοί παραμείνουν σταθεροί και υποστηρικτικοί προς τους πολίτες της, που θα επιτρέπουν την ελεύθερη βούληση και θα τηρούν όλους τους κανόνες της δημοκρατικής σκέψης.

Συνεχίζοντας, τονίζω πως υποστηρίζω και επιθυμώ να διατηρήσω το αναφαίρετο δικαίωμά μου, που θεωρώ πως είναι πέρα για πέρα δημοκρατικό και το οποίο ονομάζεται «επιλογή». 

Πιστεύω πως έχω αυτό το δικαίωμα, να επιλέξω και να αποφασίσω εάν θα εμβολιαστώ εγώ και τα παιδιά μου. Είμαι άνθρωπος νοήμονας που αν μη τι άλλο, περιμένω από την πολιτεία να με ενημερώσει με συνείδηση και επιστημονικές τεκμηριώσεις γύρω από το θέμα αυτό. 

Όπως με «βομβαρδίζει» με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθημερινά, ενσπείροντας τον τρόμο σε εμένα και τον Ελληνικό λαό, θα ήθελα με την ίδια λογική, αλλά με αντίθετη διάθεση, να οργανώσει επιστημονικά debate, προσκαλώντας σε αυτά διακεκριμένους επιστήμονες. 

Επιστήμονες που θα προέρχονται από διαφορετικές τοποθετήσεις (υπέρ και ενάντια του εμβολίου). Να ακούσω τις απόψεις και των δύο πλευρών. Τεκμηριωμένες με στοιχεία αληθινά (και από τους μεν και από τους δε), ώστε να κατανοήσω ακριβώς τι συμβαίνει. 

Η υποχρεωτικότητα χωρίς σωστή ενημέρωση, δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να καταλάβουν όλοι και να συνειδητοποιήσουν  επιτέλους, ότι το μόνο που καταφέρνουν οι κυβερνώντες με τη λογική της επιβολής, είναι να οδηγούν το λαό σε διχασμό και αμφιβολίες που τον διασύρουν σε έναν αγώνα προσωπικής αναζήτησης, στην απεγνωσμένη προσπάθεια που καταβάλουν για να ανακαλύψουν μόνοι τους την αλήθεια. 

Το αποτέλεσμα είναι να τον αποτρέπουν μακριά από τον εμβολιασμό καθώς επίσης και από τους κυβερνητικούς επιστήμονες και γιατρούς. Οργανώστε ενημερώσεις με παρουσία και από τις δυο αντικρουόμενες επιστημονικές ομάδες. Δώστε μου την ευκαιρία να σας ακούσω.

 Βοηθήστε με να ανακαλύψω την αλήθεια, διοργανώνοντας, όσες φορές και αν χρειαστεί, συνομιλίες τύπου debate. Θα ήθελα να ακούσω τις διχογνωμίες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους πολιτικούς στους προεκλογικούς αγώνες και να πάρω συνειδητά πλέον τις αποφάσεις μου. 

Άλλωστε αυτό δεν κάνετε σε κάθε προεκλογικό αγώνα; Εκεί γιατί το διοργανώνετε, ενώ τώρα το αποφεύγετε; Φοβάστε; Τι είναι αυτό που σας κρατάει μακριά από την ενημέρωση του λαού; Μήπως τα στοιχεία που εμείς οι αρνητές έχουμε, είναι πιο ισχυρά από αυτά των δικών σας επιστημονικών ομάδων; 

Μήπως γι’ αυτό προσπαθείτε να μας επιβάλετε τα δικά σας πιστεύω, θεσπίζοντας νόμους που εξοντώνουν το λαό σας; Που τον οδηγούν σε θυμό και απρόβλεπτες αρνητικές συμπεριφορές; Και άραγε γιατί; Επειδή έχετε την εξουσία που εμείς σας δώσαμε με την ψήφο μας; 

Μα η ψήφος μας σας δόθηκε για να μας προστατεύετε και όχι για να μας εξοντώσετε οικονομικά και ψυχικά. Όχι για να μας ανακοινώνετε παράλογους και αντισυνταγματικούς νόμους που τους ψηφίζετε σε μια νύχτα. Κάθε πρωί ξυπνάω με την ίδια αγωνία. Την αγωνία πως θα ακούσω και πάλι καινούργιους νόμους που θα ανακοινώσετε με ευκολία και χωρίς κανέναν ενδοιασμό. 

Αυτό που ζητώ είναι οι κυβερνώντες μας, οι επιστημονικές σας ομάδες, οι δικαστές και γενικότερα όλοι οι εκπρόσωποι της πολιτείας μας, να μου εμπνεύσουν με τις ειλικρινείς γνώσεις τους και τη στάση ζωής τους, την εμπιστοσύνη που κάθε Έλληνας πολίτης θα ήθελε να έχει απέναντι στους ηγέτες του. Πού βρίσκονται αυτές οι αξίες σας; Μήπως άραγε έχουν χαθεί στη δίνη της αισχροκέρδειας;

Από τα λίγα που γνωρίζω, είναι ότι το  σκεύασμα που εσείς ονομάζετε εμβόλιο, βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Γνωρίζω επίσης από τα επίσημα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα ολοένα και πιο συχνά, ότι καμία εταιρεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τις γνωστές και σοβαρές παρενέργειες που προκαλεί ήδη σε εκατοντάδες ανθρώπους. 

Επίσης γνωρίζω ότι καμία από τις εταιρείες που δημιούργησαν το εμβόλιο, δεν το συνοδεύει με εσώκλειστες οδηγίες, πράγμα που η διεθνής νομοθεσία επιβάλει να υπάρχει σε κάθε φαρμακευτικό σκεύασμα που κυκλοφορεί (ακόμη και στο πιο ασήμαντο και ακίνδυνο). 

Κάνω λάθος για όλα αυτά; Ίσως! Το μόνο όμως που ζητώ είναι να μου το αποδείξετε με επίσημα και τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία. Και τότε να είστε σίγουροι πως εγώ πρώτη, θα οδηγηθώ στον εμβολιασμό. Αποδείξτε το λοιπόν. Τι φοβάστε; Σύμμαχο δεν θέλετε το λαό σας; Με τις αποδείξεις που σας ζητώ, είμαι σίγουρη πως σύμμαχο θα τον έχετε!

Υπενθυμίζω πως τελευταία φορά που κράτος επέβαλε ιατρικές πράξεις χωρίς τη συναίνεση του λαού, ήταν στη Ναζιστική Γερμανία. Με τη λήξη του πολέμου, οι άνθρωποι αυτοί καταδικάστηκαν με την κατηγορία των αποτρόπαιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. 

Μήπως αυτό πρέπει να το σκεφτούν όσοι από τους ηγέτες των κρατών συνεχίζουν και σήμερα να επιβάλλουν την ίδια τακτική στους λαούς; 

Μήπως θεωρηθούν οι απ’ ευθείας συνεχιστές των ίδιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας; Μήπως πρέπει να αναλογιστούν ότι μελλοντικά και αυτοί οι ίδιοι θα προσαχθούν σε διεθνή δικαστήρια για αποτρόπαια εγκλήματα; 

Αναλογίζεστε ότι υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων του λαού σας που είναι άμισθοι εδώ και τρεις μήνες; Ότι είναι πλέον αδύνατον να βιοποριστούν; Ότι αυτή η κατάσταση τους οδηγεί στο σοβαρό θέμα της επιβίωσης, έχοντας ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης; 

Μεταφέροντας την αγωνία μου, αναφέρω πως ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους (όπως συμβαίνει σε κάθε κοινωνική ομάδα), υπάρχουν άνθρωποι δυνατοί που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. 

Όμως υπάρχουν και συνάνθρωποι με λιγότερες ψυχικές αντοχές, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται κίνδυνοι. Γιατί πιθανά στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τις οικογένειές τους και κυρίως τα παιδιά τους, θα οδηγηθούν σε παραβατικές συμπεριφορές. 

Συμπεριφορές που θα αποβούν εις βάρος τους ή εις βάρος άλλων συνανθρώπων τους. Χωρίς να είναι επιλογή τους. Η πολιτεία μας καθώς και κάθε δικαστική αρχή, έχουν τεράστια ευθύνη προς τους ανθρώπους αυτούς.

Γίνετε λοιπόν σύμμαχοι του λαού σας, για να μας έχετε στο πλευρό σας. Δεν είμαστε εναντίον σας, σε αντίθεση με εσάς που οι πράξεις σας μας δηλώνουν πως είστε εχθροί μας. 

Κάντε κάτι, να αισθανθούμε ότι μας στηρίζετε, μας νοιάζεστε αληθινά και ειλικρινά, με τα έργα σας και την αποτελεσματική σας προσπάθεια. Όχι με τη βία. Όχι με την επιβολή. Αλλά με την ειλικρινή και έμπρακτη αγάπη σας. 

Εγώ προσωπικά, εκλιπαρώ για την αμέριστη συμπαράσταση της πατρίδας μου. Μοναδική μου επιθυμία είναι να λειτουργήσω συναινετικά και να υποστηρίξω τα πιστεύω μου, με γνώμονα πάντα την αγάπη και την ανθρωπιά που με αγωνία προσπαθώ να διατηρήσω. 

Για να τα καταφέρω όμως, θέλω να έχω το νόμιμο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και επιλογής των πράξεών μου. Θέλω να συνεχίσω και να παραμείνω συνάνθρωπος μονιασμένος με όλους. 

Θέλω να με ενώνουν τα διαφορετικά πιστεύω μου, τα οποία θα εφαρμόζω, χωρίς να γίνομαι εχθρός ούτε του λαού μου, ούτε της πατρίδας μου. Θέλω να συνεχίσω να ζω ειρηνικά και αδελφωμένα με όλους, στην όμορφη Ελλάδα μας.


Μαρία Α.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου