Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΕΧΕΙ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ "ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΣΟΥ! ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΤΑΡΑΧΕΣ… 
12 ΒΙΝΤΕΟ

Σείεται η Ευρώπη από ογκωδέστατες και μαχητικές συγκεντρώσεις κατά υποχρεωτικού εμβολιασμού. Λονδίνο, Παρίσι, Αμβούργο, Βαρκελώνη, Κοπεγχάγη, Λουξεμβούργο, Γλασκόβη πόλεις Ιταλίας, Ολλανδίας, Αυστρίας κ.α και σήμερα ήταν η σειρά των Βρυξελλών. 

Περίπου 50.000 άτομα σύμφωνα με τους διοργανωτές,3.500 για την αστυνομία βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών την Κυριακή για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με το ναζιστικού τύπου υποχρεωτικό πειραματικό ψευδεπίγραφο εμβολιασμό ( και μολύνεσαι και μεταδίδεις) και τη χρήση του Covid Safe Ticket (CST, το πάσο υγείας που απαιτείται για την πρόσβαση σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.λπ.).

Αστυνομοκρατία στις Βρυξέλλες στο ένα χέρι το γκλομπ στο άλλο την ένεση το καθεστώς!! Κατά κύματα μυριάδες πάνοπλοι αστυνομικοί επιχειρούν να εκκενώσουν κεντρικά σημεία της πόλης από διαδηλωτές….





Όπως και στις δύο προηγούμενες πορείες, στις 21 Νοεμβρίου και στις 5 Δεκεμβρίου, η πορεία ξεκίνησε από τον Gare du Nord για να φτάσει στο Parc du Cinquantenaire στην καρδιά της πρωτεύουσας της εστεμμένης ΕΕ. 

Οι συμπλοκές ξέσπασαν γύρω στις 16:15. Θεωρώντας ότι η καταμέτρηση των 35.000 ατόμων που υπολόγισε η αστυνομία των Βρυξελλών-Ixelles κατά την πρώτη διαδήλωση ήταν εσφαλμένη, οι διοργανωτές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν κάμερες για να κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς. 

Για την Πράξη Ι, είχαν μετρήσει στην πραγματικότητα 76.000 διαδηλωτές, βασιζόμενοι στις πρώτες γραμμές και την απόσταση στην οποία εκτεινόταν η πορεία στις 21 Νοεμβρίου. Για αυτήν την τρίτη εκδήλωση, παρουσίασαν τον αριθμό των 50.000 συμμετεχόντων.

Διαδήλωση κατά του CST: ξεσπούν συγκρούσεις
Όπως και στις δύο πρώτες διαδηλώσεις, ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία. 

Γύρω στις 16:15 μικρή ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε στους αστυνομικούς πετώντας εναντίον τους κροτίδες, κλαδιά, πέτρες από το πλακόστρωτο και γυάλινα μπουκάλια. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, χωρίς να καταφέρει να ηρεμήσει τα πνεύματα.


Την Τετάρτη, η κολεκτίβα Belgium United for Freedom, ως διοργανώτρια, είχε ωστόσο καλέσει τους συμμετέχοντες να διατηρήσουν ειρηνικό και ουδέτερο χαρακτήρα στη διαδήλωση.


Την Κυριακή,η αστυνομία είχε ελέγξει πολλούς επιβάτες που έφευγαν από το Gare du Nord για να ελέγξει ότι δεν βρέθηκε κανένα απαγορευμένο ή επικίνδυνο αντικείμενο

Όπως τον Νοέμβριο και τις αρχές Δεκεμβρίου, οι πυροσβέστες πρωτοστάτησαν στην πορεία για να αντισταθούν σε μια υποχρέωση εμβολιασμού.

«Η ελευθερία καταπατήθηκε»,, «Η ελευθερία δεν μπορεί να σκαναριστεί», έγραφαν χαρακτηριστικά πλακάτ των διαδηλωτών.


Για το Βέλγικο United for Freedom, δεν είναι ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 το πρόβλημα, αλλά η υποχρεωτική φύση του για το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης. 

“Το CST παραβιάζει επίσης τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Sarkis Simonjan την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι τα εμβολιασμένα άτομα λαμβάνουν CST που τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικά μέρη, ενώ αυτό δεν εγγυάται ότι προστατεύονται από μόλυνση.


Το Belgium United for Freedom ζητά να ακουστεί από την κυβέρνηση και την καλεί να οργανώσει μια «συζήτηση πολιτών», όπου οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους και τα αιτήματά τους.


«Κατανοούμε ότι η πανδημία επικρατεί και ότι ο εχθρός είναι ο ιός», επεσήμανε ο κ. Simonjan στην έναρξη αυτής της τρίτης εκδήλωσης. “Αλλά πρέπει να γίνει δυνατή μια συζήτηση για το πώς θα καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό. 

Με τα μέτρα που ισχύουν τώρα, ο πολιτικός κόσμος δημιουργεί διχασμό, διακρίσεις και παράνοια. Έχουμε κάποιες ιδέες και προτάσεις, αλλά για αυτό, ο πολιτικός πρέπει πρώτα να ακούσει Θα βγαίνουμε στους δρόμους όσο χρειαστεί ώστε να μας ακούσουν», παραδέχθηκε.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου