Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΪΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ"

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ «ΥΠΕΡΜΑΧΩ» ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΕΥΘΥΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ; 
Γράφει ο Δρ. Μιχαήλ Α. Βιδάλης 

Οι κοινωνίες και τα έθνη γενικότερα συγκροτούνται από ανθρώπους με κοινές αξιακές βάσεις, οι οποίες (βάσεις) δρουν τόσο σε συμβολικό όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο, ώστε τελικά αντικατοπτρίζουν την ίδια την υπόσταση τους. 

Για παράδειγμα, το Ισραήλ έχει ταυτιστεί με τον Ιουδαϊσμό και η Ελλάδα με την Χριστιανορθόδοξη παράδοση, όσο και να ενοχλεί τους «προοδευτικούς» οι οποίοι προκλητικά και παραδόξως λησμονούν ότι δημοκρατία είναι ουσιαστικά η αρχή της πλειοψηφίας (Παρενθετικά, αμφότερα τα έθνη επιβίωσαν μετά από αιώνες δουλείας, χάριν στην ταυτότητα τους). 

Όμως, η μεν πρώτη χώρα μεγαλουργεί πολυποίκιλα (τεχνολογικά, οικονομικά, αμυντικά, κ.ά.), η δε δεύτερη χώρα κυριολεκτικά μεμψιμοιρεί με την ταυτότητα της όπως διαπιστώνεται στους σύγχρονους ηγέτες της που όχι μόνον αγνοούν την προαναφερθείσα υπόσταση αλλά την υποσκάπτουν με κάθε μέσο (Υποδοχή υπεράριθμων παράτυπων μεταναστών που διάκεινται εχθρικά προς τις θρησκευτικές και πολιτισμικές αξίες των γηγενών και δη των γυναικών, αποβολή των θρησκευτικών συμβόλων από δημόσιους χώρους προκειμένου να μην ενοχληθούν οι απρόσκλητοι «επισκέπτες» μας, de facto αποδοχή της δίωξης των Χριστιανών, κ.ο.κ.). 

Ως γνωστόν, τόσο η Ευρώπη συμπεριλαμβανόμενης της Ρωσίας όσο και οι ΗΠΑ, θεμελιώθηκαν πάνω στις αξίες της Ιουδαιο-χριστιανικής παράδοσης. 

Προς αποφυγήν κάθε παρανόησης, να τονιστεί ότι σαφώς δεν είμαστε εναντίον των αθέων ή αγνωστικιστών συμπολιτών μας, αφού πολλοί φίλοι του υπογράφοντος ταυτίζονται με το συγκεκριμένο χώρο, υπάρχει δε αμοιβαία εκτίμηση και αλληλοσεβασμός.

Τα παραδείγματα της μη συμπόρευσης κυβέρνησης και λαού αναφορικά με τα προαναφερθέντα είναι πάμπολλα, μάλιστα έχει κατατεθεί σχετική αναφορά

στον αξιότιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Βασίλειο Πλιώτα, για την οποίαν κατατέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία στην Ανακρίτρια (20 Οκτωβρίου 2021 – 14ο Προανακριτικό Τμήμα). 

Παρατίθεται λοιπόν δημοσίως και το ακόλουθο συμβάν, το οποίο κατατέθηκε από τον κύριο Δ. Κ., ο οποίος συμπαραστέκεται συστηματικά στη διαμαρτυρία των υγειονομικών που λαμβάνει χώρα στο Σύνταγμα κάθε Κυριακή από τις 6:00 μ.μ. ως τις 8:00 μ.μ. περίπου (Ο καταγγέλλων δεν είναι υγειονομικός).

Συγκεκριμένα, στις 5 Δεκεμβρίου 2021, οι υγειονομικοί μετά την ειρηνική διαμαρτυρία τους στάθηκαν απέναντι από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ακριβώς εκεί όπου στέκονται οι τουρίστες, και άρχισαν να ψέλνουν «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» αμέσως μετά τον Εθνικό Ύμνο. Άμεσα, μία διμοιρία των ΜΑΤ άρχισε να τρέχει προς τους ψάλλοντες και εκτόξευσε δακρυγόνα, διαλύοντας τη συγκέντρωση (Ακούστηκαν δύο εκρήξεις).

Σημειωτέον ότι κάθε Κυριακή υπήρχε διακριτική αστυνομική παρουσία με «φιλικές» σχέσεις προς τους διαδηλωτές, μάλιστα οι πρώτοι ουσιαστικά ατύπως «στήριζαν» τους υγειονομικούς τους οποίους θεωρούσαν ως «ανάχωμα», γιατί διαφορετικά «έρχεται και η σειρά μας» όπως ειπώθηκε. 

Όταν διεκόπη απρόκλητα, παρανόμως και βιαίως το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ», ο κύριος Δ. Κ. ερώτησε με εύλογη απορία τον επικεφαλής αξιωματικό της αστυνομίας «οι άνθρωποι είναι επιστήμονες, ιατροί και νοσηλευτές, γιατί δέχονται δακρυγόνα από τα ΜΑΤ τη στιγμή που ψέλνουν;» δέχτηκε την απίστευτη απάντηση «άνωθεν εντολή… αυτοί δεν θέλουν να ακουστεί», δείχνοντας με το χέρι του τη Βουλή.

 (Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο συγκεκριμένος αξιωματικός έφερε δύο ή τρία αστέρια στη στολή του, δεν θυμάται επακριβώς, εξ’ άλλου ήταν σκοτεινά όταν έλαβε χώρα το συμβάν. Ο αξιωματικός ο οποίος φορούσε υγειονομική μάσκα ήταν χωρίς αστυνομική συνοδεία πλησίον των επικεφαλής των υγειονομικών, καθώς προφανώς υπήρχε σχέση εμπιστοσύνης).

Η μόνη διαφορά της συγκεκριμένης συγκέντρωσης από τις συγκεντρώσεις των προγενέστερων Κυριακών, ήταν ότι είχαν προσέλθει περισσότεροι υγειονομικοί, γεγονός που προφανώς ενόχλησε, ιδιαιτέρως όταν έψελναν το συγκεκριμένο τροπάριο…

Ο υπογράφων δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της πληροφορίας την οποίαν μεταφέρει καλή τη πίστει καθώς γνωρίζει την ηθική ακεραιότητα του καταγγέλλοντα. Ερωτήσεις αναφορικά με το επίπεδο της «δημοκρατίας» και το decadence της δημοσιογραφίας στη χώρα μας; 

Αν υπάρχουν, η απάντηση είναι «ότι σπείρεις θα θερίσεις» (Δυστυχώς η Ελλάδα κατατάσσεται στη θέση νούμερο 70 παγκοσμίως αναφορικά με τη δημοσιογραφική ελευθερία του λόγου – Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, κατάταξη 2021: https://rsf.org/en/ranking# ). Όταν από τη δεκαετία του 1850 ως σήμερα πολλοί

ηγέτες μας είναι Ελευθεροτέκτονες (Μασόνοι), δηλαδή, διεθνιστές πολέμιοι του Χριστιανισμού, και ταυτόχρονα δόλιοι λαοπλάνοι, τι περιμένουμε;

Δρ. Μιχαήλ Α. Βιδάλης
 Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας 
και Αρχιτέκτων Μηχανικός, MArch.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου