Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ FOCUS FM

Δ. ΘANAΣOYΛAΣ: «ΠΑΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ» 

ΗΧΗΤΙΚΟ   ΒΙΝΤΕΟ


«Τα γεγονότα πυκνώνουν διαρκώς. Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει είναι ότι πάμε παγκοσμίως σε μία απόπειρα υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού παντού» τόνισε μιλώντας στον Focus FM και στον Στέφανο Δαμιανίδη, ο νομικός Δήμος Θανάσουλας.

«Τελειώνουν οι παραινέσεις και τώρα πια το παγκόσμιο καθεστώς θα αρχίσει να γίνεται έως και βίαιο. Πάμε προς το τέλος των ιδεολογιών.

 Ή εξυπηρετείται η Νέα Τάξη ή όχι» συνέχισε. «Είχαμε την ανακοίνωση χθες στην Ιταλία για υποχρεωτικότητα σε ένστολους και εκπαιδευτικούς, τα πράγματα προχωράνε. 

Με δεδομένο αυτό πρέπει να καταλάβουμε ότι, εάν και όπου δεν βρίσκονται αντιστάσεις, πάμε στο επόμενο. Κομμάτι-κομμάτι, με άσκηση βίας σιγά σιγά προσπαθούν να φαγωθούν αυτοί οι οποίοι αντιστέκονται», ανέφερε.

Αναφορικά με τη δήλωση του Υπουργού υγείας της Κύπρου ότι όποιος βρεθεί θετικός στο στέλεχος Όμικρον ή οποιαδήποτε πιθανή μελλοντική μετάλλαξη, θα περιορίζεται υποχρεωτικά σε χώρους που θα υποδείξει το Υπουργείο Υγείας, ο κος Θανάσουλας δήλωσε: «Είναι κάτι που θεωρούμε αναμενόμενο . 

Όσο περνάει ο καιρός θα αποκαλύπτεται ευτυχώς, το πραγματικό πρόσωπο όλων αυτών που υποτίθεται ότι νοιάζονταν για την υγεία μας. Μη ξεχνάτε ότι ξεκινήσαμε με ένα αγγελικό πρόσωπο το 2020 που στόχευε στο φιλότιμο του Έλληνα».

Ο κ. Θανάσουλας σχολίασε και την τροπολογία που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών.

«Σε μία δημοκρατία, η Βουλή νομοθετεί, η κυβέρνηση εκτελεί τους νόμους και οι δικαστές κρίνουν τους νόμους και τις ενέργειες της κυβέρνησης. 

Με την υποχρεωτικότητα άνω των 60 τι έγινε: Εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο και τους ανακοίνωσε το μέτρο. Και την επομένη η Βουλή ψήφισε το μέτρο που πρότεινε ο αρχηγός στο υπουργικό συμβούλιο. 

Εδώ έχουμε αρχή του ενός. Εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός της τυραννίας, τι είναι;» συνέχισε είπε προσθέτοντας:

“Μου κάνει τεράστια εντύπωση πως το δεχόμαστε όλοι . Έχουμε φτάσει πια να δεχόμαστε ότι νομοθετείται κάτι όταν το ανακοινώνει ο ΣΚΑΙ. Εδώ πέρα παραβιάζονται στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας. Αυτά είναι τεράστια ολισθήματα για τα οποία δυστυχώς, η πλειοψηφία αδιαφορεί”.

“Είναι συγκεκριμένοι οι νομικοί οι οποίοι έριξαν μανδύα συνταγματικότητας στο μέτρο” ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «Δεν υπάρχει καμία συνταγματικότητα. Οποιοσδήποτε θέλει να θεωρεί τον εαυτό του έντιμο επιστημονικά, δεν μπορεί να ανεχθεί αυτό το ζήτημα της υποχρεωτικότητας».

«Γίνεται οτιδήποτε είναι δυνατό να στερηθεί μέτρα άμυνας ο πολίτης και να μην έχει να κάνει τίποτα άλλο, παρά να τεθεί σε αυτόν το δίλημμα: Ή εμβολιάζομαι ή στερούμαι την επιβίωσή μου, ή εν συνεχεία, ρισκάρω οτιδήποτε άλλο.

Πρέπει ο κόσμος καθώς πλησιάζουμε σε εκείνη την ημερομηνία να το δει, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και οδηγίες. Οι ηλικιωμένοι που έχουν προβλήματα υγείας και ανησυχούν ότι ο εμβολιασμός θα επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας τους, να κάνουν αιτήσεις εξαίρεσης στην επιτροπή εμβολιασμού. 

Όχι ότι έχουμε αυταπάτες για το ποια θα είναι τα αποτελέσματα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα μέτρο που πρέπει να το ασκήσουν και να περιμένουν, ώστε αν συμβεί οτιδήποτε, να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος» τόνισε ο κος Θανάσουλας. 

«Εάν η αίτηση δεν γίνει δεκτή από την επιτροπή, αναλαμβάνει την ευθύνη αυτός που σε απέρριψε , αλλά και το κράτος έχει την ευθύνη να σε αποζημιώσει.

Στην Ελλάδα το να έχεις δίκιο και το να μπορείς να το βρεις είναι δύο πράγματα που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητα. Και σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου ισχύουν τα ίδια πράγματα», είπε.

Ο κ. Θανάσουλας αναφέρθηκε στην καταγγελία που αφορά τον Αντιπρόεδρο του ΣτΕ.

“Για μένα ίσως μεγαλύτερο από το σκάνδαλο του ζητήματος του προσώπου είναι ο τρόπος της δημοσιογραφικής κάλυψης. Είναι ένα μείζων ζήτημα για το οποίο, αν δεν είχαν πρωτοστατήσει κάποιες πολύ συγκεκριμένες φωνές μέσα στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή δε θα είχε μαθευτεί καθόλου”, υποστήριξε.

«Όταν η δικαιοσύνη δεν προασπίζει το κύρος της, όταν υπάρχουν αργά αντανακλαστικά, αρχίζει μετά ο κόσμος και χάνει την εμπιστοσύνη του στην δικαιοσύνη Ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ για την ΕΜΑΚ και για τους υγειονομικούς, χωρίς να έχει βγει η απόφαση. 

Η ανακοίνωση λέει ότι η απόφαση θα βγει μετά τον Απρίλιο. Και βγήκε δελτίο τύπου, που λέει το αποτέλεσμα χωρίς να μας εξηγεί για ποιο λόγο, προκαταβολικά. Ας μας πουν: “Μην πηγαίνετε στα δικαστήρια , πηγαίνετε στα κανάλια να δικάζετε τις υποθέσεις σας”. Είναι κατάντημα για τη Δημοκρατία» πρόσθεσε.

Για την παρουσία του πρωθυπουργού στην έκτακτη σύνοδο της ΔΙΣ. ” Το πραγματικό αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης θα το πληροφορηθούμε εν καιρώ. Ίσως η συνάντηση αυτή να αποτελεί εξασφάλιση “ευλογίας” από την επίσημη εκκλησία για μία περαιτέρω επέκταση της υποχρεωτικότητας. 

 Σε κάθε περίπτωση το να συμμετέχει ο πρωθυπουργός στις διεργασίες της Ιεράς Συνόδου, είναι κάτι το οποίο μας ξένισε, αλλά μπορεί να ήταν και κάτι αθώο. Φοβάμαι όμως ότι είναι κάτι άλλο που θα το μάθουμε αργότερα”, σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου