Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ:«ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΟ QR ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ»   



Μητροπολίτης Ευγένιος του Αικατερινέμπουργκ και Βερχοτούρσκι: με τον κωδικό QR κάνουν μια άλλη οιονεί θρησκεία. Το QR έγινε ανάλογο του Σταυρού για έναν χριστιανό. Η χρήση του είναι εντελώς τελετουργική! Οι αρχές προέβαλαν όχι μια επιστήμη, αλλά μια αντίθετη θρησκεία. Ενδύουν με θρησκευτισμό QR και εμβόλια!


Ο Μητροπολίτης Ευγένιος του Αικατερινέμπουργκ και Βερχοτούρσκι του Πατριαρχείου Μόσχας στο telegram 27/12/21:

Παρατηρούμε πώς αυτό που πρέπει να παραμείνει στα όρια της ιατρικής, της επιστήμης και της διοίκησης, αρχίζει να μετατρέπεται σε οιονεί θρησκεία. Δεν είμαι επιστήμονας. Είμαι μοναχός και επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού. Aλλά και ο ποιμένας πρέπει να λέει τη γνώμη του.

Μας λένε ότι η αντίσταση στον εμβολιασμό έχει πάρει τον χαρακτήρα του αποκρυφισμού. Αλλά με τον ίδιο τρόπο, η χρήση των κωδικών QR βασίζεται σε εντελώς θρησκευτικά, και όχι επιστημονικά, αξιώματα. Μόνο οι αιώνιες αλήθειες της Θείας Αποκάλυψης διαθέτουν αναμφισβήτητο, απαραβίαστο και αμετάβλητο. 

Γίνονται αποδεκτές με πίστη, ανεξάρτητα από το αν μπορείτε πειραματικά να αποδείξετε ότι η αγάπη είναι καλύτερη από το μίσος, η πίστη είναι καλύτερη από την προδοσία και η συμπόνια είναι καλύτερη από την αδιαφορία. Η επιστήμη είναι πάντα σε αναζήτηση. Αναπτύσσεται με νέες θεωρίες. 

Όλα απαιτούν απόδειξη ή διάψευση -με εξαίρεση τα σπάνια αξιώματα, τα οποία, παρεμπιπτόντως, χρειάζονται και τεκμηρίωση και εφαρμόζονται αυστηρά επιστημονικά κριτήρια σε αυτά. Και οι νέες ανακαλύψεις μερικές φορές αλλάζουν ριζικά τις προηγούμενες έννοιες.

Όπου η αναζήτηση και η αμφιβολία παύουν, η ίδια η επιστήμη σταματά. Οι αμφισβητίες αποκαλούνται αγράμματοι. Αστειευόμαστε ότι στις μέρες μας όλοι έχουν γίνει ιολόγοι. 

Κατηγορείτε τους αντιπάλους για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας. Αυτό όμως δεν θα οδηγήσει σε τίποτε άλλο παρά σε εχθρότητα και διχασμό της κοινωνίας. Άλλωστε, όπου δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη, υπάρχει μόνο ένας αποτελεσματικός τρόπος. Και αυτό δεν είναι επιθετικότητα, αυτό είναι διαφωτισμός. 

Τώρα μπορείτε να εξοικειωθείτε με τις διάφορες απόψεις των επιστημόνων. Αλλά είναι σχεδόν αδύνατο για έναν απλό άνθρωπο να ανακαλύψει σε τι βασίζονται αυτές οι απόψεις. Θα πεις ότι δεν το χρειάζεσαι; Ενσταση. 

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας και του Rospotrebnadzor δεν είναι άγιοι πατέρες. Η εξουσία από μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει να κάνετε τον κόπο και να εξηγήσετε. Ακόμη και τα παιδιά διδάσκονται στο σχολείο να αποδεικνύουν θεωρήματα. 

Και από κωδικούς QR κάνουν άλλη μια οιονεί θρησκεία. Ο κώδικας έγινε ανάλογο ενός σταυρού για έναν χριστιανό και της περιτομής για έναν Εβραίο – σύμβολο της Διαθήκης, που ανήκει στον εκλεκτό λαό. Η χρήση του είναι εντελώς τελετουργική.



Η ίδια η φόρμα είναι βολική και δεν θα ενέπνεε φόβο αν βασιζόταν σε διαφανή, κατανοητή και επιστημονική λογική. Είναι όμως; Ο κωδικός QR σημαίνει ότι ο κάτοχος του είναι εμβολιασμένος; Οχι. 

Και δεν δίνουν όλα τα εμβόλια το δικαίωμα λήψης. Είναι ασφαλής ο κάτοχος του κωδικού; Όχι, τα εμβολιασμένα άτομα μπορεί να αρρωστήσουν και να μεταδώσρουν τον ιό. 

Εμβολιασμένοι ήταν οι 11 στους 16 μολυσμένους με το στέλεχος όμικρον στη χώρα μας. Υπάρχουν αντισώματα; Οχι. Και οι επιστήμονες εξακολουθούν να διαφωνούν για τα αντισώματα. Τότε πώς μας προστατεύει ένας κωδικός QR από μια πανδημία; 

Πού μπορείτε να βρείτε αυτά τα δεδομένα; Ποιο επιστημονικό, επαληθεύσιμο χαρακτηριστικό κοινό για όλους τους κατόχους κωδικών QR είναι η βάση του συστήματος; Σε ποια επιστημονική έρευνα βασίζονται οι ατελείωτες αλλαγές στις περιόδους ισχύος; 

Πού είναι η εγγύηση ότι όταν ο ιός εξασθενήσει και, με τη χάρη του Θεού, η πανδημία θα χαθεί, δεν θα μας πουν ότι αυτό συνέβη μόνο χάρη στους κωδικούς QR; 

Και κάτω από αυτή τη βολική δικαιολογία, οι ψηφιακές ετικέτες δεν θα μείνουν για πάντα; Ότι αυτός ο μηχανισμός δεν θα θέλει να χρησιμοποιηθεί περαιτέρω για την εισαγωγή κοινωνικών αξιολογήσεων και άλλων φρικτών καταστάσεων; 

Υπάρχουν όλο και περισσότερες ερωτήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις. Τι συμβαίνει; Σύγχυση, δυσπιστία, φόβος, διχασμός, επιθετικότητα.

Τον πρώτο χρόνο της πανδημίας οι γιατροί ηρωοποιήθηκαν. Ο δεύτερος χρόνος ολοκληρώνεται με στιγματισμό σχεδόν των μισών γιατρών (40% σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις), που λόγω των επαγγελματικών τους ικανοτήτων τολμούν να αμφισβητήσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την επιβεβλημένη «Big Pharma». 

Η κοινωνία είναι διχασμένη. Και για πρώτη φορά, ίσως μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, διχάστηκε ουσιαστικά. Αντιμέτωπες με την οιονεί θρησκεία του «αντι-Άξονα», οι αρχές προέβαλαν όχι μια επιστήμη, αλλά μια αντίθετη θρησκεία.

Δεν είμαι κατά των εμβολίων ή των τεχνoλογικών καινοτομιών. Τα εμβόλια μπορεί να είναι ζωογόνα και οι κωδικοί να είναι ασφαλείς. 

Είμαι αντίθετος όμως να ντύνονται με θρησκευτική επένδυση. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», λέει ο Κύριος. Επομένως, δίνοντας θρησκευτική πίστη μόνο στον Θεό, σε άλλα θέματα είναι απαραίτητο να επιστρέψει η επιστήμη στη θέση της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου