Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΠEΡΙ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΣΙΑΛΟΥ  


Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής 

Χριστός ετέχθη!! Χρόνια πολλά!

Η απαράδεκτη και η βλάσφημη ανάρτηση του Μόσιαλου, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης  Facebook,  φανερώνει το ποιόν του και προσβάλλει, ειδικά τις άγιες αυτές ημέρες, την χριστιανική πίστη του μεγαλύτερου μέρους του  πληθυσμού της χώρας! 

Αν υπήρχε κυβέρνηση με  χριστιανικό πνεύμα θα έπρεπε να τον είχε ήδη αποπέμψει από την θέση  του εκπροσώπου της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό. 

Μια κυβέρνηση που ηγείται μιας χώρας που το σύνταγμά της, το τονίζουμε γιατί φαίνεται ότι έχει λησμονηθεί, περιγράφει  ότι επικρατούσα θρησκεία  είναι  η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης εκκλησίας του Χριστού! 

Αλλά τι μπορεί να αναμένουμε από μια κυβέρνηση που έχει προ πολλού φανερώσει τον αντιχριστιανικό της χαρακτήρα (σφράγισμα Ιερών Ναών στο παρελθόν, κυνήγι πιστών και ιερέων, απαγόρευση Αγιασμού των Υδάτων και αλλαγή της ώρας της Θείας Αναστάσεως)!  

Ο Μόσιαλος αντί να κάνει μια αυτοκριτική για τις παλινωδίες και τις ανερμάτιστες προτάσεις των ειδικών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται  και αυτός, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση για το θέμα της Covid-19, οι οποίες μεταξύ των άλλων οδήγησαν σε χιλιάδες άδικους θανάτους και έχουν αναστατώσει το κοινωνικό σύνολο, περιπαίζει τα Θεία και τα άγια των αγίων της χριστιανικής μας πίστης! Αναρωτιέμαι θα τολμούσε να πράξει το ίδιο με τον Μωάμεθ; 

Έπειτα από αυτά που συμβαίνουν, κακώς περιμένουμε να επιλυθεί το πρόβλημα της Covid-19 από τους δήθεν ειδικούς. Καθότι επιστήμη χωρίς πίστη και Θείο σεβασμό είναι πουκάμισο αδειανό! 

Όσον αφορά για την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου καλώς έπραξε, αλλά πρέπει να γνωρίζουν οι Ιεράρχες ότι όταν συνασπίζεσαι με ένα αντιχριστιανικό κυβερνητικό σύστημα εφαρμόζοντας αντιχριστιανικές αποφάσεις (π.χ. σφράγισμα εκκλησιών, αλλαγή της ώρας της Θείας Αναστάσεως), προωθώντας την ατζέντα της κυβέρνησης (προτροπή για εμβολιασμούς) και δεν λαμβάνεις θέση, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, καταδικάζοντας κυβερνητικές ενέργειες που παραβιάζουν το σύνταγμα (άμεση και έμμεση υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών) και αντίκεινται στα ανθρώπινα δικαιώματα ανοίγεις το δρόμο να υπάρξουν αυτές οι βλάσφημες συμπεριφορές! 

Γιατί ως γνωστόν σύμφωνα με το θυμόσοσφο ελληνικό λαό «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες»!

Η αντίδραση του βουλευτή του Σύριζα και πρώην υπουργού Παιδείας Φίλη, που υπερασπίστηκε το Μόσιαλο, δεν αποτέλεσε έκπληξη γνωρίζοντας την ανθελληνική και αντιχριστιανική στάση του εν λόγω ατόμου, αλλά φανερώνει και την  κατάπτωση του πολιτικού συστήματος της χώρας μας! 

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυρανάκης που αντέδρασε στην εν λόγω βλάσφημη ανάρτηση αν πράγματι ένιωθε ότι θίχτηκε η πίστη του έπρεπε να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει το Μόσιαλο  από την θέση του! 

Αλλιώς κάποιοι μπορεί να γράψουν ότι έγινε για λόγους εντυπωσιασμού με σκοπό να προσελκύσει ψηφοφόρους για τις επόμενες εκλογές!

 Ο Μόσιαλος ύστερα από τη σωρεία αντιδράσεων θα έπρεπε αν είχε ίχνος ευθιξίας να αναγνωρίσει το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη, αλλά αυτός υπερνικημένος από τον άκρατο εγωισμό του  απάντησε με ανούσιες γενικεύσεις! 

Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ότι όποιος περιπαίζει τα Θεία αργά ή γρήγορα το μετανιώνει! Ας ευχηθούμε το εν λόγω άτομο να αναγνωρίσει το μεγάλο λάθος του και να ζητήσει συγχώρεση κυρίως από το Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Άγιο Ιωσήφ, καθώς και δευτερευόντως από το χριστεπώνυμο πλήθος!

Εν κατακλείδι, ο δήθεν προοδευτισμός της κοινωνίας μας έχει οδηγήσει να είμαστε  ανεκτικοί σε αυτά τα απαράδεκτα  φαινόμενα, ενώ η πίστη μας έχει μειωθεί  σημαντικά  και είμαστε παγερά αδιάφοροι, οι περισσότεροι,  για τα γεγονότα που δεικνύουν την  κοινωνική σήψη της κοινωνίας μας, καθώς και την έλλειψη θείας ευλάβειας!  

Εύχομαι από καρδιάς ευτυχισμένο το 2022 με Θεία χάρη, φώτιση και ευλογία! Ας εκφέρουμε στις καθημερινές μας επαφές για κάμποσες ημέρες τον χαιρετισμό Χριστός ετέχθη ή Χριστός γεννήθηκε (διάβασε σχετικά τον εξής σύνδεσμο https://www.ekklisiaonline.gr/arxontariki/sxetika-me-ton-xairetismo-xristos-etexthi/) ώστε να πλημμυρίσoυμε με Θεία χάρη και ευλογία!!


Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος


Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν Τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Ιωάννη του Προδρόμου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, των δώδεκα Αποστόλων, των Εβδομήκοντα Αποστόλων, των Ευαγγελιστών, των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, των Δικαίων Νώε και Έσδρα, πάντων των Αγίων μαρτύρων από τον πρωτομάρτυρα Στέφανο έως και σήμερα, πάντων των Ελλήνων, Κυπρίων, Περσών, Λιβανέζων, Αιγυπτίων, Ρώσων, Σέρβων, Ρουμάνων, Σύριων, Αφρικανών και Ιουδαίων Αγίων, των Αγίου του Θεού Πάντων, Θεοδότου, Τιμόθεου του Στυλίτη, Συμεών εκ Ρωσίας, Ευαγρίου και Σίου εκ Γεωργίας, Νικηφόρου του Λεπρού, Ανθίμου εν Χίω, Αγίου Νεομάρτυρα Ιωάννου του εξ Αγαρηνών, Αχιλλέα του Διακόνου της Λαύρας Κιέβου, Ευσταθίου του Α', Αρχιεπισκόπου Ζερβών, Θεοπρόβου επισκόπου Καρπασίας Κύπρου, Χρυσάνθου, Ευφημίας, Ευθυμίου ηγουμένου Βατοπεδίου, Νικολάου Βελιμίροβιτς, Δώδεκα μοναχών Βατοπεδινών, Ευθυμίου του Νέου,  Έξι μαρτύρων, Απολλιναρίας, Ζωσιμού του μοναχού, Αθανασίου του  Κομεντηρησίου, Ονουφρίου του Νέου, Θεοκτίστου ηγουμένου Κουκουμίου, Θεοφάνη του Εγκλέιστου, Ανδρέα, Λυδίας, Δομνίκης, Μαρίας, Γεωργίου του Πέρση,  Ασσάντ του Ράπτη, Νικολάου, Σεργίου του εκ Ρωσίας, Ευαγρίου, Νικολάου του εν Βουνένοις και Ρωμανού  του Λακεδαίμονα!

Επιπρόσθετα, το αφιερώνω στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά, στην πρόσφατα (προχθές) αποθανούσα Βασιλική Αβουρδιάδου (αδερφή του αρχιμανδρίτη Στέφανου Παπαθανασίου), στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 1941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανή Γκατζή!

Aκόμη, στους προπαππούδες μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Σάββα και Θωμά, στις προγιαγιάδες μου Μαρία Μακρυγιάννη, Βασιλική Σάββα, Ευανθία Γκατζή και Φωτεινή, στο θείο μου Δημήτριο, πάππου προς πάππου, στους συγγενείς και φίλους μου, στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα, στον αείμνηστο  πνευματικό μου πατέρα αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου, καθώς και στους κεκοιμημένους από αρχής κόσμου! Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαρία στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ), στους συγγενείς και φίλους μου, καθώς και στους ασθενούντες και μη του κόσμου!

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που εκδήμησαν εις Κύριον και αυτούς που μνημονεύουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου