Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ OMICRON


Η OMICRON ΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΑ 2/3 ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΕΛΤΑ. ΣΤΗΝ Ν. ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ OMICRON 80% ΛΙΓΩΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ   ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ!!! 


Mελέτη από Σκωτία: η Οmicron προκαλεί μια μείωση κατά τα δύο τρίτα του κινδύνου νοσηλείας συγκριτικά με την Δέλτα! Ν Αφρική: με Οmicron 80% λιγότερες πιθανότητες νoσηλείας!

Kι ενώ η παγκόσμια κοινότητα παίρνει μέτρα δυσανάλογα για ακόμη μια φορά κατά της επιδημίας μια πρώτη επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία δείχνει ότι η λοίμωξη που προκαλείται από την παραλλαγή Οmicron είναι συνυφασμένη με μια μείωση κατά τα δύο τρίτα του κινδύνου νοσηλείας συγκριτικά με την Δέλτα. 

Τα στοιχεία της Σκωτίας και της Νοτίου Αφρικής δείχνουν χαμηλότερες νοσηλείες
Η μολυσματικότητα της Omicron μπορεί να αντισταθμίσει το όφελος μικρότερης σοβαρότητας.

Η μόλυνση με την παραλλαγή Omicron του Covid-19 μπορεί να είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μεταφέρει ασθενείς στο νοσοκομείο σε σχέση με τα κρούσματα που αφορούν το στέλεχος Δέλτα, σύμφωνα με πρώιμα δεδομένα μελέτης από τη Σκωτία και τη Νότια Αφρική.

Ερευνητές στη Σκωτία διατείνονται ότι η Όμικρον σχετίζεται με δύο τρίτα μείωσης του κινδύνου νοσηλείας σε σύγκριση με την προηγούμενη παραλλαγή, αν και είναι επίσης πιο μεταδοτική.

Τα νέα δεδομένα προστίθενται σε προηγούμενα προκαταρκτικά ευρήματα την Τετάρτη, τα οποία δείχνουν ότι οι Νοτιοαφρικανοί που προσβάλλονται από Covid-19 έχουν 80% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν εάν κολλήσουν την παραλλαγή Όμικρον, σε σύγκριση με άλλα στελέχη. Οι λοιμώξεις από το Omicron συνδέονται επίσης με 70% χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου από τη Δέλτα, έδειξε η μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδοτικών Ασθενειών.

Αν και προκαταρκτική, η έρευνα θα μπορούσε να παρέχει διαβεβαίωση ότι η Omicron είναι σημαντικά λιγότερο πιθανό να οδηγήσει σε σοβαρά αποτελέσματα απ’ ότι η Δέλτα, ακόμη και όταν οι λοιμώξεις αυξάνονται παγκοσμίως. Τα καθημερινά κρούσματα Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν τα 100.000 την Τετάρτη, και είναι ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός μέχρι σήμερα.

Οι αναμνηστικές δόσεις προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία έναντι της Δέλτα και μια τρίτη δόση προσφέρει επίσης σημαντική πρόσθετη προστασία έναντι του κινδύνου συμπτωματικής λοίμωξης για την Οmicron, διαπίστωσαν οι ερευνητές στη Σκωτία.

Πιο μεταδοτική

Αν και η φαινομενικά χαμηλότερη σοβαρότητα είναι καλή είδηση, η εξαιρετικά μεταδοτική φύση του νέου στελέχους θα μπορούσε να αντισταθμίσει αυτόν τον παράγοντα, είπαν οι ερευνητές. Οι υπεύθυνοι της δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι άλλοι παράγοντες, όπως ο υψηλότερος αριθμός ατόμων που έχουν εμβολιαστεί ή είχαν προηγουμένως Covid, μπορεί επίσης να περιπλέξουν οποιαδήποτε σύγκριση με προηγούμενα σημεία της πανδημίας.

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Jim McMenamin, εθνικός διευθυντής περιστατικών Covid-19 για τη Δημόσια Υγεία της Σκωτίας, που διεξήγαγε τη μελέτη με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και το Πανεπιστήμιο του Strathclyde.

Ο δυνητικά σοβαρός αντίκτυπος της Όμικρον σε έναν πληθυσμό δεν μπορεί να υποτιμηθεί και μπορεί να οδηγήσει σε «σημαντικό αριθμό ατόμων» με σοβαρά κρούσματα που οδηγούν σε νοσηλεία, είπε ο McMenamin. Τα δεδομένα της Σκωτίας δεν σημαίνουν επίσης ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα κατά του Covid, είπε.

«Ένα μικρότερο ποσοστό μεγαλύτερου αριθμού περιπτώσεων που απαιτούν θεραπεία μπορεί να εξακολουθεί να σημαίνει σημαντικό αριθμό ατόμων που μπορεί να εμφανίσουν σοβαρό Covid».bloomberg 22/12/21




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου