Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

H ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΑΡΧΑΪΝΤ ΣΤΗ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΗ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗ!  Ο Ο-ΜΑΚΡΟΝ ΕΝΣΠΕΙΡΕΙ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ! 

3 ΒΙΝΤΕΟ


H εξέγερση στη Γουαδελούπη συνεχίζεται. Βίαιη καταστολή των γαλλικών αποικιοκρατικών αρχών κατά μαζικότατης διαδήλωσης ενάντια στο μισητό πειραματικό υποχρεωτικό εμβολιασμό για υγειονομικούς και πυροσβέστες και το υγειονομικό πάσο των διακρίσεων το pass sanitaire.

 Οι πραιτοριανοί του Omacron συνέλαβαν επεισοδιακά τον Élie Domota, εκπρόσωπο τύπου και αρχηγό του LKP.




Ο τ. επικεφαλής της ΓΣΣΕ της Γουαδελούπης και νυν εκπρόσωπος τύπου κι αρχηγός του LKP,συνελήφθηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης της «συλλογικότητας των οργανώσεων του αγώνα». 

Ήταν αιμόφυρτος κατά τη σύλληψη.

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, αυτή την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κατά του μισητού πειραματικού εμβολιασμού και του υγειονομικού πάσου, που ξεκίνησε από πολλά συνδικάτα.

300 με 400 άτομα είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στους δρόμους του Pointe-à-Pitre, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της συλλογικότητας των οργανώσεων αγώνα, σε γενική απεργία από τις 15 Νοεμβρίου.

Η Κινητοποίηση ξεκίνησε μπροστά από το palais de la Mutualité που μετατράπηκε σε πορεία, στους δρόμους του Pointe πριν κατευθυνθεί προς τις Αbymes.

Φτάνοντας στο Petit-Pérou, όχι μακριά από την οικονομική ζώνη, οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία.

Τότε είναι που η κατάσταση κλιμακώθηκε.

Οι διαδηλωτές προσπαθούν να συνεχίσουν να προχωρούν, σηκώνοντας τα οδοφράγματα από το δρόμο.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ρίχνουν δακρυγόνα προς την κατεύθυνση τους.

Μέσα στον καπνό και τη σύγχυση, ο Elie Domota συλλαμβάνεται στον κυκλικό κόμβο Petit-Pérou. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις αρχές, ο συνδικαλιστής συνελήφθη επειδή πέταξε πέτρες στους αστυνομικούς.


Ο αρχηγός του LKP απομακρύνθηκε χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Το UGTG αντέδρασε πολύ γρήγορα με ανακοίνωσή του, θεωρώντας ότι η σύλληψη του Elie Domota ήταν «πρόκληση», κάνοντας λόγο για επιθετικότητα από τις αρχές. Αναφέρει ότι χτύπησαν μια ειρηνική διαδήλωση έριξαν δακρυγόνα απευθείας στα πρόσωπα

Λίγα λεπτά μετά από αυτά τα επεισόδια, οι διαδηλωτές πήραν την κατεύθυνση του αστυνομικού τμήματος.la1ere.francetvinfo

Η σύλληψη του συνδικαλιστή είχε άμεσο αντίκτυπο ως και στη Γαλλία με τον Melenchon αρχηγό της Αριστεράς του κόμματος La France insoumise να δηλώνει ότι ”η καταπίεση και η σύλληψη του Elie Domota στη Guadeloupe είναι σημάδι μιας πολιτικής μιας συνεχούς πολιτικής πρόκλησης και κατάχρησης εξουσίας.

Η Μακρονοκρατία παίζει με το χάος.” Kαι όντως οι ιθαγενείς δίνουν τελεσίγραφο πως αν δεν υπάρξει άμεση απελευθέρωση του Domota θα μπλοκάρουν όλη τη Γουαδελούπη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου