Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ!

ΜΙΑ ΔΗΜΕΓΕΡΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΙΩΠΗΣΕ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ, ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟ!


Μια δημεγερτική φωνή της Ελλάδας σιώπησε.. Κάποιοι του ζητούν δήλωση μετανοίας του ζητούν ν’ αναθεωρήσει ως κι από τον τάφο τον φοβούνται ακόμη και νεκρό. 

Ο Γιώργος Τράγκας έφυγε χάραμα Τρίτης ανήκει πλέον στο χώρο του πραγματικά ανόθευτου απέραντου γαλάζιου. Υπέφερε από χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Η συνοσηρρότητα συν το καταβεβλημένο του οργανισμού διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη διασταύρωσή με τον κορωναϊό.

Τις πρώτες ημέρες που νοσούσε στο σπίτι του από κορωναϊό η κατάστασή του ήταν καλή με τον ίδιο μάλιστα να δίνει ραδιοφωνική συνέντευξη…Αναφέρθηκε και στα συμπτώματα που είχε, αλλά και την αγωγή που ακολουθούσε.


Δεν κόλλησα μόνο εγώ, αλλά και άλλοι. Δεν σου κρύβω ότι τα δύο τελευταία χρόνια είχα την άποψη ότι ο ιός θα διατρέξει το σύνολο του πληθυσμού είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. 

Και με γιατρούς που μιλάω μου λένε το ίδιο πράγμα. Θα διατρέξει το σύνολο της ανθρωπότητας και φυσικά της Ελλάδας. Η Ελλάδα όμως δεν έχει υποδομές νοσοκομειακές».

Δεν είναι εξωπραγματικό αυτό περιγράφει στο Ισραήλ από τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον ήταν γιατροί τριπλά εμβολιασμένοι που μετέδωσαν ο ένας στον άλλον τον ιό.

Εξέφρασε και τον προβληματισμό του γιατί κανείς από τον ΕΟΔΥ δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του. «Από τότε που το δηλώσαμε δεν μας πήρε κανένας τηλέφωνο. Αν ήμουν άμυαλος θα έσπαγα την καραντίνα και θα πήγαινα μέχρι το σούπερ μάρκετ. Για τυπικούς λόγους έπρεπε να με πάρουν τηλέφωνο και να με ρωτήσουνε με ποιους ήρθα σε επαφή»…

Mια χρονιά απωλειών ανωνύμων κι επωνύμων όπως οι εμβολιασμένοι Κατσανέβας Γεννηματά Μαρία Πατέρα κι ο ανεμβολίαστος Τράγκας…όλοι έδωσαν τη μάχη τους όπως αυτοί νόμιζαν με βάση τα ιδεώδη και τα ιδανικά τους.

Σεβαστή κάθε στάση ζωής έναντι του θανάτου..

Αυτό που υπερασπίστηκε ο Τράγκας ως την τελευταία του πνοή αφήνοντας παρακαταθήκη είναι η μη υποχρεωτικότητα και μάλιστα πειραματικού σκευάσματος, η ελεύθερη επιλογή, το αυτεξούσιο, το απαραβίαστο και η αυτοδιάθεση του σώματος που συνοψίζει άλλωστε με επιγραμματικό τρόπο στην επιλογή ονομασίας του πολιτικού του σχηματισμού ”Ελεύθεροι άνθρωποι”. 

Το διπλό διακύβευμα να παραμείνουμε άνθρωποι ως ελεύθεροι. Ο άνθρωπος ως ”ζώο πολιτικό” δεν έχει την επιλογή της μη επιλογής . Γιατί πολιτική σημαίνει επιλογή, διαλογή, αυτοπροσδιορισμός.

Ο Γιώργος δεν είναι μόνο ελεύθερος είναι και νικητής…

Ως προς την πολιτική στάση του αυτή την περίοδο δεν παζάρεψε τη Δημοκρατία τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα τα κεκτημένα αιώνων τα θέσφατα της ανθρωπότητας. Ως δημοσιογράφος έκανε τη διαφορά και με το θάνατο του!! Είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς με τη στάση του δεν έχεις παρά να παινέψεις τη συνέπεια λόγων και έργων…
Ως προς την ιατρική του επιλογή δεν είναι ούτε παράδειγμα προς μίμηση ούτε προς αποφυγή….απλά ήταν η δική του η απολύτως προσωπική απάντηση στις προκλήσεις των καιρών..

Mια λεπτομέρεια όταν κάποιος ανεμβολίαστος με σοβαρό υποκείμενο νόσημα πεθαίνει από ή με κορωναϊό τα συστημικά μέσα αποδίδουν τον θάνατο στο μη εμβολιασμό του. 

Όταν κάποιος πλήρως εμβολιασμένος με υποκείμενο νόσημα πεθαίνει δεν το αποδίδουν στο εμβόλιο ακόμα και όταν υπάρχουν ενδείξεις π.χ άμεση χρονική συσχέτιση κ.α αλλά στο χρόνιο υποκείμενο! 2 μέτρα και 2 σταθμά.

«Αν όλη η ζωή οδεύει αναπόφευκτα προς το τέλος της οφείλουμε κατά τη διάρκειά της να την χρωματίσουμε με τα χρώματα της αγάπης και της ελπίδας»(Μarc Chagall)

O Tράγκας τη χρωμάτισε με τη φωνή του..

«Το ταξίδι είναι σύντομο θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε στην πρώτη θέση» (Philippe Noiret) στην πρώτη θέση της μάχης.


1 σχόλιο:

  1. ένα σύνθημα κατά το ύφος και το ήθος αφιερωμένο στη μνήμη του.

    Κυβερνήσεις ντιγκιντάγκα η τιμή στον Γιώργο Τράγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή