Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ;


ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΑΞΥ 5 ΚΑΙ 18 ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ AΠO COVID-19

 


Μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές και πανεπιστημιακούς καθηγητές στη Γερμανία διαπίστωσε ότι ούτε ένα υγιές παιδί ηλικίας μεταξύ 5 και 18 ετών δεν πέθανε από COVID-19 κατά τους πρώτους 15 μήνες της “πανδημίας”.

“Συνολικά, η επιβάρυνση από την εμφάνιση σοβαρής νόσου ή θανάτου σε παιδιά και εφήβους που σχετίζεται με τον SARS-CoV-2 είναι χαμηλή”, ανέφεραν οι επιστήμονες.

Αυτό φαίνεται να ισχύει ιδιαίτερα για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών χωρίς συννοσηρότητα.

Ενώ η covid στοίχισε μηδέν ζωές σε υγιή παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 18 ετών, στοίχισε τη ζωή μόνο σε έξι παιδιά και εφήβους αυτής της ηλικίας που είχαν προϋπάρχουσες παθήσεις.

Η συχνότητα ενός παιδιού που χρειάστηκε εντατική νοσοκομειακή περίθαλψη λόγω covid ήταν επίσης 1 στις 50.000.Μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαΐου 2021 πέθαναν συνολικά οκτώ βρέφη και νήπια, συμπεριλαμβανομένων πέντε με προϋπάρχουσες παθήσεις, με αποτέλεσμα συνολικά 14 Γερμανοί κάτω των 18 ετών να έχουν πεθάνει από/με COVID κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των 15 μηνών.

Τα στοιχεία είναι παρόμοια με εκείνα που καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έξι υγιή παιδιά σε σύνολο 12 εκατομμυρίων πέθαναν από/με COVID-19.

“Λαμβάνοντας υπόψη τους γνωστούς κινδύνους μυοκαρδίτιδας που προκαλείται από το εμβόλιο σε νεαρούς άνδρες, το γεγονός ότι η Pfizer δοκίμασε τα mRNA εμβόλια της σε μόλις 3.000 παιδιά 5-11 ετών και παρακολούθησε τα περισσότερα από αυτά για λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, τα γερμανικά δεδομένα εγείρουν και πάλι το ερώτημα πώς μπορούν οι υγειονομικές αρχές να δικαιολογήσουν την ενθάρρυνση των παιδιών ή των εφήβων να εμβολιαστούν”, έγραψε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, Alex Berenson.

“Αν αφήσετε το υγιές παιδί σας να λάβει το εμβόλιο mRNA Covid, είστε τρελοί”, προσθέτει.

Παρά τα αποτελέσματα της μελέτης, η Γερμανία είναι πιθανό να προσφέρει στα παιδιά κάτω των 12 ετών το εμβόλιο το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Αυτό πιθανότατα θα καταλήξει να είναι υποχρεωτικό, καθώς η χώρα ξεκινά ένα δρακόντειο σχέδιο για να καταστήσει το εμβόλιο υποχρεωτικό για τους ενήλικες από τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου