Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Η ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ (ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ)

ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ




ΑΠΟ ΤΟΥΣ SHI SHAN ΚΑΙ ANNE ZHANG

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Ανάπτυξη προηγμένων τσιπ, ο «Νέος Τρόπος» του ΚΚ Κίνας για την ενίσχυση της αυταρχικής εξουσίας, η απειλή του Κομμουνισμού και ο τεχνολογικός ανταγωνισμός με τις Η.Π.Α που θα αλλάξει τις ζωές όλων των ανθρώπων του πλανήτη. Εκπληκτικό άρθρο, διαβάστε το μέχρι τέλους!

Ο 21ος αιώνας ονομάζεται αιώνας της πληροφορικής. Όποιος επιτύχει μια σημαντική ανακάλυψη στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα κυβερνήσει τον κόσμο. Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη, η Κίνα κινείται γρήγορα για να πάρει τη θέση της.


Καθώς κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής γίνεται όλο και πιο ψηφιοποιημένη, όχι μόνο οι οικονομίες των εθνών, αλλά η κυρίαρχη επιρροή τους, θα βασίζεται όλο και περισσότερο στις γνώσεις τους στην τεχνολογία , και ιδιαίτερα στην αναδυόμενη τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης ( AI ).

Στην επανάσταση της τεχνολογίας της πληροφορίας του 21ου αιώνα, όποιος φτάσει σε μια σημαντική ανακάλυψη στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα φτάσει να κυριαρχήσει στον κόσμο.

«Τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας πόρος της κολοσσιαία δύναμη,» ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στο AI Ταξίδι 2019 συνέδριο, ένα σημαντικό Ανατολικής Ευρώπης φόρουμ για την AI που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 9 Νοεμβρίου, 2019. «Αυτοί που θα κατέχουν θα αναλάβει ηγετικό ρόλο και θα αποκτήσει τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Ο Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του για τον ρόλο της Ρωσίας στον αγώνα τεχνητής νοημοσύνης στο φόρουμ - οι δύο ανταγωνιστές της, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα , είναι πολύ μπροστά από άλλες χώρες στον αγώνα τεχνητής νοημοσύνης.

«Πρέπει, και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να γίνουμε ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό είναι θέμα του μέλλοντός μας, της θέσης της Ρωσίας στον κόσμο», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι ο παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, η Κίνα κινείται γρήγορα για να πάρει τη θέση της.

Στις 16 Οκτωβρίου, ο Nicolas Chaillan , ο πρώην επικεφαλής λογισμικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, είπε στους The Epoch Times ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να χάσουν τον αγώνα τεχνητής νοημοσύνης ενάντια στην κομμουνιστική Κίνα, εάν η Ουάσιγκτον δεν ενεργήσει γρήγορα.

«Χάνουμε αυτή τη μάχη», είπε ο Chaillan. «Αν δεν ενεργήσουμε τώρα και δεν ξυπνήσουμε αμέσως… δεν έχουμε καμία ευκαιρία να πετύχουμε σε 10 με 15 χρόνια από τώρα».

Ο Chaillan πρότεινε ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν λάβουν επιθετική δράση, θα χάσουν το πλεονέκτημά τους έναντι της κομμουνιστικής Κίνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης μέσα σε δέκα χρόνια.

Τα πλεονεκτήματα των ΗΠΑ στην τεχνητή νοημοσύνη που ανέφερε ο Chaillan αναφέρονται κυρίως στον στρατιωτικό τομέα. Ωστόσο, στον μη στρατιωτικό τομέα, η Κίνα μπορεί να έχει το πλεονέκτημα. Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (CCP) όπως η ψηφιακή επιτήρηση, τα μεγάλα δεδομένα και το cloud computing έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για να ενισχύσουν την αυταρχική του κυριαρχία.

Ο «Νέος Τρόπος» του ΚΚΚ για την ενίσχυση της αυταρχικής εξουσίας

Το ΚΚΚ έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας την μια «βασική εθνική στρατηγική ανάπτυξης». Έχει αναθέσει την τεχνητή νοημοσύνη σε πολλές πτυχές της ζωής των απλών πολιτών, όχι μόνο για την επιτήρηση και τον έλεγχο των ανθρώπων της, αλλά και για τη χρήση του τεράστιου πληθυσμού της για την τόνωση της ανάπτυξης.

Για να ενισχύσει την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, το ΚΚΚ έχει εκδώσει μια σειρά από υποστηρικτικές πολιτικές και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των «Made in China 2025» και «13ο Πενταετές Σχέδιο».

Το 2017, το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας εξέδωσε το «Σχέδιο Ανάπτυξης Τεχνητής Νοημοσύνης Νέας Γενιάς», τονίζοντας τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης στο να βοηθά την κυβέρνηση να κατανοήσει και να ελέγξει την κοινωνία.

«Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αντιληφθεί, να προβλέψει και να προειδοποιήσει έγκαιρα τις κύριες τάσεις της κοινωνίας. [Μπορεί] να κατανοήσει τη γνώση και τις ψυχολογικές αλλαγές των ανθρώπων και να αποφασίσει προληπτικά τις απαντήσεις. [Αυτή η τεχνολογία] θα βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα και το επίπεδο κοινωνικής διακυβέρνησης. Είναι αναντικατάστατο για την αποτελεσματική διατήρηση της κοινωνικής σταθερότητας», σύμφωνα με το σχέδιο.

«Θα έχει βαθύ αντίκτυπο στη διαχείριση της κυβέρνησης, την οικονομική ασφάλεια, την κοινωνική σταθερότητα και την παγκόσμια διακυβέρνηση».

Ο αρθρογράφος οικονομικών και οικονομικών του Χονγκ Κονγκ, Alexander Liao, είπε ότι το ΚΚΚ πιστεύει ότι η αναδυόμενη τεχνολογική επανάσταση - η τεχνητή νοημοσύνη - μπορεί να φέρει νέα ζωή στο αυταρχικό σύστημα, το οποίο βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Το 2013, το ΚΚΚ πρότεινε το σχέδιο «Εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Διακυβέρνησης και Ικανότητας Διακυβέρνησης» και το ενέκρινε πέντε χρόνια αργότερα στην ολομέλεια του 2019. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ένα κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης, το έργο είναι «μια σειρά θεσμικών ρυθμίσεων που στοχεύουν να κάνουν το σύστημα διακυβέρνησης της Κίνας όλο και πιο ολοκληρωμένο, επιστημονικά τυποποιημένο και να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά».

Το 2014, το ΚΚΚ ξεκίνησε το «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης», το οποίο συνέδεσε την κοινωνική συμπεριφορά όλων των απλών πολιτών με το σύστημα παρακολούθησης μεγάλης κλίμακας στην ηπειρωτική Κίνα. Υιοθέτησε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων για να πραγματοποιήσει κοινωνικό έλεγχο μεγάλης κλίμακας με AI.

Μέχρι το 2020, το σύστημα έχει ενσωματωθεί σε όλους σχεδόν τους τομείς δημόσιων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, των υπηρεσιών δανεισμού, των αγορών ταξιδιωτικών εισιτηρίων και άλλων. Αυτή η μέθοδος ελέγχου έχει διαδοθεί πλήρως με τη μορφή «κωδίκων υγείας» κατά τη διάρκεια της πανδημίας του ιού CCP.

«Όλα τα μέτρα «εκσυγχρονισμού της διακυβέρνησης» αποτελούν τη βάση για την ενίσχυση της αυταρχικής διακυβέρνησης του ΚΚΚ για την τελική επίτευξη ολοκληρωτικού ελέγχου, και όλα έχουν τις ρίζες τους στην τεχνητή νοημοσύνη», πρόσθεσε ο Λιάο.

Παρακολούθηση AI της Κίνας

Η ερευνήτρια του κλάδου IHS Markit είπε ότι ο αριθμός των καμερών που χρησιμοποιούνται για παρακολούθηση θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2021, σύμφωνα με έκθεση του 2019 της Wall Street Journal. Αυτό θα αντιπροσώπευε σχεδόν 30 τοις εκατό αύξηση από 770 εκατομμύρια κάμερες σήμερα. Η Κίνα θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου.

Ο πρώην μηχανικός του Εργαστηρίου Jet Propulsion (JPL) της NASA Qu Zheng δήλωσε στους The Epoch Times ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου του CCP ήταν ήδη ώριμη το 2018.

«Έβαλαν ολόκληρο το σύστημα AI μέσα στις κάμερες. δεν χρειάζεται πλέον να παρακολουθούν μέσω οθονών», είπε ο Qu.

Σύμφωνα με μια νέα ανάλυση που κυκλοφόρησε τον Μάιο από την ερευνητική υπηρεσία Comparitech , 16 από τις 20 πιο επιτηρούμενες πόλεις βρίσκονται στην Κίνα, με βάση τον αριθμό των καμερών ανά 1.000 άτομα.

Το ΚΚΚ κατασκεύασε το μεγαλύτερο δίκτυο παρακολούθησης βίντεο στον κόσμο «Skynet» το 2017. Για να δοκιμάσει την ικανότητα του συστήματος, ο ρεπόρτερ του BBC John Sudworth πήγε στο Guiyang, Guizhou, για να το αμφισβητήσει από πρώτο χέρι, σύμφωνα με το Newsweek . Με στόχο να προσπαθήσει να παραμείνει απαρατήρητος για όσο το δυνατόν περισσότερο στη Γκουιγιάνγκ, μια πρωτεύουσα περίπου 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων στη νοτιοδυτική Κίνα, ο Sudworth προσπάθησε να αποφύγει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου, αλλά συνελήφθη από τις αρχές σε μόλις επτά λεπτά.

Τον Απρίλιο, η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για την Τεχνητή Νοημοσύνη δημοσίευσε μια έκθεση ( pdf ) που κατατάσσει το ΚΚΚ ως στρατηγικό ανταγωνιστή και θεωρεί την ανάπτυξη της Κίνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης ως απειλή. «Η εγχώρια χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από την Κίνα [παρακολούθηση και καταστολή] είναι ένα ανατριχιαστικό προηγούμενο για όποιον σε όλο τον κόσμο λατρεύει την ατομική ελευθερία», υποστήριξε ο συγγραφέας.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Brookings της Ουάσιγκτον και ο αντιπρόεδρος Ντάρελ Γουέστ συνέγραψαν το Turning Point , ένα βιβλίο για την τεχνητή νοημοσύνη, που συζητά πώς η κοινωνία μπορεί να χρησιμοποιήσει καλύτερα την τεχνολογία AI. Το βιβλίο ανέφερε τη δημιουργία ηθικών αρχών, την ενίσχυση της κυβερνητικής εποπτείας, τον καθορισμό της εταιρικής υπαιτιότητας, την αυστηροποίηση των απαιτήσεων για την προστασία του απορρήτου και την τιμωρία των κακόβουλων χρήσεων των νέων τεχνολογιών.

Ο Qu πιστεύει ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να συντάξουν μια σύμβαση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης το συντομότερο δυνατό. Μόλις το ΚΚΚ παραβιάσει τη συμφωνία, μπορεί να επιβάλει κυρώσεις ανάλογα.

Οι ΗΠΑ παραμένουν σημαντικός επενδυτής στην ανάπτυξη AI της Κίνας

Το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός της Κίνας στην τεχνητή νοημοσύνη καθοδηγείται από κεφάλαια μεγάλης κλίμακας. Ωστόσο, παρά την αναδυόμενη απειλή, η Wall Street παραμένει ο μεγαλύτερος επενδυτής στην κινεζική βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τη Liao.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στην ηπειρωτική Κίνα υποστηρίζονται από αμερικανικά κεφάλαια. Για παράδειγμα, οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες Baidu, Tencent, Alibaba και ByteDance —η μητρική εταιρεία του TikTok— έχουν εισαχθεί δημόσια στο χρηματιστήριο και έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό από τη Wall Street όλα αυτά τα χρόνια. Με τη σειρά τους, αυτοί οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στις εγχώριες εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών νεοφυών επιχειρήσεων τεχνητής νοημοσύνης.

Οι άμεσες επενδύσεις και τα επιχειρηματικά κεφάλαια της Wall Street έφεραν τον μηχανισμό επώασης επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην ηπειρωτική Κίνα, βοηθώντας την Κίνα να δημιουργήσει βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας που ανταγωνίζονται τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κι όμως, είναι το ΚΚΚ που ελέγχει αυτές τις βιομηχανίες.

Το Κέντρο Ασφάλειας και Αναδυόμενης Τεχνολογίας ( CSET ), μια δεξαμενή σκέψης των ΗΠΑ, υπολόγισε ότι η συνολική επένδυση του ΚΚΚ στην Ε&Α στην τεχνητή νοημοσύνη το 2018 ήταν μεταξύ 2 και 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την CB Insights, μια εταιρεία ανάλυσης επιχειρήσεων, οι νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης συγκέντρωσαν ρεκόρ 26,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019, καλύπτοντας περισσότερες από 2.200 συμφωνίες σε όλο τον κόσμο. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευαν το 39 τοις εκατό, η Κίνα 13 τοις εκατό, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο 7 τοις εκατό, την Ιαπωνία 5,3 τοις εκατό και την Ινδία 4,9 τοις εκατό.





Πηγή: CB Insights (Epoch Times Graphics)


Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μια αυτόνομη τεχνολογία, αλλά μέρος ολόκληρης της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του 5G, του υπολογιστικού νέφους, των μεγάλων δεδομένων, του Διαδικτύου των πραγμάτων, της μικτής πραγματικότητας (MR), του κβαντικού υπολογισμού, του blockchain, του υπολογιστικού αιχμής και άλλων νέων γενιών πληροφοριών τεχνολογία. Η τεχνητή νοημοσύνη και οι βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας υποστηρίζουν αμοιβαία και αποτελούν το μέλλον ολόκληρης της κοινωνικής οικονομίας.

Το Πεκίνο είναι η κύρια βάση εκπαίδευσης του ΚΚΚ για ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης. Η «Πειραματική Τάξη Επιστήμης Υπολογιστών» του Πανεπιστημίου Tsinghua ιδρύθηκε το 2005 από τον παγκοσμίου φήμης επιστήμονα υπολογιστών Andrew Yao. Και το "Turing Talent Training Program" του Πανεπιστημίου του Πεκίνου ξεκίνησε το 2017 από τον Αμερικανό επιστήμονα υπολογιστών John Hopcroft, ο οποίος σχεδίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα σπουδών. Η Hopcraft δίδαξε και εκπαίδευσε προσωπικά τους ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης του Πεκίνου από προπτυχιακούς έως διδακτορικούς τίτλους.

Ο Andrew Yao και ο John Hopcroft είναι και οι δύο αποδέκτες του Βραβείου Turing από την Ένωση Υπολογιστικών Μηχανών (ACM). Το βραβείο Turing αναφέρεται συχνά ως το ισοδύναμο της επιστήμης των υπολογιστών με το βραβείο Νόμπελ.

Ο Yao ήταν ταυτόχρονα πολίτης της Ταϊβάν και πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ προτού παραιτηθεί από την υπηκοότητα των ΗΠΑ και της Ταϊβάν για να αποκτήσει την κινεζική υπηκοότητα. Ολοκλήρωσε την προπτυχιακή του εκπαίδευση στη φυσική στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν πριν ολοκληρώσει το διδακτορικό του στη Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 1972, και στη συνέχεια ένα δεύτερο Ph.D. στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις το 1975. Ο Yao έχει διδάξει στο MIT, στο Πανεπιστήμιο Stanford, στο UC Berkeley και στο Princeton University. Το 2004 έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου.

Ο Χόπκροφτ είναι γνωστός Αμερικανός θεωρητικός επιστήμονας υπολογιστών. Έλαβε το μεταπτυχιακό του και το Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 1962 και το 1964, αντίστοιχα. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ. Τα εγχειρίδια του Hopcroft σχετικά με τη θεωρία των υπολογισμών (γνωστά και ως βιβλίο Σταχτοπούτα) και τις δομές δεδομένων θεωρούνται πρότυπα στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών.

Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 2.600 εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα. Τα περισσότερα βρίσκονται στον τεχνολογικό κόμβο Haidian District του Πεκίνου, σε στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Tsinghua, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και το Πανεπιστήμιο Αεροναυπηγικής και Αστροναυτικής του Πεκίνου.

Έλεγχος του Μέλλοντος

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) ήταν αρχικά μια ιδέα για τη μίμηση και την ενίσχυση της ανθρώπινης νοημοσύνης. Ωστόσο, οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης σήμερα πολλαπλασιάζονται γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Αντικαθιστούν τους ανθρώπους στην κατασκευή, την παροχή υπηρεσιών, τη στρατολόγηση, τις επικοινωνίες, τον στρατό, τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία και άλλους τομείς, δημιουργώντας τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε πολλούς τομείς, σύμφωνα με το Harvard Business Review .

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2019 ( pdf ) που συνέταξε η Deloitte, ένα παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματικών υπηρεσιών, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) σε μεγαλύτερη κλίμακα θα προσθέσει έως και 15,7 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία έως το 2030.

Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης έχουν δημιουργήσει και γεωπολιτικούς αγώνες. Σε μια συνάντηση με φοιτητές το 2017, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι «αυτός που θα γίνει ο ηγέτης σε αυτόν τον τομέα θα είναι ο κυρίαρχος του κόσμου», σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

«Όταν τα drones ενός κόμματος καταστρέφονται από drones ενός άλλου, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να παραδοθεί», πρόσθεσε ο Πούτιν, προβλέποντας ότι οι μελλοντικοί πόλεμοι θα γίνονται με drones.

Την ίδια χρονιά, το ΚΚΚ ενσωμάτωσε τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης στην εθνική του στρατηγική και έθεσε στόχους να γίνει παγκόσμιος ηγέτης μέχρι το 2030.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εδώ και καιρό ηγέτης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Εν όψει του ΚΚΚ, ο Λευκός Οίκος επό Τραμπ είχε ήδη περιγράψει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Ε&Α τεχνητής νοημοσύνης το 2016.

Ωστόσο, το ΚΚΚ έχει γίνει σημαντικός ανταγωνιστής των Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης με την ταχεία επέκτασή του τα τελευταία χρόνια. Η έκθεση της Deloitte δείχνει ότι από το 2015 έως το 2020, ο μέσος ετήσιος σύνθετος ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς τεχνητής νοημοσύνης ήταν 26,2 τοις εκατό, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής αγοράς τεχνητής νοημοσύνης κατά την ίδια περίοδο ήταν 44,5 τοις εκατό. Μια άλλη έκθεση της Deloitte προτείνει ότι το 2025 η κλίμακα της βιομηχανίας τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας θα ξεπεράσει τα 85 δισεκατομμύρια δολάρια.




Πηγή: Deloitte (The Epoch Times Graphics)


Σύμφωνα με την Έκθεση AI Index 2021 του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ , ο αριθμός των δημοσιεύσεων περιοδικών τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας έχει ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2017. Οι δημοσιεύσεις περιοδικών τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας το 2020 θα αντιπροσωπεύουν το 18 τοις εκατό του παγκόσμιου συνόλου, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον κόσμο, ακολουθούμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες 12,3 τοις εκατό. Ωστόσο, όσον αφορά τις αναφορές σε δημοσιεύσεις συνεδρίων τεχνητής νοημοσύνης, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου με 40,1 τοις εκατό των συνολικών αναφορών το 2020, το οποίο είναι σημαντικά μπροστά από το 11,8 τοις εκατό της Κίνας. Ο αριθμός των αναφορών αντιστοιχεί στον αντίκτυπο των δημοσιεύσεων στην έρευνα και ανάπτυξη των πεδίων τεχνητής νοημοσύνης (Ε&Α).

Έλεγχος των Δεδομένων

Η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιεί λογισμικό υπολογιστών και μηχανές για να μιμηθεί τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων του ανθρώπινου μυαλού. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται η αναγνώριση κειμένου, ομιλίας και εικόνας, καθώς και ρομπότ με συγκεκριμένες δεξιότητες. Πιο συγκεκριμένα, είναι « η ικανότητα ενός συστήματος να ερμηνεύει σωστά εξωτερικά δεδομένα, να μαθαίνει από αυτά τα δεδομένα και να χρησιμοποιεί αυτές τις μαθησίες για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων και εργασιών μέσω ευέλικτης προσαρμογής».

Υπάρχουν δύο κρίσιμα στοιχεία στις ευρείες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης. τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) και τα δεδομένα. Η GPU καθορίζει την υπολογιστική ισχύ και η ποιότητα των δεδομένων καθορίζει τον χρόνο που απαιτείται για την εκπαίδευση του AI.

Η κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU) είναι γνωστή ως ο εγκέφαλος του υπολογιστή όπου γίνονται οι περισσότεροι υπολογισμοί, ωστόσο αποτελείται από μερικούς πυρήνες με πολλή μνήμη cache που μπορεί να χειριστεί μόνο μερικά νήματα λογισμικού κάθε φορά.

Μια μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU), από την άλλη πλευρά, αποτελείται από εκατοντάδες πυρήνες μέσω των οποίων είναι δυνατός ο παράλληλος υπολογισμός. Σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, η αρχιτεκτονική προτιμά τους επεξεργαστές γραφικών (GPU) έναντι των κεντρικών μονάδων επεξεργασίας (CPU). Οι GPU είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για την εκτέλεση υπολογισμών όπως ανάλυση και πρόβλεψη και μηχανική μάθηση.

Στον κλάδο των GPU, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα απόλυτο πλεονέκτημα λόγω της NVIDIA και της AMD. Σύμφωνα με το Tom's Hardware , κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, η NVIDIA κατείχε το επιβλητικό 81% της αγοράς διακριτών GPU, με την AMD να καταλαμβάνει το υπόλοιπο 19%. Οι δύο αμερικανικές εταιρείες κυριάρχησαν στην αγορά των διακριτών GPU.

Μια έκθεση του 2019 από το Κέντρο Καινοτομίας Δεδομένων συνέκρινε τη σχετική θέση στον αγώνα τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξετάζοντας έξι κατηγορίες μετρήσεων—ταλέντο, έρευνα, ανάπτυξη, υιοθέτηση, δεδομένα και υλικό. Διαπιστώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προηγούνται επί του παρόντος σε τέσσερις κατηγορίες—ταλέντο, έρευνα, ανάπτυξη και υλικό—ενώ η Κίνα προηγείται στις υπόλοιπες δύο κατηγορίες—υιοθέτηση και δεδομένα.

Η Κίνα χρησιμοποιεί τον τεράστιο πληθυσμό της για τη συγκέντρωση και την ανάπτυξη της τοπικής τεχνολογίας AI. Ο Tang Bohua, εξεταστής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε στην κινεζική έκδοση των The Epoch Times ότι η έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής από το ΚΚΚ ανοίγει ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων για αυτούς, ενώ ο σεβασμός των Ηνωμένων Πολιτειών για αυτό το δικαίωμα διατηρεί τα δεδομένα ελλιπή.

Σύμφωνα με τον Tang, το ΚΚΚ αναγκάζει τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας να συλλέγουν δεδομένα των χρηστών του με διάφορα μέσα. Τα δεδομένα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης, επιταχύνοντας γρήγορα την ανάπτυξη των εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης.

«Η δυτική κοινωνία πιστεύει ότι υπάρχουν κίνδυνοι στην τεχνολογία AI. ως εκ τούτου υπάρχουν ηθικοί και νομικοί περιορισμοί. Επίσης, υπάρχει προστασία απορρήτου. Ως αποτέλεσμα, η ποιότητα των δεδομένων που συλλέγονται μπορεί να μην είναι καλή και είναι απίθανο να παράγει καλές εφαρμογές.» είπε ο Τανγκ. «Το AI δεν είναι μια εύκολη βιομηχανία [στην Αμερική].

«Ωστόσο, το ΚΚΚ δεν έχει τέτοιες ανησυχίες».

Αυτή η έλλειψη ανησυχίας επιτρέπει τη συλλογή και παρακολούθηση δεδομένων ευρείας κλίμακας.

Οι γίγαντες του Διαδικτύου και τα μεγάλα δεδομένα της Κίνας

Τρεις σημαντικοί φορείς συλλογής δεδομένων για το ΚΚΚ είναι οι τεράστιες εταιρείες διαδικτύου της χώρας: η Baidu, η Alibaba και η Tencent (BAT). Έχουν μακροπρόθεσμα σχέδια σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Οι εταιρείες βασίζονται σε τεράστια δεδομένα και υποδομές για να αντισταθμίσουν τις ελλείψεις τους στον κλάδο των ημιαγωγών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ονόμασαν προηγουμένως αυτές τις εταιρείες ως de facto εργαλεία του κινεζικού καθεστώτος. Οι τρεις συλλέγουν δεδομένα από χρήστες του Διαδικτύου και στη συνέχεια τα τροφοδοτούν σε μια τεράστια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα εθνικής ασφάλειας και συνταξιούχο Ταξιάρχη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Στρατηγός Ρόμπερτ Σπάλντινγκ.

Σύμφωνα με το «China's Rise in Artificial Intelligence», μια έκθεση του 2017 ( pdf ) που κυκλοφόρησε από την Goldman Sachs, το μόνο μειονέκτημα της ΒΔΤ είναι η έλλειψη ποιοτικών τσιπ. Η έκθεση προσδιόρισε «ταλέντο, δεδομένα, υποδομή και πυρίτιο» ως τις βασικές εισροές για την τεχνητή νοημοσύνη και ότι η Κίνα διαθέτει «το ταλέντο, τα δεδομένα και την υποδομή [αλλά το πυρίτιο] που χρειάζονται για να αγκαλιάσει πλήρως την τεχνητή νοημοσύνη».

Όσον αφορά τις υποδομές, οι τρεις γίγαντες του διαδικτύου διαθέτουν τις δικές τους πλήρεις πλατφόρμες συλλογής δεδομένων και προσέλκυσης ειδικών. Επιπλέον, οι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρήστες του Διαδικτύου της Κίνας δίνουν στη ΒΔΤ ένα τεράστιο πλεονέκτημα στα δεδομένα.

Σύμφωνα με την CCID Consulting , τη μεγαλύτερη δεξαμενή σκέψης της Κίνας, η υπολογιστική ισχύς που απαιτείται για την εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης θα αυξηθεί εκθετικά λόγω του επιταχυνόμενου ρυθμού ανάπτυξης δεδομένων.

Οι γίγαντες του Διαδικτύου θα απαιτήσουν χιλιάδες petabyte όγκου δεδομένων, ενώ οι μικρότερες επιχειρήσεις θα απαιτήσουν petabyte και τα προσωπικά δεδομένα θα απαιτήσουν terabyte. Ένα petabyte ισούται με 1.024 terabyte.

Τα μεγάλα δεδομένα είναι το θεμέλιο της μηχανικής μάθησης και το κλειδί για την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Το ΚΚΚ αποκτά τεράστιο όγκο δεδομένων με τη συνεργασία των τεχνολογικών κολοσσών της Κίνας.

Ανάπτυξη προηγμένων τσιπ

Σύμφωνα με την έκθεση της Goldman Sachs του 2017, το μόνο μειονέκτημα των ΒΔΤ είναι η έλλειψη ποιοτικών τσιπ. Στην πραγματικότητα, το ζήτημα της παραγωγής τσιπ δεν είναι αποκλειστικό στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά είναι επίσης ένα πρόβλημα στη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας της Κίνας. Η Κίνα δεν είναι σε θέση να παράγει προηγμένα τσιπ και βασίζεται κυρίως στην αγορά τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte, από το 2015, οι μάρκες έχουν γίνει το μεγαλύτερο είδος εισαγωγής της Κίνας. Πριν από το 2015, οι εισαγωγές τσιπ της Κίνας ήταν κοντά στις εισαγωγές πετρελαίου, αλλά ξαφνικά, υπερδιπλασίασε τις εισαγωγές chip στα 220 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015. Αυτός ο αριθμός ξεπέρασε τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 και τα 350 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Και οι εισαγωγές τσιπ αυξήθηκαν περισσότερο από 30 τοις εκατό από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2021.

Ωστόσο, και οι τρεις εταιρείες (BAT) ανακοίνωσαν νέες εξελίξεις το 2021 για την εγχώρια κατασκευή chip.

Στις 19 Οκτωβρίου, η Alibaba παρουσίασε ένα τσιπ Yitian 710 που χρησιμοποιείται μόνος του για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησής της στο cloud computing. Το τσιπ φέρεται να κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας μια προηγμένη διαδικασία 5nm.

Τον Αύγουστο, η Baidu ανακοίνωσε ότι το τσιπ δεύτερης γενιάς Kunlun AI πέτυχε μαζική παραγωγή χρησιμοποιώντας μια διαδικασία 7 νανομέτρων. Το τσιπ λέγεται ότι είναι κατάλληλο για υπηρεσίες cloud, αυτόνομη οδήγηση, έξυπνες μεταφορές και άλλες σχετικές χρήσεις.

Τον Ιούλιο, η Tencent άνοιξε διαδικτυακές προσλήψεις θέσεων εργασίας σχετικά με την Έρευνα και Ανάπτυξη τσιπ στην τεχνητή νοημοσύνη και τον κωδικοποιητή βίντεο, συνεργαζόμενη κυρίως με τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών και διαδικτυακών βίντεο. Επιπλέον, η Tencent έχει επίσης επενδύσει σε εταιρείες τσιπ, όπως η startup Enflame Technology με έδρα τη Σαγκάη, η οποία σχεδιάζει τσιπ βαθιάς εκμάθησης για κέντρα δεδομένων cloud και προϊόντα επιτάχυνσης τεχνητής νοημοσύνης.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η Κίνα παρήγαγε συνολικά 139,92 δισεκατομμύρια μάρκες, αύξηση 48,5 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. ο συνολικός αριθμός των εισαγόμενων τσιπ κατά την ίδια περίοδο ήταν 260 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 30 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Κλείνοντας το χάσμα

Οι προσπάθειες του Πενταγώνου να διατηρήσει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι της Κίνας στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης υπονομεύονται από τη γραφειοκρατική σπατάλη και την έλλειψη επείγουσας ανάγκης, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας στον κυβερνοχώρο.

Ο Chaillan είπε ότι η αποχώρησή του από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ήταν για να διαμαρτυρηθεί για την αργή πρόοδο του τεχνολογικού μετασχηματισμού του αμερικανικού στρατού. Είπε ότι δεν ήθελε να παρακολουθήσει την Κίνα να ξεπερνά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είπε ότι το Πεκίνο πρωτοστατεί στην τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση και την τεχνολογία δικτύου και κινείται προς την παγκόσμια κυριαρχία. Σε συνέντευξή του στους The Epoch Times, ο Chaillan δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη των ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι μπροστά από την Κίνα γενικά, αλλά χάνει γρήγορα την άκρη της.

Σύμφωνα με τον Chaillan, το Πεντάγωνο δεν έκανε αρκετά για να κάνει τους εργολάβους άνετα να συνεργαστούν με τον αμερικανικό στρατό, εν μέρει λόγω έλλειψης διαφάνειας, με αποτέλεσμα μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες όπως η Google να εγκαταλείψουν τις κρατικές συμβάσεις και τις ευκαιρίες ανάπτυξης. Το Πεκίνο, αντίθετα, μπορεί να δώσει εντολή σε οποιαδήποτε εταιρεία εντός των συνόρων του να αναπτύξει τεχνολογία προς όποια κατεύθυνση επιλέξει, οδηγώντας έτσι σε πολύ πιο γρήγορη ανάπτυξη.

Επιπλέον, ο Chaillan επικρίνει έντονα τη γραφειοκρατία του Πενταγώνου και σχεδιάζει να καταθέσει στο Κογκρέσο στο μέλλον για την απειλή που θέτει το ΚΚΚ για την ανωτερότητα της Αμερικής.

Η CSET λέει ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προσομοιώσει την εισβολή στην Ταϊβάν, σύμφωνα με έκθεση του Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων στρατιωτικών στόχων όπως η ανάλυση πληροφοριών, ο πόλεμος πληροφοριών, η αυτόνομη πλοήγηση οχημάτων και η αναγνώριση στόχων, η έρευνα έδειξε ότι ο κινεζικός στρατός ελπίζει να αντιμετωπίσει τη στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ με τεχνητή νοημοσύνη.

Ένας ερευνητής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν, ονόματι Xie ​​Peixue, είπε ότι τόσο οι Κινέζοι πολιτικοί όσο και οι στρατιωτικοί παίκτες χρησιμοποιούν βιντεοπαιχνίδια όπως το Command: Modern Operations για να προσομοιώσουν την εισβολή στην Ταϊβάν, σύμφωνα με το ταϊβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Democratic China την 1η Νοεμβρίου.

Το Command: Modern Operations είναι ένα βιντεοπαιχνίδι προσομοίωσης πολέμου που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, που επιτρέπει στους παίκτες να προσομοιώνουν κάθε στρατιωτική εμπλοκή από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα και πέρα. Αν και μπορεί να προσομοιώσει σενάρια τακτικής επίθεσης, είναι επίσης δυνατές επιχειρήσεις στρατηγικής κλίμακας.

Ο Xie επεσήμανε ότι αυτό το λογισμικό προσομοίωσης έχει μια εμπορική και μια επαγγελματική έκδοση. Όχι μόνο υπάρχουν πολλοί παίκτες στον ιδιωτικό τομέα, αλλά οι αμερικανικές εταιρείες στρατιωτικής και εθνικής άμυνας χρησιμοποιούν επίσης την επαγγελματική έκδοση για παιχνίδια πολέμου και στρατιωτικές αναλύσεις προσομοίωσης.

«Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα παιχνίδια πολέμου είναι η μελλοντική τάση», είπε ο Xie ότι τόσο ο αμερικανικός όσο και ο κινεζικός στρατός δοκιμάζουν την τεχνητή νοημοσύνη στην προσομοίωση πολέμου, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

Τα μεγάλα δεδομένα είναι το κλειδί για την έρευνα και την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Όσο περισσότερα σχετικά δεδομένα, τόσο καλύτερα εκπαιδεύεται η τεχνητή νοημοσύνη.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του αμερικανικού στρατού είναι ότι συλλέγουν μεγάλο όγκο δεδομένων απευθείας από το πεδίο της μάχης και την πραγματική εκπαίδευση μάχης κάθε μέρα για εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης», είπε ο Xie. «Η τεχνητή νοημοσύνη που εκπαιδεύεται με αυτόν τον τρόπο είναι περισσότερο σύμφωνη με τις ανάγκες του πραγματικού πεδίου μάχης». Πρόσθεσε ότι η εξάρτηση του Πεκίνου σε ξένο λογισμικό πηγάζει από την έλλειψη εμπειρίας και δεδομένων στο πεδίο της μάχης.

Τα δεδομένα είναι κρίσιμα για την εκμάθηση της τεχνητής νοημοσύνης. Όσο περισσότερα δεδομένα είναι διαθέσιμα, τόσο καλύτερα μπορεί να μάθει η τεχνητή νοημοσύνη. Και η Κίνα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα σύνολα δεδομένων στον κόσμο, αν και δεν είναι απαραίτητα για στρατιωτική χρήση.

Εκτός από τις στρατηγικές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, ο κινεζικός στρατός προχωρά επίσης σε τακτικές εφαρμογές όπως μη επανδρωμένα συστήματα σκοποβολής, σύγχρονα μαχητικά ρομπότ και προσομοιωτές εναέριου χώρου. Αν και ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε την Ε&Α του πριν από 20 χρόνια, το ΚΚΚ πλησιάζει με πλήρη ταχύτητα με την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και των συστημάτων μηχανικής μάθησης τα τελευταία χρόνια.

Ο Κινέζος υποστράτηγος Liu Guozhi πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα επιταχύνει τη διαδικασία του στρατιωτικού μετασχηματισμού και θα επιφέρει θεμελιώδεις αλλαγές στην κατανομή των στρατευμάτων, τα στυλ μάχης, τα συστήματα εξοπλισμού και την αποτελεσματικότητα μάχης, πυροδοτώντας ακόμη και μια βαθιά στρατιωτική επανάσταση.

Σύμφωνα με τον Liu, η «επανάσταση της πληροφορίας» του ΚΚΚ θα προχωρήσει σε τρία στάδια: ψηφιοποίηση, δικτύωση και νοημοσύνη. Επί του παρόντος, ο στρατός του ΚΚΚ έχει εισαγάγει με επιτυχία την τεχνολογία πληροφοριών στις πλατφόρμες και τα συστήματά του στο Διαδίκτυο. Ταυτόχρονα, προχωρά σταδιακά την ενοποίηση των δυνατοτήτων διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, υπολογιστών, πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης, επιδιώκοντας να αυξήσει περαιτέρω την πολεμική της ικανότητα.

Εν μέσω της επιταχυνόμενης προόδου της Κίνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ο Chaillan πιστεύει ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν λάβουν άμεση προληπτική δράση για να κερδίσουν τον αγώνα τεχνητής νοημοσύνης, δεν θα έχουν «καμία πιθανότητα μάχης να πετύχουν σε 10 έως 15 χρόνια από τώρα», όπως θα κάνουν οι κανόνες του παιχνιδιού έχει αλλάξει.

Η απειλή του Κομμουνισμού

«Ο κομμουνισμός επιδιώκει να καταστρέψει όλες τις ανθρώπινες πεποιθήσεις, ήθη και πολιτισμό προκειμένου να επιτύχει την παγκόσμια ηγεμονία και τον παγκόσμιο έλεγχο. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης έδωσε τη δυνατότητα στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να δει τη δυνατότητα χρήσης νέων επιστημονικών και τεχνολογικών δυνάμεων για να επιτύχει την παγκόσμια κυριαρχία του», δήλωσε ο σχολιαστής επικαιρότητας Richard Hui.

«Τριάντα χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, οι άνθρωποι ανακάλυψαν ξαφνικά ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα είχε αντικαταστήσει τη Σοβιετική Ένωση ως νέα απειλή για τη δυτική κοινωνία. Σε πολλούς τομείς, το ΚΚΚ έχει περισσότερο παγκόσμιο έλεγχο από τη Σοβιετική Ένωση τότε.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών δεκαετιών, το ΚΚΚ εκμεταλλεύτηκε την αμέλεια του ελεύθερου κόσμου. Μέσω του αθέμιτου εμπορίου και της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας, μετέτρεψε την Κίνα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και σε μια υπερδύναμη της μεταποίησης. Το αυταρχικό καθεστώς μονοπωλεί τους κοινωνικούς πόρους για να αναπτύξει γρήγορα την τεχνολογία AI, επιδιώκοντας να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στη νέα τεχνολογική εποχή.

«Εάν το ΚΚΚ κερδίσει τον αγώνα τεχνητής νοημοσύνης, το πεπρωμένο της ανθρωπότητας θα αντιμετωπίσει μια τεράστια καμπή. Η τεχνολογία AI μπορεί να γεννήσει μια νέα γενιά ευφυών όπλων, όπως τα όπλα στον κυβερνοχώρο, τα οποία μπορεί να είναι πιο απειλητικά από τα πυρηνικά όπλα. 

Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να ελέγξουν και να καταστρέψουν την υποδομή και τα οπλικά συστήματα μιας χώρας αμέσως. Αυτός θα είναι ο τρόπος μελλοντικού πολέμου, που ολοκληρώνεται αγγίζοντας μερικά κουμπιά στον υπολογιστή. Αυτή δεν είναι πλέον μια σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά πραγματικές απειλές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», είπε.

«Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι ποιος θα ελέγξει μια τέτοια τεχνολογία;»

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου