Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 ΚΡΙΣΙΜΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ


Του Γιώργου Θεοχάρη 

ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ: Εξαιρετικά κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση της υγείας του μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Κοσμά που νοσηλεύεται με κορωναϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός » στην Αθήνα. 
Στενοί συνεργάτες του Ιεράρχη που μίλησαν πριν λίγο στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ έκαναν λόγο για πολύ δύσκολες ώρες με τους θεράποντες γιατρούς να κάνουν λόγο για κρίσιμα 24ωρα καθώς η κατάσταση του έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες.

Να σημειωθεί, πως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κοσμάς διεγνώσθη με κορωνοιό την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021. Αρχικά είχε ήπια συμπτώματα, τα οποία στην συνέχεια επιδεινώθηκαν. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήθελε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Ωστόσο, το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου, η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγρινίου με δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό. Οι γιατροί έκριναν ότι είναι απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα. Ο Μητροπολίτης διασωληνώθηκε για να μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό», όπου έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου

ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Υπενθυμίζουμε ότι, σάλος είχε ξεσπάσει προ ημερών μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμάς ο οποίος μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από το νοσοκομείο του Αγρινίου. Η ΠΟΕΔΗΝ θα ήταν καλύτερα να αναζητήσει ευθύνες για έλλειψη στις ΜΕΘ στο Υπουργείο Υγείας που εδώ και δυο χρόνια δεν έχει επιτελέσει το καθήκον της!

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για “προτεραιότητα” γνωστοποιώντας ότι στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ για πέντε ημέρες 50χρονος εμβολιασμένος, που περιμένει ακόμα για ένα κρεβάτι σε λίστα αναμονής.

Η ΠΟΕΔΗΝ θα ήταν προτιμότερο να διαμαρτυρηθεί για τον ανεπαρκή αριθμό ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας αλλά τα συνδικαλιστικά όργανά βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν ένα δεσπότη που κινδυνεύει η ζωή του.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ- ΑΘΗΝΑΣ

Οι προσευχές όλων μας για την αποκατάσταση της υγείας του ας είναι θερμές! Ο Κύριος ας μας τον χαρίσει, γιατί έχουμε ανάγκη από τους λίγους ιεράρχες που απέμειναν εδραίοι στην Πίστη... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου