Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Ο JIM NAISMITH, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ: «ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΣΚΟΠΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟMICRON»


Γράφει η Mary Villareal 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

(Natural News) Ο Jim Naismith, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, υποστήριξε ότι η νέα εντολή για μάσκες προσώπου που επιβλήθηκε στην Αγγλία είναι απίθανο να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της παραλλαγής omicron του κορονοϊού Wuhan (COVID-19).

Οι μάσκες προσώπου είναι και πάλι υποχρεωτικές στα καταστήματα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλους χώρους που έχουν επιλεγεί από τη βρετανική κυβέρνηση. Πολλοί επισήμαναν τους κανόνες ως παράλογους, καθώς οι μάσκες προσώπου είναι υποχρεωτικές όταν αγοράζετε φαγητό σε πακέτο, αλλά όχι σε εστιατόρια για καθιστό γεύμα.



"Και στις δύο χώρες τα πολύ υψηλά επίπεδα επιπολασμού συνεχίζονται εδώ και μήνες. Συνεπώς, οι νέες αλλαγές που ανακοινώθηκαν είναι απίθανο να έχουν μεγάλο αντίκτυπο, εάν το omicron πράγματι εξαπλωθεί γρήγορα".

Παρά το γεγονός ότι η Αγγλία εγκατέλειψε τις εντολές για τις μάσκες και η Σκωτία τις διατήρησε σε ισχύ μετά τον Ιούλιο, οι εκθέσεις του ONS έδειξαν ότι τα ποσοστά μόλυνσης ήταν στην πραγματικότητα υψηλότερα στη Σκωτία. 

Οι συγκρίσεις μεταξύ των ποσοστών κρουσμάτων στη Σουηδία και την υπόλοιπη Ευρώπη είναι επίσης ενδιαφέρουσες και αποκαλυπτικές.

Ο σύμβουλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (SAGE) Dr. Colin Axon, ο οποίος προηγουμένως απέρριπτε τις μάσκες ως "κουβέρτες παρηγοριάς" που ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα, σημείωσε ότι τα σωματίδια του ιού COVID-19 είναι έως και 5.000 φορές μικρότερα από τις τρύπες της μάσκας.


Με αυτό κατά νου, η αρχική δήλωση του Dr. Anthony Fauci ήταν σωστή - ότι οι μάσκες προσώπου είναι άσκοπες. Ωστόσο, μόλις έλαβαν το "υπόμνημα" (Σημ.: απο τους Υπευθύνους της ψευτοπανδημίας), η ρητορική τους σχετικά με τις καλύψεις προσώπου άλλαξε.


Από την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, οι αγοραστές και οι ταξιδιώτες στην Αγγλία θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα 200 λιρών (266,2 δολάρια) για την άρνησή τους να φορέσουν μάσκες προσώπου, ενώ οι ποινές αναμένεται να διπλασιαστούν για κάθε παράβαση και να φτάσουν στο μέγιστο ποσό των 6.400 λιρών (8.520,8 δολάρια).

Οι ειδικοί παραμένουν διχασμένοι όσον αφορά την ικανότητα των μασκών προσώπου να αποτρέψουν την εξάπλωση του COVID-19. Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι χρήσιμες μόνο όταν δεν μπορεί να διατηρηθεί η κοινωνική απόσταση, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι αποτρέπουν τη συλλογή σωματιδίων του ιού από τον αέρα.

Ο Robert Dingwall, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Nottingham Trent και πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης για το COVID, δήλωσε ότι ενώ μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι οι επιπλέον περιορισμοί στα έθνη δεν φαίνεται να έχουν μεγάλο αποτέλεσμα, η πορεία των λοιμώξεων δεν διαφέρει σημαντικά από εκείνη στην Αγγλία.

"Δεν μπορούμε στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην ανάδειξη ενός στοιχείου και να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με αυτό. Οι εντολές μάσκας είναι μόνο ένα μέρος του πακέτου και από τις συγκρίσεις συχνά λείπουν λεπτομέρειες σχετικά με την επιβολή και τη συμμόρφωση", δήλωσε. 

(Σχετικά: Η νέα παραλλαγή "Omicron" ανιχνεύεται μέχρι στιγμής ΜΟΝΟ στους "πλήρως εμβολιασμένους").

"Ακούω, για παράδειγμα, ότι το Αμπερντίν είναι πολύ πιο χαλαρό είτε από τη Γλασκώβη είτε από το Εδιμβούργο - και υποψιάζομαι ότι μόλις φτάσετε σε μικρότερες πόλεις, συμβαίνουν πολύ λίγα πράγματα. Κατά την άποψή μου, το μόνο πράγμα που έχει πραγματικά αντίκτυπο στη μετάδοση είναι η εργασία από το σπίτι και η πλήρης μείωση των κοινωνικών επαφών".

Τον Σεπτέμβριο, μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 350.000 άτομα σε αγροτικές περιοχές του Μπαγκλαντές διαπίστωσε ότι οι μάσκες μείωσαν τα συμπτωματικά κρούσματα COVID στα χωριά κατά εννέα τοις εκατό, αλλά μια πρόσφατη επανεκτίμηση έδειξε ότι η διαφορά μεταξύ των χωριών παρέμβασης και των ελεγχόμενων χωριών ήταν μόνο 20 περιπτώσεις από τις πάνω από 2.000 μολύνσεις σε διάστημα οκτώ εβδομάδων.

Χώρες όπως η Γερμανία, η οποία επέβαλε από τον Ιανουάριο μάσκες ιατρικού βαθμού σε εσωτερικούς χώρους, είδαν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων παρά τα μέτρα τους. Η Γαλλία εισήγαγε πρόστιμα για μάσκες με ευρεία συμμόρφωση στη χρήση μάσκας μόνο και μόνο για να δει συνεχή αύξηση των κρουσμάτων.

Παρόλα αυτά, ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι μάσκες μπορούν να βοηθήσουν όταν χρησιμοποιούνται με άλλες παρεμβάσεις.

"Η προστασία δεν είναι άσπρο-μαύρο - η μάσκα, η κοινωνική αποστασιοποίηση και ο βελτιωμένος εξαερισμός απλώς μειώνουν αυτούς τους κινδύνους, δεν τους απομακρύνουν εντελώς", δήλωσε ο Δρ Τζούλιαν Τανγκ του Πανεπιστημίου του Λέστερ.

"Έτσι, η χρήση οποιασδήποτε μάσκας ή κάλυψης προσώπου - υφασμάτινης ή χειρουργικής - είναι καλύτερη από τη μη χρήση, κάποιος βαθμός κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι καλύτερος από τη μη χρήση, κάποιος αερισμός είναι καλύτερος από τη μη χρήση. Ένας συνδυασμός αυτών είναι επίσης καλύτερος από ένα μόνο".

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Oxford professor: Face masks are largely pointless, won’t stop the spread of omicron – NaturalNews.com


ΠΗΓΗ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου