Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΙΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ’21

Π. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ:
«
ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ; ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ!» 


ΒΙΝΤΕΟ

 


Μου ήρθε στο νου όταν άκουσα την εξαγγελία αυτή του πρωθυπουργού, ο Ιουλιανός για την Ρωμαϊκή απολυταρχία, ο οποίος έλεγε το εξής: Ό,τι αρέσει στον ηγεμόνα, έχει ισχύ νόμου. Έτσι δικαιώνεται ο κύριος Βλάχος, ο οποίος μας λέει απλά ότι βρισκόμαστε σε μία εκτροπή πραγματικά της Δημοκρατίας.

Εγώ ιλιγγιώ μπροστά πλέον σε αυτήν την κατάσταση. Έχω λοιπόν την αίσθηση, την βαθύτατη αίσθηση ότι άνοιξε πλέον φανερά ο πόλεμος της κυβερνήσεως, ή δεν ξέρω ποιών άλλων, εναντίον των πολιτών. Μας βιάζουν και ψυχικά και σωματικά και εκπέμπεται μήνυμα βιασμού.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, οι άνθρωποι οι οποίοι έχτισαν την ζωή τους, οι άνθρωποι οι οποίοι μεγάλωσαν ακριβώς μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, και τις πολλές δυσχέρειες τις οποίες αντιμετώπισαν, σήμερα να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις, με τέτοια εντάλματα, με τέτοιες πραγματικά αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Μιλάμε συνεχώς για την δημοκρατία. Εκείνο το οποίο όμως δεν γνωρίζουν ορισμένοι είναι το εξής. Ότι η δημοκρατία, σύμφωνα με τους όρους τους οποίους θέτει η Αθηναϊκή Δημοκρατία, απαιτεί την ισηγορία, δηλαδή ο καθένας να ομιλεί και να έχει το δικαίωμα να ομιλεί εξίσου με τον άλλον, την ισοτιμία και την ισονομία. 

Όλα αυτά τα πράγματα καταργούνται. Καταργείται το Σύνταγμα. Καταργούνται νομοθετήματα τα οποία θεμελιώθηκαν και για την Ευρώπη αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Επανερχόμαστε δηλαδή σε μία άλλου είδους τυραννία, και επειδή βρισκόμαστε στο επετειακό έτος, το 2021, αντιλαμβάνεστε ότι για μας τους Έλληνες αυτό αποτελεί μια ισχυρή πρόκληση. 

Διότι, πριν 200 χρόνια πολεμήσαμε και ελευθερωθήκαμε και έρχονται οι ίδιοι «έλληνες» σήμερα να μας καθυποβάλουν κάτω από την ηγεμονία της Γερμανίας ή όλων των άλλων υπερκρατικών δυνάμεων που ορίζουν το άλφα ή το βήτα.

Πάρα πολλοί άνθρωποι μου λένε το εξής:

Πάτερ, ζούμε σε μία εποχή στην οποία δεν φαίνεται μέλλον.

Και αυτό είναι τραγικό. Και αυτήν την τραγικότητα την ζούμε καθημερινά, και ως εκκλησιαστικοί άνθρωποι, ως εκκλησιαστικοί παράγοντες, αλλά και μέσα στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και τα ιατρεία μας.

 Για ποιόν λόγο; Γιατί οι άνθρωποι έρχονται με αυξημένα προβλήματα. Έχει διαλυθεί κυριολεκτικά το σύμπαν. Καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα. 

Καθημερινά δεχόμαστε παρακλήσεις των ανθρώπων, κάτι να γίνει απέναντι σε αυτήν την βίαιη επίθεση την οποίαν δυστυχώς η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει εναντίον του Ελληνικού Λαού.

Εμείς ως Εκκλησία ξέρουμε ότι ο Θεός μας δώρισε το αυτεξούσιο. Άνοιξαν πόλεμο; Θα τον έχουν. Βρισκόμαστε απέναντί τους και θα πολεμήσουμε για την αξιοπρέπειά μας. 

Θα πολεμήσουμε για την αξιοπρέπεια των παιδιών μας. Θα πολεμήσουμε για την αξιοπρέπεια των εγγονών μας. Για να κρατήσουμε αυτό το οποίο πριν 200 χρόνια μάς έδωσαν με πόνο, με δάκρυα, με αίματα, με αγώνα πολύ οι Αγωνιστές του ’21. 

Και το οποίο βεβαίως, να μην τα ξεχνάμε και αυτά, ήρθαν οι πολιτικοί οι οποίοι ανέτρεψαν πολλά πράγματα. Ήρθαν οι πολιτικοί και αντί να ενώσουν το Γένος το ξέσκισαν και το ξεσκίζουν μέχρι και σήμερα.

Είναι απαράδεκτες καταστάσεις και πρέπει να συνειδητοποιήσουν πρώτον, ότι είμαστε άνθρωποι, δεύτερον, ότι είμαστε Χριστιανοί και ως άνθρωποι και ως Χριστιανοί δεν υποτασσόμεθα. 

Έχουμε Πατέρα μας τον Θεό. Έχουμε Πατέρα μας τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο Οποίος δίδαξε την ελευθερία. Το αυτεξούσιό μας, την ελευθερία μας δεν την εκχωρούμε σε κανέναν και να το καταλάβουν και να το συνειδητοποιήσουν.





ΠΗΓΗ



2 σχόλια: